Την ενοχή των κατηγορουμένων για την επίθεση εναντίον μεταναστών στην Νέα Μανωλάδα, ζήτησε η εισαγγελέας

Την Τετάρτη 30 Ιουλίου αναμένεται η απόφαση στη δίκη των μπράβων που στα φραουλοχώραφα, πυροβόλησαν μετανάστες εργάτες γης, όταν αυτοί διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους.


 Να κριθούν ένοχοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών Διονυσία Παπαδοπούλου και για τους τέσσερις κατηγορούμενους, στην υπόθεση της αιματηρής επίθεσης που είχε σημειωθεί στις 17 Απριλίου 2013, στη Νέα Μανωλάδα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 28 μετανάστες.

   Η εισαγγελέας στην πρότασή της ζήτησε ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας να κριθεί ένοχος για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων. Επίσης η εισαγγελέας δεν δέχτηκε τον ισχυρισμό των υπολοίπων κατηγορουμένων που ήσαν παρόντες στο επεισόδιο, ότι πυροβόλησαν σε βάρος των μεταναστών για λόγους άμυνας, καθώς  όπως είπε δεν επιβεβαιώνεται από την ακροαματική διαδικασία ότι κινδύνεψαν. Επίσης ανέφερε, ότι οι πυροβολισμοί από τα κυνηγετικά όπλα ήταν σε ευθεία βολή.

   Την ίδια ώρα, έξω από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας ήταν συγκεντρωμένοι εκατοντάδες μετανάστες, που φώναζαν συνθήματα και ζητούσαν την καταδίκη των κατηγορουμένων.

Πηγή: AΜΠΕ

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο από το achaiachannel


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54