Αλληλεγγύη των εργαζομένων στην Intracom προς τους καθηγητές των φροντιστηρίων

Συνεχίζονται οι κινήσεις έκφρασης αλληλεγγύης προς τους καθηγητές στα φροντιστήρια:

"Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στον όμιλο επιχειρήσεων INTRACOM καταγγέλλει την εργοδοσία του φροντιστηρίου ΠΡΙΣΜΑ, για την προσπάθειά της να ποινικοποιήσει τον αγώνα που αναπτύσσεται για την ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενης από την επιχείρηση. Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στη συνάδελφο, στο σωματείο και στους συνδικαλιστές που στοχοποιούνται.


Η εργοδοσία, απέλυσε εργαζόμενη στο φροντιστήριο καθηγήτρια, γιατί διεκδίκησε και κέρδισε την καταβολή των δεδουλευμένων της και στη συνέχεια, αφού χρησιμοποίησε το ΑΤ Καλλιθέας (κάλεσε τη συνάδελφο «δι΄υπόθεσίν της» για να τρομοκρατήσει), προχώρησε και σε ασφαλιστικά μέτρα (εκδικάζονται τη Δευτέρα 6/10 πρωί στο Πρωτοδικείο Αθηνών) κατά της απολυμένης συναδέλφου, του προέδρου του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) Κ. Σμυρναίου και του ειδικού γραμματέα του ΔΣ του ΣΕΦΚ και μέλους του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ Δ. Αμπάτη.

Η εργοδοσία απαιτεί να απαγορευθεί στο σωματείο και στους τρείς συναδέλφους η πραγματοποίηση συγκεντρώσεων μπροστά από το φροντιστήριο και σε ακτίνα μικρότερη των 200 μέτρων με απειλή χρηματικής ποινής 5000 ευρώ και προσωπική κράτηση ενός μηνός, για κάθε νέα κινητοποίηση. Παράλληλα, με το δικόγραφο ενημερώνει ότι ήδη έχει υποβάλει μηνύσεις εναντίον τους.

Επιχειρείται έτσι η ποινικοποίηση του δικαιώματος της συγκέντρωσης και της εργατικής διεκδίκησης. Στόχος εδώ είναι η παραδειγματική τιμωρία του σωματείου και των τριών συναδέλφων.

Την πρακτική αυτή για απαγόρευση συγκεντρώσεων και διεκδικήσεων έχουμε και στο παρελθόν καταγγείλει σε άλλη, ανάλογη περίπτωση. Όλο και περισσότερο οι αγώνες των εργαζομένων και της εργατικής τάξης στήνονται στο εδώλιο. Οι εργοδότες, με το νομικό οπλοστάσιο των μνημονίων και όλων των αντεργατικών μέτρων που θέσπισαν οι κυβερνήσεις μαζί με την τρόικα ξεσαλώνουν. Χρησιμοποιούν την κρίση και την αντεργατική επίθεση και για να «ξεμπερδεύουν» με τον συνδικαλισμό και τα σωματεία, με τις ενοχλητικές φωνές και τους πρωτοπόρους αγωνιστές στους χώρους δουλειάς.


Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους συναδέλφους. Απαιτούμε από την εργοδοσία να αποσύρει την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον τους και την παύση κάθε δίωξής τους. Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη της απολυμένης συναδέλφου.


Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους δεν έχουν παρά ένα δρόμο να αντιμετωπίσουν τον σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα: Αγώνας ανυποχώρητος κι αλληλεγγύη ανάμεσά μας. Για να ανατρέψουμε αυτό το μεσαίωνα, για μια αναγέννηση του δίκιου, της αξιοπρέπειας και του σεβασμού της εργασίας μας που δημιουργεί τον πλούτο στην κοινωνία, απαιτώντας να υπηρετούνται οι πραγματικές μας ανάγκες κι όχι τα κέρδη του κεφαλαίου.


Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται, δεν καταστέλλονται".