Για το εδώλιο πηγαίνει το κουαρτέτο των κουρεμάτων ομολόγων και των δανειακών συμβάσεων...στο αγγλικό δίκαιο και όχι στο ελληνικό

Του  Θόδωρου Βαρίκου

 

Για τις 15 Ιανουαρίου του ερχόμενου έτους,  προσδιορίστηκε η αγωγή του Επικουρικού Ασφαλιστικού  Ταμείου των δημοσιογράφων(ΕΔΕΟΑΠ), που στρέφεται κατά της Τράπεζας της Ελλάδας, του Διοικητή της κ. Γιώργη Προβόπουλου, και των ανώτατων στελεχών της, διεκδικώντας  90 εκατομμύρια ευρώ, που «εκλάπησαν» με δόλιο κούρεμα τον Μάιο του 2012. 

Σύμφωνα με την αγωγή, που υποστηρίζεται από το πλέον ειδικό γραφείο, περί τα χρηματοοικονομικά, αλλά και υψηλού επιπέδου Ποινικούς υπερασπιστές θα «ισχυριστούν και θα προσπαθήσουν να αποδείξουν, ότι ο διοικητής πρωτίστως, το Διοικητικό Συμβούλιό της και ανώτατα στελέχη με πλήρη ομοφωνία, αδιαφανώς, επικινδύνως και επιζήμια διαχειρίστηκαν τα χρήματα του Ασφαλιστικού Ταμείου, τα οποία κατ’ εφαρμογή του Νόμου  του 1997, είχαν καθήκον και υποχρέωση να εγγυώνται την ασφάλειά τους και τη χρηστή διαχείρισή τους».

                              ΚΑΤΙ  ΣΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΒΑΤΕΡΛΩ

Όλα  παίχθηκαν μέσα σε λίγες ώρες, από το μεσημέρι μέχρι νωρίς το απόγευμα της 9ης Μαίου του 2012, όταν η Μέρκελ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με πολιτικό όχημα τους Πρωθυπουργό κ. Γιώργη Παπανδρέου, τον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας, κ. Γιώργη Προβόπουλο, αλλά και τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΡ κ. Ανδρέα Γεωργίου(σ.σ βλέπε σχετικό κείμενό μας), ζήτησαν να κουρευτούν τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου κατά 66 δισεκατομμύρια ευρώ. Έτσι το Εξωτερικό  Δημόσιο χρέος, θα κατέβαινε από 230 δις ευρώ που ήταν το  Μάιο του 2012, στα περίπου 164 δις. ευρώ. Μέχρι το μεσημέρι της 9ης Μαίου, είχαν συγκεντρωθεί από  «το κούρεμα», μετά βίας 40 δις. ευρώ, αλλά η Τρόικα με ποιο μαχητική τη Μέρκελ, …επέμενε για τα υπόλοιπα 26 δις. ευρώ. Και τότε ο δήθεν εγγυητής των ελληνικών χρημάτων και των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων διέπραξε την ύβριν, με την αρχαιοελληνική της έννοια δηλαδή ,την έσχατη περιφρόνηση και το ξεπέρασμα του κάθε μέτρου και πίστης.

Χωρίς ντροπή άρπαξαν στην κυριολεξία από το Κοινό Ασφαλιστικό Κεφάλαιο (ΚΑΚ) τα  απαιτούμενα από τους δανειστές 26 δις. ευρώ, και έτσι ικανοποιήθηκαν οι δανειστές μας, αλλά βούλιαξαν τα 5 ασφαλιστικά ταμεία  του ΚΑΚ, στα οποία μέχρι στιγμής δεν επεστράφησαν τα κλεμμένα. Ευτυχώς να λέτε η τότε διοίκηση του ΕΔΕΟΑΠ, στηριζόμενη  στο Νόμο του 1997 που προέβλεπε ανάληψη μέχρι 10/0, μπόρεσε και σήκωσε  5 εκατ. Ευρώ από τα 56 εκατ. του ταμείου. Όταν δε η διοίκηση του ταμείου ζήτησε τα επίσημα χαρτιά για το υπόλοιπο ποσό, η Τραπεζα της Ελλάδος έδινε ψευδώς και δολίως , χαρτιά με τα ακούρευτα ποσά. Κοντολογής  στην τότε Διοίκηση  του ΕΔΟΕΑΠ  εκχώρησαν χαρτιά με τάχα  110 εκατ, ενώ στην πραγματικότητα υπήρχαν 90 εκατ. αφού είχαν αναληφθεί τα 25 εκατ. ευρώ από το ΚΑΚ, συν τα 5 εκατ. που αναλήφθηκαν  από με τη χρήση του 10%.

