Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Και απλήρωτοι και εμπαιζόμενοι οι εργαζόμενοι της Μηχανικής (πρ. Τσαούσογλου)

Φαίνεται πως η ανάπτυξη που επικαλείται ο πρωθυπουργός δεν έχει περάσει από την περιοχή, ενώ η απογείωση της χώρας, έχει εκτός του FIR τους απλήρωτους  εργαζόμενους. Αναλυτικά η ανακοίνωση του εργατικού κέντρου της Εύβοιας:


 "Την Παρασκευή 31/10/2014 και ώρα 12.30’,  έγινε συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας. έπειτα  από διαμεσολάβηση  και του  Βουλευτή Εύβοιας κ. Αναγνωστάκη Δημητρίου, για το θέμα της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ (πρ. Τσαούσογλου), με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Βασίλειο  Κεγκέρογλου.

  Έπειτα και από την καινούργια κοροϊδία του Εμφιετζόγλου απέναντι στους εργαζόμενους αλλά και του ίδιου του Υπουργείου, αθετώντας και την ίδια του την υπογραφή, συνεχίζει να μην πληρώνει τους εργαζόμενους (36 μήνες) και να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την εναπομείναντα Εργατική Νομοθεσία, Δικαστικές αποφάσεις κ.λ.π.

  Ζητήθηκε από τον Πρόεδρο και Γραμματέα του Σωματείου εργαζομένων των Ελληνικών Σωληνουργείων αλλά και  τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου να εφαρμοστούν άμεσα όλες οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον παντός υπευθύνου στην ΜΗΧΑΝΙΚΗ (πρ. Τσαούσογλου).

  Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε σε άμεσες ενέργειες από πλευράς Υπουργείου για αποκατάσταση της νομιμότητας.

  Σε συζήτηση που ακολούθησε για την εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος στο Δήμο Χαλκιδέων, αφού τονίστηκε η ευθύνη των κυβερνώντων, για την κατάντια των εργαζομένων να επιβιώνουν με ψίχουλα – συσσίτια και ελάχιστα εγγυημένα εισοδήματα, του έθεσαν θέμα των παραμέτρων του Νομού  που αποκλείουν μεγάλες κοινωνικές ομάδες από αυτό το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

   Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προέβλεπε να εντάσσονται μόνο όσοι είναι γραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ  ως άνεργοι.

   Αυτό  απέκλειε   όλους αυτούς που είναι σε επίσχεση εργασίας, που θεωρούνται εργαζόμενοι για τον ΟΑΕΔ (Γκρίζα Ζώνη) αλλά και άλλους εργαζόμενους που είναι σε άλλα Ταμεία ΟΓΑ, ΟΑΕ κ.λ.π.

  Η δέσμευση του Υφυπουργού ήταν ότι θα γίνει άμεση τροποποίηση του Νομοσχεδίου που θα κατατεθεί για ψήφιση , για να ενταχθούν όλες οι κοινωνικές ομάδες που αποκλείονται.

  Στις 4.30’ μ.μ. ακολούθησε συνάντηση στο Περιφερειακό Μέγαρο Εύβοιας με τον Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, του Σωματείου Ηλεκτρομηχανικής ΕΒΟ Κύμης και του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.

   Έγινε πλήρης ενημέρωση από το Σωματείο εργαζομένων, για ότι είναι η μοναδική πρωτοτυπία στο ευρύτερο Δημόσιο   να είναι εργαζόμενοι 22 μήνες απλήρωτοι και να εντάσσουν μια εγκατάσταση που παράγει Στρατιωτικό υλικό (κράνη, αλεξίσφαιρα γιλέκα, στολές ραδιοχημικού πολέμου) στον πολιτικό φορέα!!!

   Το Σωματείο κατέθεσε τεκμηριωμένες, εμπεριστατωμένες  προτάσεις για την βιωσιμότητα του εργοστασίου και ζήτησε από τον περιφερειάρχη μια ευρεία σύσκεψη Περιφέρειας – Δήμου – Βουλευτών – Φορέων κ.λ.π., για να βγει μια κοινή πρόταση όπου θα κατατεθεί στον ίδιο τον Υπουργό Άμυνας.

  Ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε για άμεσες  ενέργειες πραγματοποίησης  της σύσκεψης και κατάθεσης της πρότασης στο Υπουργείο Άμυνας".


Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05/11/2014 - 11:18