Πρόγραμμα δράσης-κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση των νοσοκομείων της Βορειοανατολικής Αττικής

Σε κοινή συνάντηση των Σωματείων Σισμανογλείου, Αμαλίας Φλέμινγκ και Παίδων  Πεντέλης συζητήθηκαν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το κλείσιμο του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ, είτε άμεσα είτε μέσω καταργήσεων του Χειρουργικού Τομέα, της Νεφρολογικής και άλλων κλινικών και την υποβάθμιση – διάλυση του Σισμανογλείου και Παίδων Πεντέλης (μέσω της υποχρηματοδότησης, ελλείψεις προσωπικού, διάλυση των Τακτικών Ιατρείων κλπ).

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους τα ΔΣ των Σωματείων Εργαζομένων σε Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμινγκ και Παίδων Πεντέλης:

«Οι πολιτικές που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) με τις ευλογίες ΕΕ-ΔΝΤ-Τρόικας θυσιάζουν την υγεία του λαού για να την παραδώσουν στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Τα ίδια μέτρα εφαρμόζουν σε όλη την Ευρώπη, είτε με το μπαμπούλα των μνημονίων, είτε όχι.

·Κλείνουν νοσοκομεία

·Καταργούν κρεβάτια

·Συγχωνεύουν – καταργούν τμήματα και κλινικές

·Αυξάνουν τα χαράτσια για τους  ασθενείς

·Αυξάνουν τη συμμετοχή σε φάρμακα

·Χωρίς προσωπικό, υλικά και φάρμακα, ο λαός ταλαιπωρείται και υποχρεώνεται  να πληρώνει όλο και περισσότερα για να ζήσει.

Στην περιοχή μας, αφού έκλεισαν το 1ο ΙΚΑ και τα 140 κρεβάτια του, καθώς και το Αμ. Φλέμινγκ και άλλα 150 κρεβάτια έρχεται η συρρίκνωση – υποβάθμιση του Σισμανογλείου και του Π. Πεντέλης. Στην Αττική θα μείνουν λίγα νοσοκομεία «προθανάτιας φροντίδας»! Θέλουν να απαλλαγούν από τη χρηματοδότηση της υγείας – πρόνοιας.

Η κατάληξη θα είναι μία! ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΠΙΖΗΣΕΙ!

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ:

Όλοι μαζί, απλοί πολίτες, σωματεία, φορείς, σύλλογοι, να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε πολιτικές που μας οδηγούν στην πλήρη εξαθλίωση. Να διεκδικήσουμε δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους. Να μην κλείσει κανένα κρεβάτι. Καμιά απόλυση αλλά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα της ζωής και της αξιοπρέπειας .

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ:

·Πέμπτη  6 Νοεμβρίου 2014 συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία στο Σισμανόγλειο και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση. Ώρα 8πμ – 10πμ.

·Παρασκευή  7 Νοεμβρίου 2014 Στάση Εργασίας 10πμ – 12μ και συγκέντρωση – πορεία στη περιοχή των Μελισσίων (από το Νοσοκομείο Αμ. Φλέμιγκ προς το Σισμανόγλειο)

·Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014 Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων και των τριών νοσοκομείων ώρα 11 πμ.

·Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην 1ηΥΠΕ ,ώρα 12μ. και παράσταση στο Διοικητή

·Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014 Ανοιχτή Εκδήλωση Συζήτηση –ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ – στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μελισσίων (απέναντι από πλατεία Αγ. Γεωργίου) ώρα 6.30 μμ.

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!»

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06/11/2014 - 00:20