από κινητοποίηση μεταναστών το 2010 στη Σκάλα Λακωνίας

Συνέντευξη Τύπου για την απεργία των μεταναστών στη Σκάλα Λακωνίας σήμερα Τρίτη στη 1μμ

Επίσης για την κακομεταχείρισή τους από την αστυνομία, αλλά και από το Δήμαρχο. Τη συνέντευξη διοργανώνουν η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας "η Ενότητα", η Ένωση Μεταναστών Εργατών και η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).


Χώρος: Αιόλου 47, 5ος όροφος, Τρίτη 8 Ιουλίου 1μμ

Θα μιλήσουν:

οι απεργοί από τη Σκάλα Λακωνίας  και θύματα της κακομεταχείρισης, ο Τζαβέντ Ασλάμ, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ-δημοτικός σύμβουλος Αθήνας.

Συγκλονιστικές καταγγελίες των απεργών μεταναστών της Σκάλας Λακωνίας κατά αστυνομίας και Δημάρχου Γ.Γρυπιώτη.

Στα πλαίσια της απεργίας που κήρυξαν οι εργάτες Γης στην Σκάλα Λακωνίας με τη στήριξη της Ένωσης Μεταναστών Εργατών κατά των ρατσιστικών επιχειρήσεων σκούπα της Αστυνομίας και της κακομεταχείρισης μεταναστών από αστυνομικά όργανα και το Δήμαρχο, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή μαζική συγκέντρωση και πορεία εκατοντάδων απεργών από το Δημαρχείο προς το Αστυνομικό Τμήμα.

Εντύπωση προκάλεσε η αλλοπρόσαλλη και ρατσιστική συμπεριφορά του Δημάρχου Σκάλας  Λακωνίας κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης όπου δεν σεβάστηκε τους απεργούς, την εκλεγμένη επιτροπή τους καθώς και την δικηγόρο που τους παραστάθηκε στην συνάντηση στο Αστυνομικό Τμήμα.

Φανερά εκτός ελέγχου, έβρισε χυδαία την Λ.Φωτάκου, δικηγόρο με εκφράσεις σεξιστικές και ανοιχτά ρατσιστικές τις οποίες μάλιστα η ίδια κατήγγειλε στον Δικηγορικό Σύλλογο Σπάρτης. 

Εμφανίστηκε μαινόμενος μέσα στους απεργούς(!) να τους προτρέπει να επιτεθούν στο Αστυνομικό Τμήμα ενώ λίγα λεπτά μετά καταφερόταν κατά της Αστυνομίας «γιατί δεν προχωρούσε σε συλλήψεις όλων για παράνομη διαδήλωση»!!! Κινήθηκε επιθετικά κατά των μεταναστών για να διαλυθούν και τον σταμάτησε η Αστυνομία.

Οι αστυνομικές αρχές δέχτηκαν αντιπροσωπεία των απεργών μαζί με τον πρόεδρο της Ένωσης Μεταναστών Εργατών και επικεφαλή της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος Τζαβέντ  Ασλάμ και τη δικηγόρο Λ.Φωτάκου.

Κατήγγειλαν δύο αστυνομικούς και τον ίδιο το Δήμαρχο για κακομεταχείρηση σε βάρος μεταναστών. Θα κατατεθούν σχετικές μηνύσεις.

Είναι καιρός να βάλουμε τέλος στις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα της Αστυνομίας  και στις «Μανωλάδες» στον αγροτικό χώρο με τη νομιμοποίηση των μεταναστών και το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης".