Πουλήθηκε έναντι 42 εκατ. ευρώ η Αφάντου στη Ρόδο

«Ολοκληρώθηκε με επιτυχία» σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ ο  διαγωνισμός για τα ακίνητα στην περιοχή Αφάντου στη Ρόδο, καθώς το ΔΣ έλαβε την τελική απόφαση για τους πλειοδότες. Κόμματα και τοπικοί φορείς κάνουν λόγο για «ξεπούλημα» των ακινήτων με χαμηλό αντίτιμο και με κακούς για το Δημόσιο, όρους αξιοποίησης την ώρα που το ΤΑΙΠΕΔ υποστηρίζει πως «η αξιοποίηση των ακινήτων στην περιοχή Αφάντου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα στη χώρα».
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πλειοδότες του διαγωνισμού είναι η εταιρεία M.A.Angeliades Inc. με προσφορά ύψους 26.900.000 ευρώ για το ακίνητο Golf – Βόρειο Αφάντου και η εταιρεία T.N. AEGEAN SUN INVESTMENTS LIMITED μετά την αποσφράγιση της βελτιωμένης προσφοράς της, ύψους 15.200.000 ευρώ για το ακίνητο «Φωνή της Αμερικής» – Νότιο Αφάντου (σύνολο 42.100.000 ευρώ).


Το ΤΑΙΠΕΔ υποστηρίζει πως «η αξιοποίηση των ακινήτων στην περιοχή Αφάντου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα στη χώρα, δεδομένου ότι το σύνολο της επένδυσης αναμένεται να ξεπεράσει τα 300 εκατ. ευρώ, με απόλυτη προστασία του περιβάλλοντος και με έμφαση σε σύγχρονες τουριστικές υποδομές που θα ενισχύσουν περαιτέρω το τουριστικό προϊόν της Ρόδου και θα οδηγήσουν στη δημιουργία σημαντικού αριθμού νέων θέσεων εργασίας».

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30/07/2014 - 12:06