Διεθνής αντιφασιστική συνάντηση στην Αθήνα 12 Οκτώβρη 2014

"Ένα χρόνο από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα αντιφασιστικός ξεσηκωμός το Σεπτέμβρη - Ώρα να μπουν στη φυλακή οι δολοφόνοι της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής", σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ.

Διεθνής αντιφασιστική συνάντηση στην Αθήνα 12 Οκτώβρη 2014 - για μια διεθνή ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 21 Μάρτη 2015."Η άνοδος σε ψήφους φασιστικών, νεοναζιστικών και ρατσιστικών κομμάτων στις ευρωεκλογές του Μάη 2014 σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Γαλλία, η Μ.Βρετανία υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη να κλιμακωθεί ο αγώνας για να φράξουμε τη φασιστική απειλή και να βάλουμε φρένο στις ρατσιστικές πολιτικές της Ευρώπης-φρούριο, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, των κλειστών συνόρων που γέννησαν την φρίκη των εκατοντάδων πνιγμένων προσφύγων από τη Λαμπεντούζα μέχρι το Φαρμακονήσι.

 Η πολιτική κρίση, με τις κυβερνήσεις να εφαρμόζουν Μνημόνια της φτώχειας σπέρνοντας την ανεργία και την απόγνωση, ανοίγει τη πόρτα στους νεοναζί. Οι κυβερνήσεις με εκστρατείες ρατσισμού κατά των μεταναστών, των προσφύγων και των Ρομά, με την ισλαμοφοβία, τον αντισημιτισμό και την ομοφοβία επιχειρούν να τους μετατρέψουν σε αποδιοπομπαίους τράγους για την αποτυχία τους και τροφοδοτούν την άνοδο των φασιστικών και ξενόφοβων ρατσιστικών κομμάτων.

Συνεχίζοντας τις πετυχημένες διεθνείς μέρες δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 19 Γενάρη 2013 και στις 22 Μάρτη 2014 καλούμε σε μια νέα διεθνή κινητοποίηση στις 21 Μάρτη 2015. Το κίνημα που βγήκε στους δρόμους στη Γαλλία μετά την πρωτιά της Μαρί Λεπέν, το κίνημα στη Βρετανία που αντιστέκεται στην άνοδο του ξενόφοβου UKIP μαζί με τα κινήματα στην Ελλάδα, το ισπανικό κράτος και την υπόλοιπη Ευρώπη έχουν την δύναμη να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα ότι 70 χρόνια μετά το τέλος του Β Παγκόσμιου Πολέμου το ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ είναι επίκαιρο όσο ποτέ.

Στη Ελλάδα, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν κάτω από την συντριπτική πίεση του αντιφασιστικού κινήματος αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Έτσι φτάσαμε σε τσάκισμα των  ταγμάτων εφόδου και την κυβέρνηση και τη δικαιοσύνη να αναγκάζονται να ανοίξουν την δίωξη της εγκληματικής αυτής οργάνωσης που έχαιρε της ασυλίας στις επιθέσεις και της συνεργασίας με το κρατικό μηχανισμό, της κάλυψης από την κυβέρνηση, της χρηματοδότησης και του εξοπλισμού από εφοπλιστές και άλλους επιχειρηματίες. Δεν θα επιτρέψουμε να μας την επιβάλουν ξανά διότι τάχα έγινε «σοβαρό νόμιμο κόμμα!»

Ένα ολόκληρο κίνημα γεννάει την ελπίδα ότι μπορούμε να τους σταματήσουμε! Είναι το κίνημα που επέβαλε να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν και απαιτεί τώρα να γίνει η δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Είναι το κίνημα που στάθηκε στο πλευρό των μεταναστών, στις απεργίες και τις κινητοποιήσεις στα φραουλοχώραφα της Ν.Μανωλάδας και της Σκάλας Λακωνίας, στις μαζικές εκδηλώσεις οργής κατά του εγκλεισμού στρατόπεδα συγκέντρωσης-κολαστήρια.  

Ενωθείτε μαζί μας στις 18 Σεπτέμβρη με κινητοποιήσεις έξω από τις ελληνικές πρεσβείες, στην επέτειο της δολοφονίας του Πάυλου Φύσσα.

Καλούμε σε διεθνή αντιφασιστική και αντιρατσιστική συνάντηση στην Αθήνα στις 12 Οκτώβρη 2014 για να κάνουμε ένα νέο βήμα στο συντονισμό της δράσης του κινήματος κατά του ρατσισμού και της φασιστικής απειλής".