Φωτογραφία αρχείου

Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης κλεμμένων πολυτελών αυτοκινήτων

Στην εξάρθρωση κυκλώματος το οποίο διακινούσε κλεμμένα πολυτελή αυτοκίνητα στη Βουλγαρία προχώρησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας. Συνελλήφθηκαν δυο μέλη του κυκλώματος.
 
 
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας οι συλληφθέντες ενοικίαζαν πολυτελή αυτοκίνητα χρησιμοποιώντας πλαστές ταυτότητες υψηλής «πιστότητας» και στη συνέχεια τα προωθούσαν στην Βουλγαρία με σκοπό τη μεταπώλησή τους σε πιο χαμηλές τιμές, σε σχέση με την πραγματική τους αξία. Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης για την εξάρθρωση του κυκλώματος, συνελήφθησαν τα δύο μέλη του. Πρόκειται για Έλληνες, ηλικίας 48 και 32 ετών.

Η δράση του κυκλώματος

Τα δύο μέλη του κυκλώματος, ενεργώντας από κοινού, ενοικίαζαν πολυτελή οχήματα – τα οποία συνήθως ήταν νέα μοντέλα – και στη συνέχεια τα προωθούσαν στη Βουλγαρία, όπου τα μεταπωλούσαν. Για να επιτύχουν τον σκοπό τους και να καταφέρουν να ενοικιάσουν τα οχήματα, χρησιμοποιούσαν πλαστά δελτία ταυτότητας, τα οποία ήταν ιδιαίτερα υψηλής πιστότητας ή εναλλακτικά πλαστές ή κλεμμένες πιστωτικές κάρτες.

Οι συλληφθέντες προμηθεύονταν τα πλαστά δελτία ταυτότητας από ιστοσελίδα του διαδικτύου, ενώ ως εκδούσα αρχή των δελτίων εμφανιζόταν συνήθως η Κύπρος. Τα οχήματα μεταπωλούνταν στη Βουλγαρία σε τιμές, που κυμαίνονταν ανάμεσα σε 8.000 με 15.000 ευρώ, ενώ η πραγματική εμπορική τους αξία κυμαινόταν μεταξύ 25.000 και 50.000 ευρώ.
 
Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων, οι οποίοι οδηγήθηκαν το Σάββατο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξετάζει το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να έχουν διαπράξει με τον ίδιο τρόπο ανάλογες ενέργειες σε καταστήματα ενοικίασης αυτοκινήτων σε άλλες περιοχές της χώρας.

Πηγή: naftemporiki
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29/06/2014 - 12:06