ΚΕΕΡΦΑ: Ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ξεσηκωνόμαστε!

Μήνας με έντονη αντιφασιστική - αντιρατσιστική δράση, αναμένεται να είναι ο Σεπτέμβρης, αφού εκτός των άλλων, συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Στην ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, σημειώνει:

 

"Είναι πρόκληση  ότι  η συγκυβέρνηση κάνει ξανά πλάτες στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής προσδοκώντας να προσμετρήσει τα κουκιά των  βουλευτών της για να βγάλει αυτή η βουλή πρόεδρο της Δημοκρατίας. Για να συνεχιστεί έτσι αυτή η άθλια πολιτική των μνημονίων, της φτώχειας, της ανεργίας, του ρατσισμού, των επιστρατεύσεων και του μαύρου στην ΕΡΤ.

Είναι πρόκληση ότι δεν έχει οριστεί ακόμη η ημερομηνία της δίκης των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα, της εγκληματικής  συμμορίας των δολοφόνων που οργάνωναν ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις με τις πλάτες των κυβερνήσεων, της ΝΔ και  της Αστυνομίας στις γειτονιές μας. Να γίνει η δίκη και να πάνε ισόβια οι εγκληματίες  της ναζιστικής συμμορίας και όχι να τους χαϊδεύει η κυβέρνηση των Μπαλτάκων για να πέσουν στα μαλακά.

Είναι πρόκληση να μην έχουν συλληφθεί ακόμη οι ένοχοι για το πογκρόμ του 2011 στο κέντρο της Αθήνας που οργάνωσαν ο Κασιδιάρης και ο Παναγιώταρος ενώ την ίδια ώρα τους αφήνουν να παριστάνουν το «νόμιμο πολιτικό κόμμα». Αυτή η συμμορία έχει σαν στόχο να εξαφανίσει κάθε δημοκρατικό θεσμό, κάθε δημοκρατικό πολιτικό κόμμα, συλλογικό όργανο αγώνα των εργατών και της νεολαίας κάνοντας πράξη το όρκο πίστης που δίνει στο Χίτλερ.

Είναι απόγονοι των γερμανοστολιάδων που πριν από εβδομήντα χρόνια πολεμούσαν μέχρι την τελευταία μέρα στο πλευρό των ναζί καίγοντας τα Καλάβρυτα και εκτελώντας στα μπλόκα χιλιάδες αγωνιστές, ενώ η Αντίσταση απελευθέρωνε το τόπο.

Είναι πρόκληση ότι ξεκίνησαν ξανά τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών στα Πατήσια και τους Αμπελοκήπους, σε βάρος ομοφυλόφιλων στο Παγκράτι, σε βάρος του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά και η Αστυνομία τους καλύπτει.  

Είναι πρόκληση ότι οι ίδιοι που κερδίζουν από τα μνημόνια, εφοπλιστές, τραπεζίτες, βιομήχανοι τους χρηματοδοτούν γι να ανοίγουν Γραφεία-ορμητήρια στις γειτονιές μας.

Όλοι και όλες εμείς οι εργαζόμενοι που εξοργιστήκαμε από τις απολύσεις των καθαριστριών, το κλείσιμο της ΕΡΤ, τις απολύσεις των διαθέσιμων, την αξιολόγηση στο δημόσιο,  την απόφαση σκάνδαλο του δικαστηρίου της Πάτρας που αθώωσε τα αφεντικά της φράουλας στη Ν.Μανωλάδα που πυροβόλησαν δεκάδες μετανάστες εργάτες Γής, τις περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις θα δώσουμε δυναμικό παρών στα καλέσματα για ένα αντιφασιστικό Σεπτέμβρη: με συλλαλητήρια στο Κερατσίνι και σε όλη την Ελλάδα στις 18 Σεπτέμβρη και μεγάλη συναυλία από τη κίνηση ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ την οικογένεια και τους φίλους του Παύλου Φύσσα.

Καλούμε τα συνδικάτα και τους φοιτητικούς συλλόγους , τους μαθητές στα σχολεία , να κάνουν δικιά τους υπόθεση τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις του Σεπτέμβρη στο ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα κηρύσσοντας απεργίες , προχωρώντας σε αποχές και καταλήψεις , απαιτώντας να μπουν οι φυλακή οι νεοναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής".ΚΕΕΡΦΑ Πάτρας και Ηλείας - ενημέρωση από σύσκεψη φορέων στην Πάτρα

"Την Τρίτη 26/8 πραγματοποιήθηκε μαζική σύσκεψη σωματείων, φορέων, συλλογικοτήτων και της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ). Η μεγάλη συμμετοχή συνδικαλιστών και αγωνιστών του αντιρατσιστικού-αντιφασιστικού κινήματος αντανακλά την διάθεση που υπάρχει στην πλειοψηφία του κόσμου να συνεχίσει τη μάχη για να δικαιωθούν οι εργάτες γης της Μανωλάδας.

Η πλούσια συζήτηση ανέδειξε την αναγκαιότητα μιας μεγάλης καμπάνιας ενάντια σε αφεντικά, δικαστές και κυβέρνηση με στόχο την επανάληψη της δίκης, την παραδειγματική τιμωρία του Βαγγελάτου και των μπράβων του, την πληρωμή των δεδουλευμένων των εργατών γης της Μανωλάδας και την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.

Η κορύφωση αυτής της καμπάνιας θα είναι ένα παμπελοπονησιακό συλλαλητήριο στις 18 Σεπτέμβρη στην Πάτρα στην συμπλήρωση ενός χρόνου από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, δυναμώνοντας παράλληλα τη δράση του αντιφασιστικού κινήματος απαιτώντας να πουν φυλακή οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής και να πέσει η κυβέρνηση των Σαμαροβενιζελων.

 Καλούμε φοιτητικούς συλλόγους, συνδικάτα, σχολεία, τη δημοτική αρχή, αντιφασιστικές-αντιρατσιστικές οργανώσεις, κινήσεις, φορείς, συλλογικότητες, όλη την αριστερά και κάθε δημοκρατικό πολίτη να στηρίξει αυτή την καμπάνια συμμετέχοντας ενεργά στο συλλαλητήριο στις 18/9 και προσφέροντας έμπρακτα τη συμπαράσταση τους στους εργάτες γης της Μανωλάδας.

Πρώτος σταθμός σε αυτή την καμπάνια είναι η συμμετοχή μας στο μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στη ΔΕΘ στις 6 Σεπτέμβρη, μαζί με τους εργάτες γης της Μανωλάδας και όλους τους χώρους που αντιστέκονται για να απαιτήσουμε την νίκη όλων των εργατών, ντόπιων και μεταναστών".