Αθώοι ο φραουλοπαραγωγός και ένας επιστάτης του για την επίθεση κατά των μεταναστών εργατών στη Μανωλάδα

Αθώωσε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας, τον φραουλοπαραγωγό Νικ. Βαγγελάτο και τον Κων. Χαλούλο, έναν απο τους επιστάτες του, που κατηγορούνται για την επίθεση με καραμπίνες σε βάρος μεταναστών εργατών στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας τον Απρίλιο του 2013. Αντίθετα,  ένοχοι κρίθηκαν οι άλλοι δύο επιστάτες και ειδικότερα ο Γ. Χαλούλος για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και ο Θ. Αποστολόπουλος για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο δεύτερος. Στον πρώτο επιβλήθηκε ποινή 14 ετών και 7 μηνών και στον δεύτερο 8 ετών και 7 μηνών. Και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς οι ποινές είναι εξαγοράσιμες.Μετά την εκφώνηση της απόφασης ακολούθησε ένταση εντός και εκτός δικαστικής αίθουσας.

Συγκενρωμένοι  έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία φωνάζοντας συνθήματα κατά της απόφασης και κατά των δικαστών.

 

Εκπρόσωποι των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής δήλωσαν, ότι θα προσφύγουν κατά της απόφασης και κατά της διαδικασίας για κακοδικία, στα Ευρωπαικά Δικαστήρια. Yπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας, ζήτησε χθες να κριθούν ένοχοι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και οι τέσσερις κατηγορούμενοι.
Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών - patrisnews.com

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30/07/2014 - 15:29