3ήμερο Δράσεων και Ενημέρωσης στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνα, 27- 28-29/6 "Θέλουμε το μέλλον στις γειτονιές μας αλλιώς"


Η Επιτροπή Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνα, η Λαϊκή Συνέλευση Σεπολίων- Κολωνού- Ακαδημίας Πλάτωνα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α’βαθμιας Εκπαίδευσης «Αριστοτέλης», η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων της 4ης δημοτικής Κοινότητας και το Δίκτυο Μαθημάτων Αλληλεγγύης Ακαδημίας Πλάτωνα, διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά 3ήμερο εκδηλώσεων και δράσεων στην Ακαδημία Πλάτωνα στις 27,  28 και 29 Ιουνίου.Κεντρικός άξονας των δράσεων και παρεμβάσεων, είναι η σχεδιαζόμενη ανέγερση του mall «Αcademy gardens» από την πολυεθνική Black Rock που θα καταστρέψει μακροπρόθεσμα την περιοχή και θα βυθίσει τις τοπικές αγορές των Δυτικών Συνοικιών. Η πολιτική πλήρους διάλυσης του κοινωνικού και δημόσιου χώρου και η αντιδραστική αναδιάρθρωση της δημόσιας εκπαίδευσης, σε μια εσκεμμένα υποβαθμισμένη περιοχή της Αθήνας που σπρώχνεται στη φτώχεια και την εξαθλίωση, «ανθίζει» η φασιστική απειλή ως μακρύ χέρι επιβολής του συστήματος.


Στο 4ο διαμέρισμα προωθείται συστηματικά η υποβάθμιση των γειτονιών μας, τη στιγμή που ο παγκόσμιας σημασίας Αρχαιολογικός χώρος της Ακαδημίας Πλάτωνα παραμένει εσκεμμένα μετέωρος. Την περίοδο που όλα μαζί, και οι ζωές των ανθρώπων, ξεπουλιούνται στη φτήνια σε διεθνή και εγχώρια οικονομικά συμφέροντα, θέλουν να εκποιήσουν και το «όνομα της Ακαδημίας Πλάτωνα».  


Φτάνει πια. Η αυτονόητη απάντησή μας στην υποβάθμιση και το γενικό ξεπούλημα είναι: Δεν είναι αυτό το μέλλον μας. «Θέλουμε το μέλλον στις γειτονιές μας αλλιώς». Κάτοικοι της Ακαδημίας Πλάτωνα και Σεπολίων έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια στην κατασκευή του νέου mall «Academy Gardens», έχουν ήδη κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα, ενώ η απόφαση του ΣτΕ επί της κύριας προσφυγής τους, αναμένεται το επόμενο διάστημα.Στόχος των παρεμβάσεων και δράσεων από τις συλλογικότητες και τους φορείς, είναι η ενημέρωση για όλα αυτά που μέχρι σήμερα κερδήθηκαν, αυτά που εμείς οι κάτοικοι, θέλουμε και οραματιζόμαστε για τις γειτονιές μας. Με επίκεντρο τον ελεύθερο χώρο του Πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνα, απαιτούμε, ενεργοποιούμαστε, διεκδικούμε ένα διαφορετικό μέλλον για τις γειτονιές μας.


Ένα μέλλον που στηρίζεται στον Πολιτισμό, την παιδεία, την αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια, την τοπική οικονομική ανάπτυξη, προς όφελος των κοινών αγαθών, ένα μέλλον για όλους.
Το 3ήμερο δράσεων αρχίζει με την αντιφασιστική συναυλία την Παρασκευή 27 Ιουνίου στην πλατεία Πλάτωνα υπό τον τίτλο «Με αγώνες και αλληλεγγύη κόντρα στη φτώχεια και τον φασισμό».

Μετέχουν οι: Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Ματούλα Ζαμάνη, Ναταλία Ρασούλη, Καίτη Κουλλιά, Δημήτρης Βεριώνης, Ηχοβολή, Νίκος Βενετάκης, Νίκος Βερύκοκος, Απροβαρίστας, Τοξικά απόβλητα, The Silent Wedding.  Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Ιουνίου του 2014 θα διεξαχθούν στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα ποικίλες πολιτιστικές, αθλητικές, κοινωνικές και άλλες εκδηλώσεις, όπως συζητήσεις, εργαστήρια, παιχνίδια, συναυλίες, εκθέσεις, συλλογικές κουζίνες, ξεναγήσεις στο πάρκο με τη συμμετοχή δεκάδων ενεργών ομάδων και καλλιτεχνών.


Το Σάββατο 28 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα θα γίνει η κεντρική συζήτηση με θέμα την ανέγερση του Mall με τίτλο «Mall-υνση και ζωή δεν πάνε μαζί». Και την Κυριακή στις 7.30 μ.μ. δάσκαλοι και γονείς παρεμβαίνουν για τη δημόσια εκπαίδευση και τον Πολιτισμό.
Σας περιμένουμε το 3ήμερο 27-28-29 Ιουνίου στην Ακαδημία Πλάτωνα
Αναζητείστε το χάρτη των εκδηλώσεων μας σε όλους τις εισόδους του Πάρκου και στη Μοναστηρίου...

Περισσότερα στις ιστοσελίδες: http://akadimia-platonos.blogspot.gr/,
http://sineleusikolonou.blogspot.com/, http://www.sylaristotelis.com/, http://enosigoneon4da.blogspot.gr/ http://moluvi.blogspot.gr/
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54