"Ματωμένες Φράουλες": Συνεχίζεται η δίκη - Διαδήλωση την Τρίτη 15 Ιουλίου στην Πάτρα

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δίκη των μπράβων της Βαγγελάτος Α.Ε. που πυροβόλησαν μετανάστες στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας. Η δίκη γίνεται στα δικαστήρια της Πάτρας.

Πορεία από την πλατεία Γεωργίου μέχρι τα δικαστήρια της Πάτρας, θα πραγματοποιήσουν στις 15 Ιουλίου στις 9πμ, σωματεία εργαζομένων της περιοχής, με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης του πυροβολισμού μεταναστών, που ζήτησαν τα μεροκάματά τους. Υπενθυμίζεται ότι από την Αθήνα, η Ένωση Μεταναστών Εργατών και η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) βάζουν πούλμαν για να μεταφέρει συμπαραστάτες στην Πάτρα.

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι φορείς της Πάτρας τονίζει:«Η μάχη των μεταναστών εργατών της Μανωλάδας είναι εξαιρετικής σημασίας για όλους μας. Είναι μια μάχη ενάντια στην απλήρωτη εργασία και την εργοδοτική τρομοκρατία. Είναι μάχη για το δυνάμωμα του συνδικαλισμού και στους εργάτες γης.

Θέλουμε την καταδίκη των ενόχων για να μην τολμήσει ποτέ ξανά κανένα αφεντικό να επιτεθεί (με οποιονδήποτε τρόπο) στους εργαζόμενους που διεκδικούν και παλεύουν. Είναι μια μάχη για να συντρίψουμε τον ρατσισμό, να καταρρεύσουν στις αίθουσες των δικαστηρίων και τους δρόμους τα ρατσιστικά επιχειρήματα, μια μάχη για την νομιμοποίηση των μεταναστών και την οργάνωσή τους σε συνδικάτα στη Μανωλάδα και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Είναι μάχη για όλο το εργατικό κίνημα ενάντια στην προσπάθεια να μας διαιρέσουν και να βρουν στους μετανάστες τα εξιλαστήρια θύματα της κρίσης. Όλοι οι εργαζόμενοι που αντιστέκονται στα μνημόνια και τις απολύσεις, από τις καθαρίστριες, τους διοικητικούς υπάλληλους των ΑΕΙ, τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ, τους επιστρατευμένους απεργούς της ΔΕΗ, μέχρι τους εργαζόμενους στα σχολεία , τα νοσοκομεία, τους ΟΤΑ χρειάζεται να υπερασπιστούμε την ενότητα του εργατικού κινήματος και να παλέψουμε μαζί ντόπιοι και μετανάστες εργάτες ενάντια στη φτώχεια, την λιτότητα και τις απολύσεις!

Η θέση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας, των συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων, των αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών οργανώσεων, των προοδευτικών αριστερών συλλογικοτήτων και κομμάτων είναι στο πλευρό των εργατών γης της Μανωλάδας και όλων των μεταναστών που παλεύουν.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, κάθε δημοκράτη προοδευτικό πολίτη της Πάτρας

Την Τρίτη 15 Ιούλη να ενώσουμε τις φωνές μας μαζί με τους μετανάστες εργάτες γης της Μανωλάδας. Προσυγκέντρωση 9πμ πλ. Γεωργίου με πορεία στα δικαστήρια (Γούναρη και Κορίνθου)

Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι!

Πλήρη δικαίωση των μεταναστών εργατών γης της Μανωλάδας

Να τιμωρηθούν παραδειγματικά ο Βαγγελάτος και οι μπράβοι συνεργοί του.

Νόμιμοι οι μετανάστες και οργανωμένοι στα συνδικάτα. ΄Ισα δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή».

