«Ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει, πολύ φωτεινός για να αγνοηθεί»

Μεγάλη ανοιχτή συνέλευση των εργαζομένων της ΕΡΤ3 και αλληλέγγυων πολιτών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη στις εγκαταστάσεις της τηλεόρασης της ΕΡΤ3 στη Λεωφόρο Στρατού.

Για άλλη μία φορά η ελεύθερη αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ3 γέμισε από κόσμο- η στήριξη του οποίου όλο αυτό το διάστημα είναι μεγάλη- προκειμένου μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ3 να συντονίσουν τα επόμενα βήματα. Στο επίκεντρο της ανοιχτής συνέλευσης, τέθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής ζητήματα:

- Η δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου, που στην επόμενη κοινή συνέλευση θα εισηγηθεί τη νομική μορφή μίας συλλογικότητας, η οποία θα συγκροτηθεί με την συμμετοχή των αλληλέγγυων της ΕΡΤ3

- Πρακτικά ζητήματα λειτουργίας

- Οικονομική ενίσχυση του πολύμηνου αγώνα των εργαζομένων

- Συνδιαμόρφωση του προγράμματος

- Κοινές δράσεις και εκδηλώσεις, με πρώτο σταθμό τις ημέρες της ΔΕΘ

- «Ποια ΕΡΤ θέλουμε» σε όλο το εύρος λειτουργίας

Στις τοποθετήσεις τους όσοι βρέθηκαν εκεί εξέφρασαν την αμέριστη αλληλεγγύη τους στους εργαζομένους, την πρόθεσή τους να συμβάλλουν ποικιλοτρόπως στον ηρωικό αγώνα τους αλλά και την πεποίθησή τους πως ο αγώνας αυτός θα πρέπει ανοιχτεί στην κοινωνία. Αξίζει να αναφερθεί πως στην χθεσινή ανοιχτή συνέλευση έγινε για ακόμη μία φορά ορατή η σύνδεση των κινημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης που δραστηριοποιούνται σε διάφορους εργασιακούς και κοινωνικούς χώρους, όπως το κίνημα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, το κίνημα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, εργαζόμενοι στην αυτοδιαχειριζόμενη ΒΙΟΜΕ, απεργοί της Coca Cola, εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, σχολικοί φύλακες καθώς και μέλη πολιτικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων.

Τη στήριξή τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ εξέφρασαν -πέρα από τους δεκάδες ανθρώπους που συμμετείχαν στην χθεσινή ανοιχτή συνέλευση-, αλληλέγγυοι από όλο τον κόσμο που έστειλαν –μέσω βίντεο- συγκινητικά μηνύματα συμπαράστασης. Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 15 μήνες από το “μαύρο” που έριξε η κυβέρνηση στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η φωνή ωστόσο της ΕΡΤ παραμένει ζωντανή μέσα από πρόγραμμα που μεταδίδεται καθημερινά από την τηλεόραση της ΕΡΤ3, τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, τη συνεχή ροη ειδησεογραφικού, και όχι μόνο, περιεχομένου στο ertopen.com και φυσικά τα social media της @ErtSocial.

Τα κτίρια της ΕΡΤ που παραμένουν στα χέρια των εργαζομένων, κρατούν ανοιχτούς τους πομπούς της ενημέρωσης και παράλληλα δίνουν φωνή σε όλο το κομμάτι εκείνο της κοινωνίας που παραμένει αποκλεισμένο από τα κυρίαρχα ΜΜΕ.

Βασικό αίτημα παραμένει η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, με ακύρωση των απολύσεων και επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων. Έως τότε, οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους "με κάθε κόστος και κάθε τίμημα", καλώντας την κοινωνία να συμμετέχει ενεργά και να διεκδικήσει, να απαιτήσει μία πραγματικά Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε από εργαζομένους της ΕΡΤ, «Η τελική νίκη δεν είναι μακρυά. Όχι γιατί μας περιμένει, αλλά γιατί εμείς βαδίζουμε πιο κοντά». Οι άνθρωποι της ΕΡΤ που έχουν κάνει πράξη την αυτοδιαχείριση, διδάσκουν καθημερινά μαθήματα αξιοπρέπειας. Ο αγώνας τους, όπως πολύ εύστοχα ειπώθηκε στη ανοιχτή συνέλευση, «είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει, και πολύ φωτεινός για να αγνοηθεί».

ΠΗΓΗ: Ε.Χ - alterthess.gr 


SYNEL2.jpg


SYNEL3.jpg


Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04/09/2014 - 00:10