Ενωτικός αγώνας ενάντια στην φασιστική απειλή στα Δυτικά

Με αφορμή τις προαναγγελθείσες αντιφασιστικές δράσεις για το μήνα Σεπτέμβριο, η δημοτική κίνηση Ιλίου 'Αλληλέγγυα Πόλη', με ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

"Την Παρασκευή 29/08, πραγματοποιήθηκε στο Καλλιτεχνικό Καφενείο του Πολιτιστικού Κέντρου Ιλίου “Μελίνα Μερκούρη” η πρώτη συνέλευση για τη διοργάνωση Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη στις γειτονιές των Δυτικών. Με αφορμή τον ένα χρόνο από το θάνατο του καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα (Killah-P) αλλά και την ολοένα ενεργή παρουσία της Χρυσής Αυγής σε λαϊκές γειτονιές, όπως αυτές των Δυτικών, άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, αντάλλαξαν ιδέες και απόψεις σχετικά με το φαινόμενο του φασισμού και την αντιμετώπισή του.

Η μαζική συμμετοχή το κόσμου και η ποιότητα της συζήτησης που διεξήχθη, με πολλές  και ουσιαστικές παρεμβάσεις από τους συμμετέχοντες, απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι η αντιμετώπιση του φασισμού απαιτεί την μέγιστη ενότητα του αντιφασιστικού κινήματος, αφήνοντας πίσω τις όποιες διαφορές και τη συγκρότηση ενός μαζικού κοινού μετώπου αντιμετώπισης του.

Ως “Αλληλέγγυα Πόλη” από την πρώτη στιγμή είδαμε με χαρά το κάλεσμα της πρωτοβουλίας για την διοργάνωση του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη και συμμετείχαμε στην συνέλευση τονίζοντας πως καθώς η ενότητα αποτελεί βασικό όρο για έναν νικηφόρο αγώνα απέναντι στη φασιστική απειλή, στην απειλή που χρόνια τώρα βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην φτώχεια και την εξαθλίωση που αφήνουν πίσω τους οι μνημονιακές πολιτικές στην ελληνική κοινωνία.

Τέλος, η συνέλευση αποφάσισε τη διεξαγωγή δράσεων που θα λάβουν χώρα στο Ίλιον, στους Αγίους Αναργύρους – Καματερό, Πετρούπολη και Περιστέρι, που θα θίγουν το θέμα της φασιστικής απειλής και την παρουσία της στις δυτικές συνοικίες και παράλληλα, θα καλούν στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στο Κερατσίνι και στο Σύνταγμα, στις 18 & 19 Σεπτέμβρη με αφορμή την επέτειο του θανάτου του Παύλου Φύσσα.

Τονίστηκε, επίσης, από αρκετούς ομιλητές, η ανάγκη για πιο μόνιμη και σταθερή λειτουργία του συντονισμού απέναντι στη φασιστική απειλή, θεωρώντας τις δράσεις αυτές την αφετηρία του. Οι ακριβείς δράσεις και τα καλέσματα της Πρωτοβουλίας θα γνωστοποιηθούν με νέο Δελτίο Τύπου που θα ακολουθήσει σύντομα".