Απειλούν με κατάσχεση χήρα πολύτεκνη με ετήσιο εισόδημα 4.900 ευρώ για τα χαράτσια

Κοράκια είναι ο πιο ήπιος χαρακτηρισμός γι αυούς που "πρωταγωνιστούν" στο έργο που σκηνοθέτησαν κυβέρνηση και τρόικα, βάζοντας στο στόχαστρό τους χήρα. Αναλυτικά η περιγραφή του success story από το εργατούπαλληλικό κέντρο Λάρισας:

"Οργάνωση και αγώνας για να μην πληρώσει κανένας που δεν έχει τα χαράτσια για τα σπίτια.

Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία κατάσχεσης από εφορίες και τράπεζες.

Τα πανηγύρια για το ματωμένο πλεόνασμα, την έξοδο στις αγορές και την υποτιθέμενη καπιταλιστική ανάπτυξη, δεν μπορούν να κρύψουν, ότι στηρίζονται στις ρημαγμένες ζωές χιλιάδων και χιλιάδων εργατικών-λαικών οικογενειών, που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα εντελώς απαραίτητα για την επιβίωσή τους, γιατί κυβέρνηση, Ε.Ε και μεγάλο κεφάλαιο, μας καταδίκασαν στην ανεργία και στην φτώχεια. Και όμως η κυβέρνηση του κεφαλαίου, συνεχίζει την ίδια βάρβαρη πολιτική, σπρώχνοντας ακόμα περισσότερο στην εξαθλίωση τα εργατικά-λαικά νοικοκυριά, για χάρη των κερδών της πλουτοκρατίας.

Την ώρα που χαρίζουν με διάφορους τρόπους δισεκατομμύρια σε τραπεζίτες, βιομήχανους, εφοπλιστές και άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες, η κυβέρνηση δίνει εντολή να κατάσχονται ότι έχεις σε τραπεζικό λογαριασμό, άλλα και σπίτια, όσων εξαθλιωμένων αδυνατούν να πληρώσουν τα χαράτσια για τα σπίτια, που ήταν μέσω της ΔΕΗ και τώρα πέρασαν στην Εφορία.

Σε χήρα πολύτεκνη, με ετήσιο εισόδημα 4.900 ευρώ το 2013, αλλά και τα 2-3 τελευταία χρόνια, η οποία έχει να πληρώνει και δόση στεγαστικού δανείου, με εντολή της εφορίας, η Εθνική Τράπεζα της έστειλε έγγραφο με το οποίο την ενημερώνει ότι θα ξεκινήσει την διαδικασία κατάσχεσης ότι χρημάτων υπάρξουν σε λογαριασμό της, γιατί δεν μπόρεσε να πληρώσει κανένα χαράτσι από το 2011. Αυτή η γυναίκα όχι μόνο το χαράτσι αδυνατεί να πληρώσει, αλλά ακόμα και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑΛ, που έχουν μαζευτεί μεγάλα ποσά.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, απαιτεί για την συγκεκριμένη περίπτωση και για χιλιάδες άλλων ανέργων, εργαζομένων, απόρων, συνταξιούχων, που αδυνατούν να πληρώσουν τα χαράτσια:

    Να διαγραφούν όλες οι οφειλές που έχουν από χαράτσια και να καταργηθούν όλα τα χαράτσια.
    Να σταματήσει κάθε διαδικασία κατάσχεσης και πλειστηριασμού, τραπεζικών λογαριασμών, σπιτιών, αυτοκινήτων, χωραφιών, μικρομάγαζων, από χρέη στην εφορία ή σε τράπεζες, για όσους δεν έχουν να πληρώσουν.
    Να μην κοπεί το ρεύμα και το νερό σε κανέναν που δεν έχει να πληρώσει.
    Να μειωθούν άμεσα και δραστικά τα τιμολόγια της ΔΕΗ και των ΔΕΥΑ κατά 50% σε ανέργους και φτωχά λαικά στρώματα.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καλεί όλους τους άνεργους, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, στις Λαικές Επιτροπές, και να διεκδικήσουν μαχητικά αυτά τα αιτήματα με κάθε μορφή αγώνα.

Κανένας μόνος του απέναντι στην εφορία, στις τράπεζες και σε κάθε έναν που του κλέβει τη ζωή".
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29/07/2014 - 09:20