Μόνο το μνημόνιο θα τους θάψει ζωντανούς πρώην και νυν

Δικαστικό ρεπορτάζ από το Θόδωρο Βαρίκο:


 

Ώστε έτσι λοιπόν, εκτός από την 5η  ειδική ανακρίτρια κ. Ελένη Πεδιαδίτη, που «έκλεισε» την ανάκριση για .το εθνοκτόνο φούσκωμα του ελλείμματος,  με τυπικές κλήσεις, δηλαδή χωρίς ούτε καν ,να καλέσει σε απολογία τους κατηγορούμενους, το αρχείο .έδειξε και ο αρμόδιος Εισαγγελέας κ. Γ. Κούτρας.

Και όμως δεν είμαστε όλοι ίδιοι, όπως βολεύονται να διακηρύσσουν οι φαύλοι και οι δόλιοι, για να. κρύβονται προφανώς, πίσω από τους τίμιους  και τους  μη μυημένους, στα δικά τους σκοτεινά και ανομολόγητα σχέδιά τους η και των πατρόνων τους.

Αυτό ακριβώς συνέβη, και με τους έντιμους εφέτες δικαστές, που στην κυριολεξία άρπαξαν από το γκρεμό του αρχείου, ολόκληρη την υπόθεση -δικογραφία(σ.σ έστω και κατακρεουργημένη) που βάζει στη θέση τους, όλους όσοι οδήγησαν τον Ελληνικό λαό στην έσχατη εξαθλίωση και τη χώρα στη χλεύη και στο όνειδος του πλανήτη.

Με το θρυλικό(σ.σ και εάν δεν χαρακτηρίστηκε έτσι, θα το πετύχει στο άμεσο μέλλον) βούλευμά τους 1212 της  10Ης Ιουλίου 2014 η πρόεδρος του δικαστικού συμβουλίου κ. Ναυσικά Φράγκου, η εισηγήτρια Σοφία Πολύζου-Θεοχαρίδη και ο Γεώργιος Παπαγεωργίου, έστησαν στο σκαμνί του κατηγορημένου, όλους τους καθ'ύλην  υπεύθυνους πρώην και νύν  της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.(ΕΛ.ΣΤ.ΑΡ.).

Ειδικότερα οι τρεις  Εφέτες του δικαστικού συμβουλίου, διατάσσουν τη διενέργεια ουσιαστικά νέας «και περαιτέρω κυρίας ανάκρισης , ώστε να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα διερεύνησης όλων των πτυχών της υπόθεσης από τις οποίες θα μπορούσε να σχηματιστεί επαρκώς θεμελιωμένη κρίση».

 Μέσα σ΄ αυτό  το νομικό πλαίσιο, ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητούν από το νέο ανακριτή και εισαγγελέα  να στείλει κλήσεις για απολογία, στους κατηγορούμενους  της ΕΛ.ΣΤ.ΑΡ κ. Πρόεδρο  Ανδρέα Γεωργίου, τον Προιστάμενο της Διεύθυνσης Εθνικών Λογαριασμών  Κώστα Μολφέτα και της Προισταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Στατιστικών Ερευνών κ. Αθανασίας Ξενάκη. Και οι τρεις κατηγορούνται, για ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος κατά συναυτουργία σε βάρος του Δημοσίου, υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση αντικειμένου μεγάλης αξίας (σ.σ Ν. 1608/1950), και σε βάρος του Γεωργίου  επιπλέον, «για παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση.».

Το σημαντικότερο όμως όλων, είναι η επισήμανση του δικαστικού συμβουλίου, δίκη μαθήματος σε  πρωτοετείς της Νομικής Σχολής : «Να κληθούν να καταθέσουν, υπογραμμίζει το Συμβούλιο, οι κατηγορούμενοι διότι η  απολογία αποτελεί .κεφαλαιώδη ανακριτική πράξη και εκτός από τον χαρακτήρα της, ως υπερασπιστικού μέσου,  για τον κάθε κατηγορούμενο, αποτελεί  συγχρόνως  και σημαντικότατο αποδεικτικό μέσο για κάθε υπόθεση.» . Και επιπλέον υποδεικνύει στους αντικαταστάτες δικαστές  αφ΄ενός  «να  απαγγείλουν κατηγορία, εάν δεν προσέλθουν για κατάθεση, και αφ΄ετέρου να τους ενημερώσουν εγγράφως για το πέρας της κύριας ανάκρισης».

Το Συμβούλιο ωστόσο, δεν έμεινε μόνον στους τωρινούς διοικούντες την ΕΛ.ΣΤ.ΑΡ, αλλά και τους προηγούμενους που είχαν καταγγείλει τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο, ως ψεύτες και σατραπίσκους.

