Να ανακληθεί η απόλυση του Γιώργου Βασιλάκη

Το Διοικητικό Συμβούλιο ΠΑ.Σ.Ε.ΤΙΜ (Wind) στέκεται στο πλευρό του διωχθέντος συνδικαλιστή, από την πολυεθνική COMΜSQUΑRE:

"Καταγγέλλουμε την βελγικών συμφερόντων πολυεθνική εταιρία Πληροφορικής COMΜSQUΑRE για την παράνομη απόλυση του γραμματέα του Συνδικάτου Τηλεπικοινωνιών-Πληροφορικής, Βασιλάκη Γιώργου. Μετά από τέσσερα χρόνια δουλειάς και αφού η ίδια η επιχείρηση ανέθετε επανειλημμένως στον συνάδελφο ακόμη και ταξίδια σε διάφορες χώρες, για να την εκπροσωπεί, στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, αποφάσισε ξαφνικά ότι «το όραμα της επιχείρησης δεν ταιριάζει με την δουλειά του» συναδέλφου.

Μάλιστα, έκανε τον κόπο και ήρθε από το Βέλγιο ο γενικός διευθυντής  της επιχείρησης  Κος Stefan Engels για να του το ανακοινώσει προσωπικά! Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να του προσφέρουν διπλάσια αποζημίωση για να αποδεχτεί την απόλυση!

Και στην Wind έχουμε γνωρίσει από πρώτο χέρι τα οράματα των πολυεθνικών, τα ζούμε κάθε μέρα με τις απολύσεις, την ενταντικοποίηση την τρομοκρατία. Έχουμε έρθει και στην Wind αντιμέτωποι πολλές φορές με προσπάθειες χτυπήματος της συνδικαλιστικής δράσης, ακόμα και ποινικοποίησης της. Όμως τέτοια χτυπήματα δεν μας τρόμαξαν ούτε μας τρομάζουν. Απεναντίας με ακόμα περισσότερες δυνάμεις θα δώσουμε την μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, από τις συνθήκες δουλειάς, μέχρι την υπεράσπιση των μισθών και της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης.

Τέλος ενημερώνουμε την πολυεθνική COMMSQUARE, τον Κο γενικό που ήρθε από το Βέλγιο και τους υπεύθυνους του υποκαταστήματος ότι ο Νόμος για της συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα (Ν.1264/82) δεν άλλαξε ακόμα! Καταλαβαίνουμε ότι συγκυβέρνηση και τρόικα με την πολιτική που εφαρμόζουν έχουν αποθρασύνει  την συμπεριφορά τους, αφού δίνουν «γη και ύδωρ» στα μονοπώλια, ως γνήσιοι εκπρόσωποί τους, όμως στη χώρα μας δεν είναι όλα τετελεσμένα.

Ο συνάδελφος Γιώργος Βασιλάκης είναι Γραμματέας του ΣΕΤΗΠ τα τρία τελευταία χρόνια και έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην οργάνωση της δράσης στο σύνολο του κλάδου των τηλεπικοινωνιών & πληροφορικής. Ως Γραμματέας του Συνδικάτου ήταν στην  πρώτη γραμμή στις μάχες για την υπεράσπιση θέσεων εργασίας, δικαιωμάτων, των ΣΣΕ για τους εργαζόμενους σε κάθε επιχείρηση στον κλάδο μας. Σε κάθε περίπτωση την τρομοκρατία θα την σπάσουμε με την δράση μας!

Η εκδικητική, παράνομη και καταχρηστική απόλυση έχει ως στόχο να τρομοκρατήσει το σύνολο των εργαζομένων, να περιορίσει τη συνδικαλιστική δουλειά και δράση, να περάσει το μήνυμα σε όλους τους εργαζομένους ότι όποιος σηκώνει κεφάλι, διεκδικεί και αγωνίζεται θα απολύεται. Είναι ξεκάθαρο χτύπημα στην οργάνωση των εργαζομένων, στη συλλογική δράση.

 Τέτοια χτυπήματα, πάντα έπαιζαν το ρόλο του προπομπού για την προσπάθεια των εργοδοτών να ξηλώσουν όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει στους χώρους δουλειάς.

 

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ Γ. ΒΑΣΙΛΑΚΗ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ".

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54