Προκήρυξη Απεργίας – Αποχής από την Αξιολόγηση από την ΠΑΣΟΝΟΠ

Επισυνάπτουμε την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού.


"Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ) ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, κηρύσσει ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση και ιδίως:

(α) από την έκδοση αποφάσεων επιμερισμού των ποσοστώσεων του άρθρου 7 παρ.5 του π.δ. 318/1992,

 

(β) από τη σύνταξη και υποβολή εκθέσεων αυτοαξιολόγησης,

 

(γ) από τη σύνταξη και υποβολή εισηγήσεων αξιολόγησης (άρθρο 14 του π.δ. 318/1992),

 

(δ) από τη σύνταξη και υποβολή εκθέσεων αξιολόγησης (άρθρο 14 του π.δ. 318/1992),

 

(ε) από τη συμμετοχή σε Ειδικές Επιτροπές Αξιολόγησης σε κάθε Υπουργείο (άρθρο 24 του π.δ. 318/1992),

 

(στ) οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, που συνάπτεται με τη διαδικασία αυτή, όπως παροχή στοιχείων από τις Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού κλπ.

 

Στην ουσία, η εφαρμογή του ν. 4250/2014 στο χώρο της Υγείας αποτελεί ένα ακόμη οριζόντιο μέτρο στην κατεύθυνση περιορισμού του συνολικού αριθμού καθώς και του μισθολογικού κόστους των Δημοσίων Υπαλλήλων, καθώς ως τέτοιους αντιμετωπίζει η Ελληνική Πολιτεία και τους Έλληνες Νοσηλευτές!

Είναι κοινώς παραδεκτό ότι η υποστελέχωση αγγίζει τα όρια της επικινδυνότητας και το νοσηλευτικό προσωπικό δίνει καθημερινά τον υπεράνθρωπο αγώνα, προκειμένου τα δημόσια νοσοκομεία να παραμένουν ανοιχτά, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στους συμπολίτες μας. Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε ότι 15% των συναδέλφων μας είναι άχρηστοι και το 60% μέτριοι σε ένα σύστημα χωρίς περιγραφή θέσεων, κοινώς καθηκοντολόγιο, χωρίς στοχοθεσία και μετρήσιμους δείκτες. Δεν συμμετέχουμε σε μια αξιολόγηση «φαρσοκωμωδία».

Για το λόγο αυτό, η ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π. απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας κηρύσσοντας ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από τα ως άνω καθήκοντα από 8/10/2014"

                                                                                   

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08/10/2014 - 13:49