Η αποθέωση  ωστόσο τους ψεύδους, της υποκρισίας και της δολιότητας του κ. Προβόπουλου,  έλαβε χώρα στα τέλη της θητείας του, όταν επίσημα πλέον παραδέχθηκε «οτι έκανε λάθος  τότε, διότι του… διέφευγε, πως τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων συνιστούν εσωτερικό χρέος και όχι εξωτερικό  δημόσιο  χρέος, στο οποίο εμπλέκονταν Τρόικα και  ξένες Τράπεζες.».  Αυτό δήλωσε ο «καπετάνιος» του  ελληνικού τραπεζικού συστήματος, δίνοντας το σύνθημα και στα άλλα Τροικανά…ποντίκια, να αρχίσουν να πηδάνε απ’ τον  εν  πλω, Τιτανικό τους.

   ΔΕΝ  ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ  ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΕΦΕΤΩΝ ΓΑΛΗΝΟ ΜΠΡΗ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Εκεί ωστόσο, που τα έχει βρει …μπαστούνια ο τέως διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος κ. Προβόπουλος και κατ΄ ακολουθία ο συνοδοιπόρος του ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Μιχάλης Σάλλας, είναι η πολύκροτη και σκανδαλώδης  υπόθεση της πώλησης  της Τράπεζας  “PROTON” στον νέο Κοσκωτά της δεκαετίας του 2000,  κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη το Δεκέμβριο του 2009.

Κρίνουμε αναγκαία μια μικρή αναδρομή, για να καταδείξουμε την προσήλωση και τον σεβασμό στους νόμους και στους θεσμούς της χώρας  του Ανώτατου αυτού Κρατικού αξιωματούχου. Σύμφωνα με το πόρισμα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Γιώργη Καλούδη, που συντάχθηκε ύστερα από έγγραφη παραγγελία του Οικονομικού Εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη, παρέμενε …στο ψυγείο για 14 μήνες (σ.σ από 7 Μαίου 2013). Και αυτό, όπως γίνεται πάντα στην ελληνική πραγματικότητα, διότι ασκούσαν και ασκούν και τώρα ακόμη, συστημικοί τραπεζίτες εντονότατες πιέσεις  στην ελληνική  δικαιοσύνη, «να μην ανοίξει η υπόθεση “PROTON”», γιατί θα πάρει ο διάβολος πολλούς (σ.σ πρωταγωνιστές στο αλισβερίσι ο πανταχού παρών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος).

Οι Εισαγγελείς όμως,  Π. Αθανασίου και κυρίως ο εμπειρότατος και θαρραλέος  Γαληνός Μπρής (σ.σ είναι ο Εισαγγελέας που παρά τις παγκόσμιες και πολυεθνικές πιέσεις πρότεινε την αθώωση και την δέχθηκε και το δικαστήριο, των Κεντέρη, Θάνου) αποφάσισαν να κλείσουν τα αυτιά τους, στις γνωστές σειρήνες και από τα μέσα του Ιουλίου έχουν καλέσει ως υπόπτους τον Προβόπουλο και ανώτατα στελέχη της Τράπεζας Ελλάδας. Εκεί θα πρέπει να απαντήσουν χωρίς φιοριτούρες και στρεψοδικίες:

1ον Πως γίνεται να αγοράζει με δανεικά κεφάλαια(σ.σ το ομολογεί ο ίδιος ο Λαυρεντιάδης) , ο προφυλακισμένος το 31,31/ο της PROTON,  που ανήκε στην Τράπεζα Πειραιώς , στην τιμή των 3,6 ευρώ τη μετοχή, η χρηματιστηριακή της τιμή να είναι 1,96 ευρώ, και ο Προβόπουλος και τα μέλη της επιτροπής να  εγκρίνουν την πώληση, τρεις μήνες αργότερα ;(31 Μαρτίου 2009).

