Διαδηλώνουν στις 3 Ιουλίου οι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας


"Η γειτονιά μας δε θα γίνει Παλέρμο! Να υπερασπιστούμε την πόλη και το Άλσος μας", αναφέρει σε ανακοίνωσή του Συντονιστικό Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και καλεί σε διαδήλωση στις 3Ιουλίου. Eπίσης μας έστειλαν και ένα βίντεο από την τοπική εφημερίδα ΖΩ http://www.zonews.gr, που μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.  Αναλυτικά η ανακοίνωση του συντονιστικού:"Από τις 29 Μάη 2014 οι δημόσιες συναθροίσεις στην περιοχή της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας με σκοπό τη συζήτηση για το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ. Το εν λόγω νομοσχέδιο κατατέθηκε στις 9 Μάη στη Βουλή και τις επόμενες μέρες θα τεθεί σε ψηφοφορία για να γίνει νόμος του κράτους. Η οποιαδήποτε απόπειρα εκδήλωσης μέχρι σήμερα τιμωρείται με απειλές κατά της ζωής, στοχοποιήσεις προσώπων, προπηλακισμούς, τραμπούκικες επιθέσεις, διάλυση συγκεντρώσεων, αντισυγκεντρώσεις, δολοφονικά πογκρόμ.

Τα παραπάνω  δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα ακόμη επεισόδιο της επίθεσης των οργανωμένων επιχειρηματικών συμφερόντων και του στρατού του εναντίον πολιτών που ήθελαν απλά να συζητήσουν. Ο κυρίαρχος τύπος δεν μένει φυσικά αμέτοχος και συμμετέχει πρόθυμα στη σιγή νεκροταφείου που επιχειρούν να επιβάλουν οι επίδοξοι μιμητές του Βόλου και του Πειραιά.

Εξακολουθούμε να θεωρούμε ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ το δικαίωμά μας να έχουμε λόγο για θέματα που αφορούν άμεσα τις ζωές μας. Αντιστεκόμαστε στις καταστροφικές επιδιώξεις επιχειρηματικών συμφερόντων που βάζουν άμεσα σε κίνδυνο το Αλσος και θέτουν υπό απειλή συνολικά τη γειτονιά μας και το χαρακτήρα της, ως περιοχή κατοικίας.

Μετά και τα γεγονότα της Παρασκευής 20/06 (αντισυγκέντρωση, επίθεση με δολοφονικό χαρακτήρα σε κατοίκους, βανδαλισμοί στον αυτοδιαχειρίζόμενο χώρο Στρούγκα), αναβλήθηκε τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο που είχε ως μοναδικό θέμα το Αλσος, όσο και η εκδήλωση στο ΠΠΙΕΔ την επομένη, την οποία διοργάνωναν οι από 1/9 νέοι δήμαρχοι, της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και της Νέας Ιωνίας. Βλέπουμε όλοι πλέον στην πράξη πως ο επελαύνων φασισμός έρχεται στην αρχή για τους άλλους και στη συνέχεια για όλους.

Το «πείραμα της Φιλαδέλφειας» δεν αφορά μόνο τους κατοίκους, την πόλη και το δάσος της, τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους. Απευθύνεται συνολικά στον κόσμο της αντίστασης και του αγώνα και χρειάζεται συλλογική απάντηση.

Καλούμε τους συμπολίτες μας, τοπικούς πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς, πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες, αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, σωματεία εργαζομένων, την κάθε ελεύθερη φωνή, να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας. Για να βρεθούμε όλοι μαζί εκεί που κερδήθηκαν όλα. Στους δρόμους! Για να μπορέσουμε επιτέλους να συζητήσουμε!".

Συγκέντρωση-Πορεία
Πέμπτη 3 Ιούλη, στις 19.00
Πλατεία Πατριάρχου, Νέα Φιλαδέλφεια
Συντονιστικό Κατοίκων ΝΦ-ΝΧ
http://syntonistikofx.wordpress.comKαι μια ανακοίνωση που έρχεται από το Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας και έχει ενδιαφέρον:

"ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ

Συνδημότες, συνδημότισσες.

Τις τελευταίες μέρες είμαστε θεατές μιας πρωτόγνωρης κατάστασης με αφορμή δήθεν οπαδικές δράσεις. Με αιχμή του δόρατος ομάδες κρούσης εμφανιζόμενων ως οπαδών της ΑΕΚ, «επιχειρείται να επιβληθεί κατάσταση "κατοχής" στη Ν. Φιλαδέλφεια-Ν. Χαλκηδόνα, με αντισυγκεντρώσεις, τραμπούκικες επιθέσεις για τη ματαίωση συγκεντρώσεων που οργανώνουν κινηματικές και πολιτικές συλλογικότητες, ευθείες απειλές κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας αγωνιστών/στριών.

Με αφορμή την κατασκευή ή όχι γηπέδου της ΑΕΚ, μέσα από το νέο ρυθμιστικό της Αττικής, επιχειρείται καταστροφή μέρους του τοπικού άλσους χαρίζοντας δεκάδες στρέμματα σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Καταδικάζουμε κάθε απόπειρα  δημιουργίας "καθεστώτος" απαγόρευσης της πολιτικής δραστηριότητας και της διακίνησης ιδεών, στο όνομα επιχειρηματικών συμφερόντων, που θα μας βρίσκει πάντα αντίθετους.

Στην πόλη μας μια είδηση πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων…
Ένας εργάτης 50 ετών,  πατέρας δύο ανήλικων παιδιών έπεσε από σκαλωσιά ύψους 10 μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.
Το εργατικό «ατύχημα» έγινε πριν λίγες μέρες στις νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας συμφερόντων Μελισσανίδη στη Δραπετσώνα (πρώην BP). Τα εργατικά σωματεία και η επιθεώρηση εργασίας πρέπει να διερευνήσουν τα αίτια του ατυχηματος αλλα και τα μέτρα ασφαλειας που παίρνονται στο συγκεκριμένο χώρο δουλειάς.

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και οργή αυτά που συμβαίνουν στη Νέα Φιλαδέλφεια και αναρωτιόμαστε μήπως και στη δική μας προσπάθεια για την προστασία της ζωής των εργαζομένων αλλά και της ασφάλειας της υγείας των δημοτών και του μέλλοντος της πόλης βρούμε απέναντι μας τον ίδιο στρατό που υπερασπίζεται τυφλά τα συμφέροντα του αφεντικού του. Είναι γνωστό ότι και στην πόλη μας με το νέο ρυθμιστικό γίνεται προσπάθεια να εξυπηρετηθούν τα ίδια οικονομικά συμφέροντα
Αναρωτιόμαστε αλλά δε φοβόμαστε.

Δηλώνουμε  με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι, όπως και στην προεκλογική περίοδο και μέχρι σήμερα, έτσι και από δω και πέρα, θα αγωνιστούμε ενάντια στην απόπειρα επιχειρηματικών συμφερόντων να εξουσιάσουν άμεσα ή έμμεσα τους δήμους και να λεηλατήσουν τη δημόσια περιουσία και τους δημόσιους πόρους.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ".

Άλλος Δρόμος Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινίου-Δραπετσώνας
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27/06/2014 - 00:29