Εργαζόμενοι Intracom: Να ανακληθεί η απόλυση του Θ. Αποστολόπουλου

Την αλληλεγγύη του και το αίτημα ανάκλησης της απόλυσης εργαζομένου, εκφράζουν οι εργαζόμενοι της Intracom με ανακοίνωση του σωματείου τους:


"Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στον όμιλο επιχειρήσεων INTRACOM καταγγέλλει σαν αυθαίρετη - άδικη και καταχρηστική την απόλυση του συναδέλφου συνδικαλιστή Θανάση Αποστολόπουλου, από την εργοδοσία της ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ ΙΝΟΧ ΑΒΕΕ, στην οποία εργάζεται εδώ κι έξι (6) χρόνια.


Το πρόσχημα της απόλυσης ήταν ως συνήθως η «δύσκολη οικονομική συγκυρία» και η «πτώση του τζίρου». Είναι πρόκληση να επικαλείται η επιχείρηση τη «δύσκολη οικονομική συγκυρία» και «την πτώση του τζίρου», τη στιγμή που το συνολικό ετήσιο όφελος της εταιρίας από την μείωση των αποδοχών του συναδέλφου, ισούται με τις μηνιαίες αποδοχές ΕΝΟΣ ΜΟΝΟ ΜΕΛΟΥΣ της διοίκησης.


Η αλήθεια είναι ότι ο συνάδελφος Θανάσης Αποστολόπουλος αρνήθηκε τη «γενναιόδωρη» πρόταση της εργοδοσίας για μείωση των αποδοχών του κατά 20%, ενώ δεν αποδέχθηκε στη συνέχεια τη «συναινετική-οικειοθελή» αποχώρησή του από την επιχείρηση.

Τα τελευταία χρόνια ως μέλος του κλαδικού Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Βοιωτίας στη Θήβα κι από φέτος α’ αναπληρωματικό μέλος της διοίκησης, δεν έλλειψε από κανέναν εργατικό αγώνα, ιδιαίτερα δίνοντας μάχες να μην περάσουν οι συνεχείς περικοπές μισθών στην επιχείρηση που εργαζόταν, χωρίς να έχει αποδεχθεί ο ίδιος καμία περικοπή.

Αυτός είναι ο λόγος που ξέσπασε πάνω του η εργοδοτική μανία της ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ ΙΝΟΧ, που αξιοποιεί τη διάλυση της εργατικής νομοθεσίας της τελευταίας τετραετίας και το σάρωμα των συλλογικών συμβάσεων από τις  μνημονιακές κυβερνήσεις για να τσακίσει κάθε εργατικό δικαίωμα. Πρόκειται για μια καθαρά συνδικαλιστική δίωξη που σκοπό της έχει την τρομοκράτηση όλων των εργατών.
Είμαστε στο πλευρό του συναδέλφου που δίνει την μάχη για την επαναπρόσληψή του και καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε συνδικάτο και συλλογικότητα, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους απαιτώντας :

•    ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ & ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΘΑΝΑΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ !
•    Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ !
•    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ !
•    Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ !".