Εργαζόμενοι oμίλου Intracom: Συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 1ης Νοεμβρίου

Η απόφαση του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων, είναι η ακόλουθη:

"Όλοι και όλες στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο, Σάββατο 1η Νοέμβρη, στο Σύνταγμα, 12 μμ.

Το ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων στον όμιλο INTRACOM ομόφωνα αποφάσισε και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν με το πανό του σωματείου στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο που καλούν την 1η Νοέμβρη πάνω από 600 συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων, σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, γυναικών και νεολαίας. Στο συλλαλητήριο εργαζόμενων, ανέργων, συνταξιούχων, αγροτών, γυναικών και νεολαίας!

Διαδηλώνουμε και βροντοφωνάζουμε:

«Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα»

Να ακουστεί η φωνή μας δυνατά!

 Απαιτούμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

•    Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.

•    Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται με μισθούς κάτω από 751 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται ανασφάλιστος, χωρίς συλλογικές συμβάσεις. Να επανέλθουν οι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009.

•    Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ. Να επανέλθουν άμεσα ο 13ος και 14ος μισθός και σύνταξη.

•    Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που επηρεάζουν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.

•    Να μπει φρένο στη φοροληστεία και στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις.

Δε θα αποδεχτούμε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας!

Δε θα δεχτούμε να ζούμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι!

 Η ζωή μας κάθε μέρα κάνει άλματα προς τα πίσω για να να αυξάνονται τα κέρδη και τα προνόμια των μονοπωλιακών ομίλων, των λίγων. Εκατοντάδες χιλιάδες σήμερα πιέζονται στην πρέσα της ανεργίας, χιλιάδες εργαζόμενοι εργάζονται «ευέλικτα» και κακοπληρωμένα. Παίρνουν πίσω όχι μόνο δικαιώματα που κατακτήθηκαν βήμα-βήμα με αδιάκοπους αγώνες και αίμα αλλά μας γυρνούν στην εποχή του μαστίγιου, στην ασταμάτητη δουλειά ήλιο με ήλιο για ένα κομμάτι ψωμί.

Για να ανασάνουμε χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε.

Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης!

Να ξαποστείλουμε όσους κάθονται στο σβέρκο μας!

Να θρυμματίσουμε το μέλλον που μας προετοιμάζουν.

Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα!".

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54