Φωτό: Luben.tv

Νέο Δ.Σ. στο μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ - Θα έχει την τύχη των προηγούμενων

Διορίστηκε το νέο ΔΣ της ΝΕΡΙΤ, μετά από συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου, υπό τον κ. Φορτσάκη:

- Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο Πέτρος Μάης,

​συνταξιούχος της ΕΡΤ και πρώην Γενικός Διευθυντής Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών της, ​ο οποίος ήταν και προσωρινός Πρόεδρος έως την τελική επιλογή.

Μέλη του ΔΣ είναι:

- Η Αδριανή Παπαδριανού, πρώην νομικός της ΕΡΤ, η οποία έχει συνταξιοδοτηθεί,

- Ο Αλέξανδρος​ Πρίφτης, δημοσιογράφος,

- Ο Πέτρος Καβάσαλης, μέτοχος εταιρειών που είχαν συμβάσεις με την ΕΡΤ στο παρελθόν

-Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος, πολιτευτής με την Ελιά, αποτυχών υποψήφιος στις Ευρωεκλογές.

Η θητεία του νέου Δ.Σ. προβλέπεται να είναι πενταετής. Εν τούτοις, αν κρίνουμε από τις πρώτες δύο διοικήσεις της ΝΕΡΙΤ, των οποίων ο Πρόεδρος και ο Αναπληρωτής του δεν θήτευσαν ούτε τέσσερις μήνες, είναι εξαιρετικά αμφίβολη η μακροημέρευση και του νέου ΔΣ. Όσοι προσπάθησαν να χτίσουν τις καριέρες τους πάνω στο έγκλημα του μαύρου της ΕΡΤ αποτυγχάνουν με πάταγο ο ένας μετά τον άλλον.

Επίσης, η νομιμότητα της λειτουργίας του Εποπτικού Συμβουλίου έχει αμφισβητηθεί από τον παραιτηθέντα Αντιπρόεδρο του Οργάνου, κ. Ανδρέα Ζούλα. Ο κ. Ζούλας, επεσήμανε ότι για να μπορεί να λειτουργήσει το Εποπτικό Συμβούλιο πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον πέντε ενεργά μέλη (από τα επτά), όπως ορίζει ο ιδρυτικός νόμος της ΝΕΡΙΤ. Υπενθυμίζουμε ότι από το Εποπτικό Συμβούλιο έχουν ήδη παραιτηθεί προσφάτως οι κ. Ζούλας και Χωμενίδης, καταγγέλλοντας τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, ενώ είχε παραιτηθεί αμέσως μετά το διορισμό του χωρίς να συμμετάσχει σε καμία συνεδρίαση ο πρώην Πρύτανης του ΕΜΠ, κ. Σίμος Σιμόπουλος.

Η απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου για τον διορισμό του νέου ΔΣ της ΝΕΡΙΤ, θεωρείται βέβαιο ότι θα προσβληθεί στα ελληνικά δικαστήρια, ως άκυρη, λόγω της μη νόμιμης λειτουργίας του Εποπτικού Συμβουλίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04/11/2014 - 00:30