συλλαλητήριο στην Πτολεμαΐδα ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ

ΔΕΗ: Απεργιακά μέτρα από τα συνδικάτα

"Μάχη" ενάντια στην ιδιωτικοποίηση - διάλυση της ΔΕΗ δίνουν τα συνδικάτα, αλλά και οι τοπικές κοινωνίες, όπως έδειξε η συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Πτολεμαΐδας. Η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:


"Συναδέλφισσες – φοι,


Έφτασε η πιο κρίσιμη ώρα για τον Όμιλο ΔΕΗ και για τους εργαζόμενους σε αυτή, ενόψει του νομοσχεδίου που εκποιεί την Επιχείρηση του Ελληνικού λαού, καθώς και των άθλιων συνθηκών εργασίας που επικρατούν, κυρίως στη θυγατρική εταιρεία ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και σε όλο τον Όμιλο.

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, αποφάσισε να αντιδράσει δυναμικά στα σχέδια της συγκυβέρνησης και της Διοίκησης, όπου ξεπουλάνε τη Δημόσια περιουσία και δημιουργούν εργαζόμενους δύο ταχυτήτων.


Όπως πάντα οι συνάδελφοι ήταν παρών στην πρώτη γραμμή του αγώνα και ιδιαίτερα η κατηγορία των εναεριτών, οι οποίοι εργάζονται στις πιο επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, χωρίς να αναγνωρίζεται η προσπάθεια τους από τη Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ.

Αντιθέτως η μόνη «αναγνώρισή» τους, από πλευράς Διοίκησης, ήταν να τους περικόψουν υπέρμετρα τον ούτως η άλλος χαμηλό μισθό τους.

Δεν μπορούν κάποιοι καρεκλοκένταυροι να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες μας και να παριστάνουν τον Πόντιο Πιλάτο, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας.

Με τον ιδρώτα των συναδέλφων μας που διακινδυνεύουν κάθε μέρα τη ζωή τους δεν παίζουμε.

Την παράδοση της ΔΕΗ σε αρπακτικά ψευτοεπενδυτές, δεν θα επιτρέψουμε.

Για αυτούς τους λόγους:

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ ξεκινάει απεργιακά μέτρα σε όλο τον Όμιλο ΔΕΗ από τη Δευτέρα 30-6-2014, από ώρα 7.00 το πρωί.

Καλούμαι όλους τους συναδέλφους να δώσουμε ένα «μάθημα» στην εξουσία, γιατί η ΔΕΗ δεν είναι τσιφλίκι τους και οι εργαζόμενοι είναι αδύνατον να δουλεύουν σε τόσο επικίνδυνες εργασίες και οι μισθοί τους να περικόπτονται με προκλητικό τρόπο".

Επίσης η ΓΕΝΟΠ εκτός από πρόγραμμα περιοδειών - ενημερώσεων σε χώρους δουλειάς, αναφέρει ότι "αποφασιστικό μήνυμα για την απόσυρση- ακύρωση του ν/σ της κυβέρνησης και την προστασία του Ομίλου ΔΕΗ, έστειλαν την Πέμπτη από την Πτολεμαΐδα χιλιάδες εργαζόμενοι και πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας.

Στο Συλλαλητήριο συμμετείχαν ο νέος και ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρυπίδης και Δακής , αντίστοιχα, Αντιπεριφερειάρχες, οι νυν και οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι Κοζάνης, Φλώρινας, Εορδαίας και Αμυνταίου, κ.κ Λ.Μαλούτας, Λ.Ιωαννίδης, Ι.Βοσκόπουλος, Π.Βρυζίδου, Σ.Ζαμανίδης, Ι.Ιωσηφίδης, Κ.Θεοδωρίδης, εκπρόσωποι μαζικών φορέων και οργανώσεων ενώ συγκινητική ήταν η δήλωση του εκπροσώπου της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, ότι «την Τετάρτη 2 Ιουλίου οι καμπάνες των εκκλησιών στην περιοχή θα χτυπούν πένθιμα».