ΕΚΛ: Ευθύνες από ΗΠΑ - ΕΕ για τα ισραηλινά εγκλήματα στη Γάζα

Συνεχείς είναι οι καταδίκες των ισραηλινών εγκλημάτων στη Λωρίδα της Γάζας."Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας,  καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την εγκληματική επίθεση του Ισραηλινού κράτους κατά του Παλαιστινιακού λαού. Ο Ισραηλινός στρατός με τις συνεχείς αεροπορικές επιδρομές έχει δολοφονήσει εκατοντάδες και έχει τραυματίσει χιλιάδες Παλαιστίνιους αμάχους.

Το Ισραήλ αποθρασυνόμενο από την ολόπλευρη στήριξη που του παρέχουν ΗΠΑ και Ε.Ε έχει εξαπολύσει αεροπορικές και χερσαίες πολύνεκρες πολεμικές επιχειρήσεις. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της Ε.Ε γιατί εξισώνει τους θύτες με τα θύματα. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μάλιστα, με τα απαράδεκτα ψηφίσματά του, πρωτοστατεί στην αθώωση των ισραηλινών εγκλημάτων, βάζει στη θέση του κατηγορούμενου τον Παλαιστινιακό λαό και τον δίκαιο αγώνα του. Η Ε.Ε και οι κυβερνήσεις των κρατών μελών αναβαθμίζουν συστηματικά τις πολιτικές, οικονομικές - εμπορικές και στρατιωτικές τους σχέσεις με το Ισραήλ και διεξάγουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, όπως αυτές από κοινού με την Ελλάδα.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, εκφράζει την αλληλεγγύη του με τον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό. Απαιτεί:

    Να σταματήσουν τώρα οι αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης και να αποτραπούν χερσαίες επιχειρήσεις. Να ακυρωθούν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και όλες οι στρατιωτικές συμφωνίες της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με το Ισραήλ. Να ανασταλούν άμεσα όλες οι πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές συμφωνίες ΕΕ-Ισραήλ.

    Απαιτούμε: Τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και τη δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, ως κράτους μέλους του ΟΗΕ.
    Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους που διαχωρίζει την Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα.
    Την άμεση άρση του αποκλεισμού των Παλαιστινιακών εδαφών.
    Τον άμεσο τερματισμό των εποικισμών και την αποχώρηση των εποίκων.
    Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων στο Ισραήλ και το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους".
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31/07/2014 - 08:33