Στο σκαμνί οι νεοναζί για την επίθεση κατά των Ρομά στο Αιτωλικό

Την υπόθεση μας θυμίζει με ανακοίνωσή της, η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή:

"Η δίκη των τριών νεοναζί της Χρυσής Αυγής  για την επίθεση κατά των Ρομά στο Αιτωλικό τον Οκτώβρη του 2012, κατά της Παρασκευής Κοκόνη και του ανιψιού της, ατόμου με διανοητική αναπηρία, ξεκινάει την Τρίτη 4 Νοέμβρη. Έκανε το «λάθος» να πάει για ψώνια μαζί με το εντεκάχρονο γιος της και το εικοσιτριάχρονο ανιψιό της και δέχτηκε την επίθεση από πολυμελή ομάδα της Χρυσής Αυγής. Δύο φασίστες χτύπησαν αυτήν ενώ οι περισσότεροι τσιμπούσαν και κακοποιούσαν τον διανοητικά ανάπηρο ανιψιό της.Τότε, τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, έδρασε με την καθοδήγηση και την ενεργή συμμετοχή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Χρυσής Αυγής Μπαρμπαρούση. Κατέφυγαν στην Αστυνομία η οποία έμεινε αμέτοχη.

Ήταν μόνο μία από τις πολλές οργανωμένες επιθέσεις των νεοναζί κατά των Ρομά στο Αιτωλικό το 2012-2013 ( 3/8, 15/8,20/9, 13/10 και 4/1/2013), τις οποίες σχεδίασαν και εκτέλεσαν συστηματικά στη περιοχή.Επρόκειτο για καμπάνια της Χρυσής Αυγής κατά των Ρομά για τους οποίους ο Κασιδιάρης στη Βουλή είπε ότι «πρόκειται για ανθρώπινα σκουπίδια.» Σε μία επίθεση εισέβαλαν στο καταυλισμό των Ρομά και πυρπόλησαν σπίτια με μολότωφ. Η ίδια η κυβέρνηση με αστυνομικές επιχειρήσεις σκούπα στοχοποίησε συλλογικά όλους τους Ρομά ως εγκληματίες ανοίγοντας το δρόμο στη Χρυσή Αυγή.

Είναι πρόβλημα με όλες αυτές τις ρατσιστικές και φασιστικές δολοφονικές επιθέσεις να καθυστερεί ο ορισμός της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής με βάση τις κατηγορίες που περιλαμβάνει το πόρισμα Ντογιάκου. Θα ήταν σκάνδαλο πρώτου μεγέθους η οποιαδήποτε εξέλιξη έκπτωσης στις κατηγορίες των νεοναζί που θα τους οδηγήσει να γλιτώσουν τα ισόβια για τις δολοφονίες και τα εγκλήματα κατά της ζωής εκατοντάδων ανθρώπων που διέπραξαν με τη δράση των Ταγμάτων Εφόδου.

Καλούμε το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα, το εργατικό κίνημα και την αριστερά, να δώσουν το παρών στη δίκη στο πλευρό των Ρομά, των  θυμάτων των ρατσιστικών επιθέσεων της Χρυσής Αυγής".