ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΣΑΪΤΑΣ Π

Νεκρός ο πρώην μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων

Σε παραλία της Κερατέας, εντοπίστηκε νεκρός, ο πρώην μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμονας. Οι συνθήκες θανάτου του παραμένουν αδιευκρίνιστες οι πρώτες όμως εκτιμήσεις μιλούν για πνιγμό. Μετά από σειρά σκανδάλων μεταξύ των οποίων και υπεξαίρεσης υψηλού χρηματικού ποσού από την Μονή Οσίου Εφραίμ της Νέας Μάκρης, αδίκημα για το οποίο φυλακίστηκε, ο 76χρονος Παντελεήμονας είχε καθαιρεθεί από τη θέση του. Ο Παντελεήμονας είχε εμπλακεί σε μακρόχρονη δικαστική διαμάχη ώστε να αναιρέσει την καθαίρεσή του από την Ιερά Σύνοδο, η οποία τελικά επικυρώθηκε το 2009, ενώ ένα χρόνο μετά η Μητρόπολη Αττικής διαιρέθηκε σε δύο νέες μητροπόλεις, Ιλίου και Κηφισιάς.

Ο κατά κόσμο Αντώνης Μπεζενίτης γεννήθηκε στην Χίο το 1938 και χειροτονήθηκε διάκονος το 1961. Πριν την εκλογή του ως μητροπολίτη Αττικής το 1994 είχε διατελέσει μητροπολίτης Ζακύνθου από το 1977.

Η σορός του πρώην μητροπολίτη, που εντοπίστηκε από άνδρες του λιμενικού, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κερατέας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ιατροδικαστής αναμένεται να πραγματοποιήσει νεκροψία-νεκροτομή για τον ακριβή προσδιορισμό της αιτίας του θανάτου του πρώην μητροπολίτη, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.

Με πληροφορίες από Ναυτεμπορική, Αυγή