2ον Πως δέχθηκε τον ισχυρισμό του Λαυρεντιάδη(5 Φεβρουαρίου 2010) ότι δεν κατέχει μετοχές σε Μ.Μ.Ε, όταν ήταν πασίδηλο, πως η εταιρεία ΝΕΠ που είχε με τον Ελληνοκύπριο Πέτρο Κυριακίδη,(σ.σ φυγοδικεί στην Κύπρο) είχαν αγοράσει σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα όλα τα Μ.Μ.Ε ; 3ον Γιατί «πείστηκε», με τον ισχυρισμό του Λαυρεντιάδη, ότι θα δραστηριοποιήσει στην Ελλάδα,  το FYND LAMDA Parters, με έδρα την Αγγλία,  ενώ αυτό λειτουργούσε στη χώρα από το 2008 …χωρίς άδεια από την εποπτική αρχή F.S.A. και 4ον γιατί δεν επέβαλε κυρώσεις η Τράπεζα της Ελλάδος στην τράπεζα του Λαυρεντιάδη, αφού τάχα μου την εξαπάτησε, υποσχόμενος ανακεφαλαίωση ύψους 150 εκατ. ευρώ  μέσα σε έξη μήνες ;

Εν  τέλει οι πρωτοφανείς στα ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ κ. Προβόπουλου και της ομάδας του, όπως καίρια παρατηρεί ο κ. Καλούδης, οδήγησαν την τράπεζα “PROTON” τον Οκτώβριο του 2011 σε εκκαθάριση, να δια χωριστεί σε «καλή» και «κακή» να χρειαστεί εκατοντάδες εκατομμύρια κεφαλαιακή ενίσχυση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τα σπασμένα, λόγω Προβόπουλου  και της ομάδας του,  να πληρώσει ο ελληνικός λαός, δηλαδή οι φορολογούμενοι—η καλή εξαγοράστηκε από τη Γιούρομπανκ του Σπύρου Λάτση.

Για τούτα και για κείνα… κόρωσε και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, και στο πολυσέλιδο συμπληρωματικό του υπόμνημα της 6ης Σεπτεμβρίου του 2013, «καρφώνει», την  ελληνική δικαιοσύνη, ότι λειτουργεί μεροληπτικά και επιλεκτικά. Με λίγα λόγια επιζητεί να πάει μαζί με Προβόπουλο και Σάλλα στον πάτο της Θάλασσας, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα έπαιρνε παράνομα  δάνεια 700 εκατ. ευρώ, πριν από την εξαγορά της  Pproton , από το Σάλλα.    

 ΤΟ  61%  ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ  ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ  ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 Για να δούμε επίσης,  τις κλαψουρίζουσες τέσσερις μεγάλες τράπεζες, πως τα πήγαν εν μέσω μεγίστης κρίσης το πρώτο εξάμηνο του 2013 :  Η Τράπεζα Πειραιώς κέρδη 3,5 δις. ευρώ, Η Αλφα  Μπάνκ κέρδη 2.700 δις. ευρώ, η Εθνική 344 εκατομ. Ευρώ, η Γιούρομπανκ 44 εκατ. ευρώ. Πως  έγινε αυτό ; Με τις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις των τραπεζών και την αγαστή συνεργασία της Ε.Ε, του Δ.Ν.Τ.. το υπουργείο Οικονομικών , την Τράπεζα της Ελλάδος και τις διοικήσεις των μεγάλων ελληνικών τραπεζών.  Πόσα κόστισε η σωτηρία των Τραπεζών ; 183 ΔΙΣ. ΕΥΡΏ. 