Τα σωματεία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΑΓΕΙΡΩΝ, ΒΟΗΘΩΝ & ΛΟΙΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ<>

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ<>

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Π.Γ.Ν.Π (ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΙΟΥ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΥ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ(ΕΙΝΑ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Π.Ε ΑΧΑΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΡΤΟ-ΡΙΟ «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στη ΔΕΥΑΠ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΕΙ «ΑΡΤΙΝ ΔΑΝΕΛΙΑΝ»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΑΣ(ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) ΑΙΓΙΟΥ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ».
Aξίζει να σημειωθεί ότι στη δίκη έδωσε το παρόν, ο πρέσβης του Μπαγκλαντές στη χώρα μας Golam Mohammad, προκειμένου να συμπαρασταθεί στους ομοεθνείς του εργάτες φράουλας οι οποίοι πυροβολήθηκαν όταν ζήτησαν δεδουλευμένα από παραγωγό. Ο πρέσβης του Μπαγκλαντές μετέβη  στην Πάτρα προκειμένου να στηρίξει τους εργάτες οι οποίοι καταθέτουν ως μάρτυρες κατηγορίας αλλά και να δώσει και "διπλωματική" χροιά στην υπόθεση.
"Nα μην περάσει η εργοδοτική τρομοκρατία από την Μανωλάδα μέχρι την Σκάλα Λακωνίας - Όλοι στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Πάτρα, Τρίτη 15 Ιούλη, Πλατεία Γεωργίου, 9πμ
Δηλώστε συμμετοχή στο πούλμαν - Αναχώρηση: 5.30πμ, Πλ.Κοτζιά - Κράτηση θέσεων: 2103232871, 6980255567", αναφέρουν σε κοινή τους αναλοίνωση η ΚΕΕΡΦΑ και η Ένωση Μεταναστών Εργατών:


"Η  εισαγγελέας Αμαλιάδας αρνήθηκε να δώσει  απάντηση στο αίτημα για απόδοση προσωρινών εγγράφων σε όλους τους εργάτες Γής της Βαγγελάτος ΑΕ μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη. Το αίτημα υπέβαλαν  οι δικηγόροι  υπεράσπισης των εργατών γης της Ν.Μανωλάδας.

Στις 17 Απρίλη 2013 στη κινητοποίηση διεκδίκησης των απλήρωτων μεροκάματων 35 εργάτες   δέχτηκαν τα σκάγια των μπράβων της εργοδοσίας  της Βαγγελάτος ΑΕ. Μαζί τους βρίσκονταν τουλάχιστον άλλοι 119 εργάτες. Η εισαγγελία έδωσε έγγραφα για προσωρινή παραμονή μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης μόνο σε σους πυροβολήθηκαν ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται υπό καθεστώς τρομοκρατίας. Το σκάνδαλο είναι ότι μέχρι τώρα ένας έχει απελαθεί και τρείς κρατούνται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης προς απέλαση!

Η προσπάθεια διάσωσης της εργοδοτικής τρομοκρατίας δεν πρέπει αν περάσει. Αν σήμερα, ο Βαγγελλάτος και οι μπράβοι του μπορούν να πυροβολούν μετανάστες εργάτες και να μην τους πληρώνουν, αύριο ανοίγει ο δρόμος για όλους μας.

Την ίδια περίοδο, η αντίσταση των εργατών Γης απλώθηκε και στη Σκάλα Λακωνίας με μαζική απεργία όπου ο Δήμαρχος Ευρώτα Γ.Γρυπιώτης πρωτοστατεί σε ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος των μεταναστών για λογαριασμό της ντόπιας εργοδοσίας στα χωράφια. Μαζί με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα επέβαλαν καθεστώς απαρτχάιντ όπως στη Νότια Αφρική, με τους εργάτες να σπρώχνονται να ζούν μόνο στα χωράφια αποκλεισμένοι από καφετέριες, κουρεία, παραλίες και ενοικιάσεις σπιτιών μέσα στη Σκάλα ώστε να θησαυρίζουν οι ενοικιαστές κοτετσιών και στάβλων για  καταυλισμούς εργατών σε άθλιες συνθήκες αλλά και με 50 ευρώ το κεφάλι το μήνα.

Η Ένωση Μεταναστών Εργατών και η ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή καλεί τα συνδικάτα, τα δημοτικά συμβούλια και τις δημοτικές κινήσεις, την αριστερά, τις κινήσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων να στηρίξουν τους αγώνες των εργατών Γής ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και το ρατσισμό, για να είναι νόμιμοι οι μετανάστες και οργανωμένοι στα συνδικάτα, για να δικαιωθούν στη δίκη κατά των μπράβων, για να κυκλοφορούν ελεύθεροι και με ίσα δικαιώματα με όλους".


Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14/07/2014 - 15:00