Έτσι υποχρεωτικά θα ξανακαταθέσουν ο πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Εθνικών Λογαριασμών κ. Νικόλαος Στρόπλος και ο πρώην Γενικός Γραμματέας κ. Μανώλης Κοντοπυράκης. Και εδώ η  δικονομική γραμμή,  είναι σαφής και αυστηρή από το επίδικο βούλευμα: 

1ον «Οι προαναφερόμενοι να αναφέρουν αναλυτικά όλα τα στοιχεία που περιελήφθησαν στο πόρισμα της ΕΛ.ΣΤ.ΑΡ, ώστε να .χωρήσει η .αναθεώρηση του ελλείμματος για το έτος 2009 από το 13,6/ο σε 15,4/ο επί του Ακαθάριστου Εθνικού Προιόντος(ΑΕΠ) 

2ον εάν έπρεπε η .όχι να συμπεριληφθούν στο τελικό Δημοσιονομικό έλλεμμα και

3ον να διευκρινίσουν σε περίπτωση που το έλλειμμα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ποιο έπρεπε να είναι το πραγματικό έλλειμμα της περιόδου αυτής, και ποια ζημιά προκλήθηκε στο ελληνικό Δημόσιο από τυχόν τεχνική διόγκωση του δημοσιονομική ελλείμματος της χώρας».

Τις απαντήσεις βέβαια σε αυτά τα δικονομικά, νομικά, οικονομικά, και .διαπλανητικά ερωτήματα έχει απαντήσει η εκδιωχθείσα από την ΕΛ.ΣΤΑΡ. καθηγήτρια Οικονομικών κ. Ζωή Γεωργαντά , ο επίσης εκδιωχθείς Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Λογοθέτης, καθώς και οι πέντε καρατομηθέντες από τον κ. Βενιζέλο συνάδελφοί τους.

Τι έχουν καταθέσει οι προαναφερόμενοι;  Κατ΄ αρχήν η κ.Γεωργαντά έχει ενημερώσει από Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γεώργιο Παπανδρέου και Πρόεδρο της Βουλής κ. Απόστολο Κακλαμάνη, ότι την ημέρα που κατέθεσε στην ανακρίτρια την ίδια ημέρα έγινε διάρρηξη στο αυτοκίνητο της ανακρίτριας κ. Ελένης Πεδιαδίτη και εκλάπη ολόκληρη η δικογραφία συμπεριλαμβανομένης και κατάθεσής της. Ευτυχώς η ανακρίτρια την κάλεσε και κατέθεσε για δεύτερη φορά.

Στη συνέχεια η κ. ανακρίτρια την κάλεσε τηλεφωνικώς να πάνε να τα πούνε, εκτός ανακριτικών γραφείων, αλλά η κ. Γεωργαντά την κατήγγειλε δημόσια και επώνυμα. Ο κ. Λογοθέτης είχε καταγγείλει τον Πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤ.ΑΡ, κ. Γεωργίου, ότι διορίστηκε από τον Παπακωνσταντίνου πρόεδρος, ενώ ήταν παράλληλα και στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου(Δ.Ν.Τ.).

Από κοινού Γεωργαντά και Λογοθέτης έχουν καταθέσει υπόμνημα  στη Διοίκηση του Εφετείου, για την εξαφάνιση κρίσιμων καταθέσεων και επίσημων εγγράφων.

Επίσης γνωστοποίησαν στις δικαστικές αρχές και όχι μόνον, την κατάσχεση σκληρού δίσκου από τον υπολογιστή συναδέλφου τους, μέσα στο σπίτι του , παρουσία της συζύγου του και των παιδιών του. Οι άγνωστοι προφασίστηκαν πως τάχα τον είχε υπεξαιρέσει από την ΕΛ.ΣΤ.ΑΡ.

Όσον αφορά την ουσία του θέματος ,δηλαδή την Οικονομική, η κ. Γεωργαντά είναι καταπέλτης : «Το έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε τεχνηέντως, για να φανεί ότι είναι μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας που ήταν 14/ο τοις εκατό. Το έλλειμμα έγινε τόσο μεγάλο, γιατί είμαστε η μοναδική χώρα στο κόσμο που έβαλε το έλλειμμα στις δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης(στενός δημόσιος τομέας και πλευρές του ευρύτερου). Αυτή η διαδικασία δεν μελετήθηκαν στατιστικά, όπως ορίζει και η ίδια η «Ευρωστάτ».


Έτσι για τις 150 φορείς και ΔΕΚΟ, δεν  επικράτησαν τα φυσιολογικά κριτήρια, που είναι πολλά και πολύπλοκα, για να υπαχθούν με μελέτη και σιγουριά .    Όταν είπαμε στον Γεωργίου να καταγραφούν οι ενστάνσεις μας στα πρακτικά, μας άφησε με ανοικτό το στόμα λέγοντά μας, «ότι θα βάλλω εγώ  στα πρακτικά ο,τι θέλω εγώ». Από την άλλη ο κ. Παπακωνσταντίνου μας έλεγε θα κάνετε ο,τι σας λέει ο κ. Γεωργίου.  Αυτά και άλλα ποιο σκληρά έχουν κατατεθεί, αρκεί να μη συμβεί κανένα .ατύχημα στη Γεωργαντά και Λογοθέτη.    

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14/07/2014 - 23:19