Τέσσερις δικαστικές υποθέσεις θα τραβήξουν το ελληνικό και διεθνές ενδιαφέρον 

 Τρεις  σημαντικές και …σοβαρές υποθέσεις δικαστικοπολιτικές, θα κυριαρχήσουν από Σεπτέμβριο και μετά  στην ελληνική πραγματικότητα, πέραν βέβαια της γνωστής σκανδαλώδους υπόθεσης, των εξοπλιστικών προγραμμάτων, που φρόντισε ο κ. Σαμαράς-- τη υποδείξει του μέγα ενόχου κ. Βενιζέλου—να την παρακάμψει,  μέσα από το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής.Ειδικότερα μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, το Εφετείο του Μπράιτον της Αγγλίας, θα πρέπει να έχει αποφασίσει σε δεύτερο βαθμό, για την έκδοση η όχι της φυγόδικης πρώην πρωτοδίκου – ανακρίτριας κ. Αντωνίας Ηλία, ανταποκρινόμενο στο αίτημα  των ελληνικών δικαστικών αρχών.

Η κ. Ηλία δίνει λυσσώδη δικαστική και όχι μόνον μάχη, εδώ και πάνω από 3.6 χρόνια, προκειμένου  να μην εκδοθεί στην ελληνική δικαιοσύνη, γιατί σύμφωνα με τους τελευταίους ισχυρισμούς της, «θα βρεθεί νεκρή στο κελί της από κάποιο ανεξήγητο ατύχημα».  Την πρόγνωση αυτή της την εκμυστηρεύτηκε αφ΄ενός Ελληνας  επιχειρηματίας  και αφ ’ετέρου  εναλλακτικά ….προτείνει την αθώωσή της,  αφού οι δικηγόροι—κατηγορούμενοι στο παραδικαστικό κύκλωμα διαφθοράς έχουν ήδη αθωωθεί.

Σε  βάρος της κ. Ηλία εκκρεμούσαν πέντε Ευρωπαικά εντάλματα από τα οποία τα τέσσερα που συζητήθηκαν στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο δεν στοιχειοθετούν αδικήματα έκδοσης στη χώρα μας.

Το πέμπτο ωστόσο, που αφορά δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος αποτελεί λόγο έκδοσης , για αυτό και η πρώην ανακρίτρια υπέβαλλε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης με στόχο να ανατρέψει και το πέμπτο ένταλμα.

Το  εντονότατο ενδιαφέρον της ελληνικής κοινωνίας είναι βέβαιον, ότι θα προκαλέσει η δικαστική εξέλιξη του σοβαρού παραδικαστικού κυκλώματος στο φέρεται ως αρχηγός ο πολιτικός μηχανικός κ. Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος. Το  κύκλωμα αυτό είναι τόσο ισχυρό και πολυδαίδαλο, που όλα τα άλλα που απασχόλησαν την ελληνική δικαιοσύνη κατά καιρούς, μπροστά του φαντάζουν πταίσματα.

Εναντίον του κρατούμενου πλέον στις φυλακές Τρικάλλων, και ύστερα από πέντε εντάλματα σύλληψης, εκκρεμούν καταδίκες …40 χρόνων φυλάκισης, ενώ το υπουργείο Οικονομικών του καταλογίζει χρέη 167 εκατομμύρια ευρώ. Για τους μη γνωρίζοντες σε αυτή την υπόθεση, περιλαμβάνονται ακίνητα με πλαστές διαθήκες  που πλησιάζουν τα 300 στην περιοχή Αθηνών, μέσα από τις εταιρείες που είχαν συγκροτήσει γινόταν ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ηδη στη φυλακή βρίσκεται ένας δικηγόρος, που προκειμένου να ελαφρύνει τη θέση του αποκάλυψε κάποια πράγματα με συνέπεια να πιαστεί ο μίτος της Αριάδνης στην φρικώδη αυτή υπόθεση. Σε διάφορες πτυχές της δαιδαλώδους αυτής υπόθεσης, ενεπλάκησαν σε διάφορες φάσεις και με διαφορετικό βαθμό ευθύνης, ιερωμένοι, δικαστές, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, πολιτικοί νυν και πρώην που χρηματοδοτούνταν, δήμαρχοι κ.λ.π.

Ο υπογράφων είχε ασχοληθεί με το θέμα πριν  πέντε χρόνια εργαζόμενος στην εφημερίδα «Παρασκήνιο», και δέχθηκε άπειρες απειλές τηλεφωνικές και γραπτές. Έκτοτε η υπόθεση έπεσε σε …χειμερία νάρκη, για τους γνωστούς και ντροπιαστικούς …ελληνικούς λόγους και αιτίες. Την υπόθεση χειριζόταν τότε και υποθέτω και τώρα, ο Αντεισαγγελέας  Εφετών Αθήνας κ. Ισίδωρος Ντογιάκος.

 

Ένας  νέος τομέας στο δικαστικό γίγνεσθαι, που σίγουρα θα γνωρίσει «δόξες»--όχι πως τώρα είναι σε ανυπαρξία—είναι η συνεχώς αυξανόμενη αρρωστημένη κατηγορία, των ελλήνων που αρέσκονται να βλέπουν στο Ιντερνετ βιασμούς βρεφών, αλλά και παιδιών μέχρι την  ηλικία των οχτώ ετών. Πληρώνουν πολλά χρήματα στα διεθνή κυκλώματα διακίνησης σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας. Μόνον το 2014 έχουν γίνει 110 συλλήψεις παιδόφιλων, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα εντοπίστηκαν από τελειότατο μηχάνημα της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος …940 έλληνες να παρακολουθούν τέτοιου είδους …θεάματα. Σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη το φιλοθεάμον κοινό , συγκροτούν από άτομα που δεν έχουν τελειώσει το Γυμνάσιο μέχρι γιατρούς, δικηγόρους, καθηγητές και αρχιμανδρίτες. Πολλοί από αυτούς έχουν οικογένειες και παιδιά.

 

Στο τέλος αφήσαμε τη μητέρα των δικών, που την τελευταία στιγμή την αρπάξαμε από τα τάρταρα του αρχείου και ακούει στο όνομα ΕΛΤΑΤ ΚΑΙ Μνημόνιο. Ήδη αντικαταστάθηκαν ο Εισαγγελέας  κ. Κούτρας και η ανακρίτρια κ. Ελένη Πεδιαδίτη που την προόριζαν με απόφασή τους για το αρχείο.


 

Θόδωρος  Βαρίκος.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54