Ολονυχτία στο Σύνταγμα για τα παιδιά της Γάζας

Με σύνθημα «Χαρίζουμε χαμόγελο και όχι σφαίρες» ηθοποιοί και άλλοι καλλιτέχνες πραγματοποιούν  την Τρίτη στο Σύνταγμα ολονύχτια ειρηνική διαμαρτυρία συμπαράστασης στα παιδιά που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας και πλήττονται από τις δολοφονικές επιθέσεις της κυβέρνησης του Ισραήλ.

Στο σημείο πραγματοποιούνται καλλιτεχνικά δρώμενα  και θα ακολουθήσει ολονυχτία με κεριά και ρεσώ στη μνήμη των παιδιών που έχουν χάσει τη ζωή τους από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Σύμφωνα με τη Γιούνισεφ, τουλάχιστον 239 παιδιά –157 αγόρια και 82 κορίτσια– ηλικίας μεταξύ 3 μηνών και 17 ετών έχουν σκοτωθεί σε διάστημα 3 εβδομάδων, κατά τη διάρκεια των οποίων η ισραηλινή πολεμική αεροπορία εξαπολύει αεροπορικούς βομβαρδισμούς και το ισραηλινό πυροβολικό βάλλει εναντίον περιοχών στη Λωρίδα της Γάζας. Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται 166 παιδιά μικρότερα των 12 ετών. Ο ΟΗΕ κάνει λόγο για 1.156 νεκρούς, με τους 2 στους 3 να είναι άμαχοι και προσθέτει ότι περισσότεροι από 200.000 Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας φιλοξενούνται στις 85 εγκαταστάσεις του οργανισμού.

Με πληροφορίες από την Ναυτεμπορική

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29/07/2014 - 22:54