Λιμενεργάτες: Όχι στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για ΟΛΠ - ΟΛΘ

Την αντίθεσή τους στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για ΟΛΠ - ΟΛΘ, εκφράζουν η ομοσπονδία υπαλλήλων λιμανιών Ελλάδας (ΟΜ.Υ.Λ.Ε) και η ένωση μονίμων και δοκίμων λιμενεργατών ΟΛΠ.

"Η Κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ παρά τις καθολικές αντιδράσεις στην πώληση του Μετοχικού Κεφαλαίου των ΟΛΠ, ΟΛΘ, στέλνουν κλιμάκια των επίδοξων αγοραστών για να δουν το προς πώληση εμπόρευμα.

Παρά τις μεγάλες νομικές εμπλοκές που βασίζονται στις νομικές ακροβασίες, όπως η απόφαση του Ζ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που απορρίπτει τον «Φιλικό Διακανονισμό» και η εκδίκαση της ακύρωσης των διαγωνισμών πρόσκλησης ενδιαφέροντος, που έχει προγραμματιστεί για τις 2/12/2014 στο ΣτΕ, επιμένουν στην αδιέξοδη πολιτική τους κόντρα στην κοινωνία και τους εργαζόμενους.

Όλα αυτά είναι πρόκληση προς τους εργαζόμενους, οι οποίοι εργάζονται με συνέπεια στα Λιμάνια, παρά την ψυχολογική απειλή που εξαπολύει η Κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ.

Απέναντι σ’ αυτές τις προκλήσεις δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς.

Σήμερα πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας στην Διοίκηση του ΟΛΠ και επισημάναμε τις ευθύνες τους απέναντι σε πράξεις ψυχολογικής πίεσης προς τους εργαζόμενους.

Προειδοποιούμε Κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ να εγκαταλείψουν το εγχείρημα πώλησης των Λιμανιών και κάθε ενέργεια πρόκλησης κατά των εργαζομένων.

Σε κάθε περίπτωση θα απαντήσουμε δυναμικά και κινηματικά στις προκλήσεις του ΤΑΙΠΕΔ και της Κυβέρνησης".