Λίστες με σχολικά είδη που αδυνατούν να καλύψουν οι γονείς

Πόσο "δωρεάν" είναι η Παιδεία ?

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ & ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ  ΣΑΜΟΥ – ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

Γεφυράκι Σάμου, Τ.Κ. 83100 (Τηλ.&FAX: 2273023900- 79968 και 6977871532)

                                                        

ΠΡΟΣ:Βουλευτή Σάμου κ. Καλογερή Αγνή.

Αντιπεριφερειάρχη Σάμου – Ικαρίας & Φούρνων: κ. Κατρακάζο Νικόλαο.

Δημάρχους Σάμου κ. Αγγελόπουλο Μιχαήλ, Ικαρίας κ. Σταμούλο Στυλιανό, Φούρνων Κορσεών κ. Μαρούση Ιωάννη.

Δντη Α’ Βάθμιας Εκπσης Σάμου – Ικαρίας & Φούρνων κ. Ζαβουδάκη Παναγιώτη.

ΚΟΙΝ: Κοινοβουλευτικά Κόμματα -Μ.Μ.Ε. – Σύλλογοι Πολυτέκνων & Τριτέκνων Σάμου Ικαρίας & Φούρνων.

ΘΕΜΑ: Σχολική « Λίστα».

Συν. :α. Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων για τη Σχολική «Λίστα».

β. Επιστολή της Α’ Βάθμιας Εκπσης Σάμου – Ικαρίας & Φούρνων Σεπτεμβρίου 2013.

1. Σας αποστέλλουμε συνημμένα επιστολή που απέστειλε σε όλα τα σχολεία των νησιών μας η Δνση Α΄Βάθμιας Εκπσης κατά την έναρξη του προηγούμενου σχολικού έτους μετά από επιστολή του Συλλόγου Πολυτέκνων με την οποία κατατέθηκε ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων και αφορούσε στην μη προβλεπόμενη διανομή της σχολικής «λίστας» από τους εκπαιδευτικούς αγοράς ειδών,η οποία δεν υφίσταται στην εκπαιδευτική νομοθεσία, εξηγώντας ότι υπεύθυνοι για την κάλυψη των σχολικών ειδών των μαθητών είναι η Σχολική Επιτροπή κατόπιν συνεννοήσεως με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων εκάστης σχολικής μονάδας.

2. Δυστυχώς παρά την ταχύτητα της εν λόγω επιστολής κάποιες σχολικές «λίστες» και μάλιστα υψηλότατου κόστους δόθηκαν στους γονείς με αποτέλεσμα να μην εκτελεστεί η δοθείσα εντολή και να επιβαρυνθούν επιπλέον οι οικογένειες.

3.Οι σύλλογοί μας οι οποίοι αυτή τη στιγμή στη Σάμο – Ικαρία & Φούρνους αριθμούν τις 1250 οικογένειες κατ΄ελάχιστο κατανοούν πλήρως και σε μεγαλύτερο βαθμό ίσως την ανάγκη ύπαρξης σχολικών ειδών για την εκπαίδευση αλλά και συμμερίζονται τις ανάγκες των ντόπιων επιχειρηματιών που προμηθεύουν τα ανωτέρω είδη ζητώντας σας να προβείτε έγκαιρα στις κατωτέρω ενέργειες:

α. Εφαρμογή της εκπαιδευτικής νομοθεσίας που δεν προβλέπει τη διανομή καμίας λίστας από όλες τις σχολικές μονάδες των νησιών μας.

β. Εφοδιασμός των μαθητών με τα απαραίτητα ή και εξεζητημένα σχολικά είδη από ντόπιους επιχειρηματίες με μέριμνα των αρμοδίων υπηρεσιών.

4. Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας και τις κατά την κρίση σας ενέργειες ενημερώνοντάς σας ότι δε θα διστάσουμε δημόσια και επώνυμα να καταγγείλουμε οιανδήποτε παράνομη πράξη από όποιον και αν προέρχεται και αφορά την προστασία των οικογενειών μας.

Με σεβασμό

Για τα Διοικητικά Συμβούλια

            Ο                                                          Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ        ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

Τ.Σ.Υ.                                                               Τ.Σ.Υ.

Εμμανουήλ Χατζηδημητρίου                   Απόστολος Γ. Τσιώλης

Δεύτερη ανακοίνωση (στάλθηκε σε βουλευτές) του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων:

 

«Είθισται εδώ και χρόνια με την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι παιδαγωγοί για την πιο εύρυθμη και δημιουργική λειτουργία  του σχολείου να παραδίδουν στους μαθητές όλων των τάξεων μια λίστα, στην οποία καλούνται οι οικογένειες με δική τους επιβάρυνση να προμηθευτούν διάφορα σχολικά είδη υψηλού κόστους το οποίο σήμερα με την κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα μας τους είναι αδύνατο, πόσο δε αν έχουν τρία – τέσσερα και παραπάνω τέκνα που φοιτούν σε διαφορετικές τάξεις.

 

Πέραν αυτού δημιουργείται τεράστιο ψυχολογικό πρόβλημα τόσο στους γονείς όσο και στα παιδιά αν δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην εν λόγω κατά τα άλλα αναγκαία απαίτηση».

 
Ο Σύλλογός μας παρακαλεί λόγω των γνωστών «συνθηκών» να μη συνταχθούν και επιδοθούν στους μαθητές λίστες οι οποίες θα τσακίσουν για μια ακόμη φορά το ήδη κατακρεουργημένο οικογενειακό εισόδημα, σας καλεί δε να σταθείτε θεματοφύλακες της οικογένειας και των παιδιών τους αν όντως πιστεύετε ότι αποτελούν «το μέλλον αυτού του τόπου.Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                          
Ιωάννης Βούρος

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Απόστολος Γ. Τσιώλης