Σύμφωνα με το κ. Στουρνάρα μετά τα μνημόνια και τα κουρέματα το  συνολικό χρέος της χώρας έφθασε τον περασμένο Μάρτη, τα 302 δις. ευρώ, δηλαδή το 61 τοις εκατό, του δημόσιου χρέους δημιουργήθηκε για να σωθούν οι τράπεζας.  Στην περίπτωση που δεν δανειζόμαστε τα 183 δις. ευρώ , όπως έκανε η Ισλανδία, το δημόσιο χρέος της χώρας θα ήταν  119 δις. ευρώ, πολύ κοντα στο 50 τοις εκατό του Εθνικού Ακαθάριστου Προιόντος (Α.Ε.Π). Χρέος κοντολογής  διαχειρίσιμο και χωρίς στο κεφάλι μας μνημόνια που θα μας πάνε μέχρι το 2040 αισίως. Τα μνημόνια βέβαια είναι μεγάλος βρόγχος για τον ελληνικό λαό και μάλιστα από τη μεσαία τάξη και κάτω.

Και αυτό γιατί ο αμετροεπής τότε  υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος έβαλε σε ισχύ το Αγγλικό Δίκαιο , στις δανειακές συμβάσεις , και οι πιστωτές μας θα μπορούν να κατάσχουν, πλουτοπαραγωγικές πηγές,  κτίρια, έσοδα, χρυσό,  οικόπεδα κ.λπ. Και ο κάθε έλληνας θα εξοργιστεί, όταν θα βιώσει στο πετσί του, τις φρικτές κατασχέσεις των περουσιών του. Θα φρίξει δε περισσότερο, όταν θα αναγκαστεί (σ.σ μόνον στο δικαστήριο)  να παραδεχτεί, πως ενώ η ιδιωτική εταιρεία steen and xamolton που τη χρυσοπλήρωσε ο ελληνικός λαός τον συμβούλευσε να μη δεχτεί το ελληνικό χρέος να υπαχθεί στο Αγγλικό Δίκαιο, αλλά να παραμείνει στο Ελληνικό δίκαιο, για να έχει το όπλο της στάσης πληρωμών, που σημαίνει πως οι δανειστές μας θα  κινδίνευαν ανα πάσα στιγμή να χάσουν τα λεφτά τους. 

Τι νομίζετε έκανε ο κ. Βενιζέλος το υπήγαγε στο Αγγλκό . Μιλάμε για στάση που αγγίζει τα όρια της Εθνικής προδοσίας. Αλλά είπαμε αυτά μόνον σε δικαστήριο ξεκαθαρίζονται. Γι΄αυτό δεν το κουνάει από την κυβέρνηση, για Βουλευτική και Καναλική ασυλία.

Εάν δεν με πιστέυεται διαβάστε πως βι΄βνω ο ίδιος το κόκκινο δάνειό μου. Και είναι πρώτη κατοικία.

Όταν  από τον Ιούλιο του 2011, ο ξάδελφός μου τραγουδιστής Θόδωρος Πέρρος, μου αποκάλυψε πως ο νυν υπουργός Εξωτερικών, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Πρόεδρος του Πασοκ και αόρατος …δικτάτορας της «Ελιάς», κ. Βενιζέλος, τον ενημέρωνε πως τα ομόλογα του Δημοσίου, αλλά και οι συμβάσεις των δανείων θα διέπονται από το Αγγλικό Δίκαιο, τον συμβούλεψα να πάρει σβάρνα, τα κέντρα και τα πανηγύρια, διότι όλοι οι κόποι του χάθηκαν.

«Δεν πιστεύω να  πουλήσει, τόσο ξετσίπωτα ο συναγωνιστής Βαγγέλης», μου είπε, «θα τα πάρουμε πίσω, όπως και στην Αργεντινή». Η Αργεντινή δεν τα έχει τα ομολογά της, στο Αγγλικό Δίκαιο, αλλά στο Αργεντίνικο,   τον προειδοποίησα, δηλαδή εάν την πιέσουν μπορεί να κηρύξει στάση πληρωμών, και να χάσουν τα αυγά και τα πασχάλια οι δανειστές τους. Από μια ειρωνεία της τύχης, όμως, από «συμβουλάτορας» του ξαδέλφου, έγινα χειρότερο θύμα, των αθεράπευτα χολερικών φιλοδοξιών, του Βενιζέλου, αφού η Γιούρομπακ με απειλεί με κατάσχεση της πρώτης κατοικίας, αλλά δεν θα είχε αντίρρηση το νομικό της τμήμα, όπως μου διευκρίνισε, να κατασχεθεί και κάποιο κτήμα μου στην Αρκαδία.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31/07/2014 - 23:16