Γιατρός μίλησε για τα προβήματα της Υγείας και κλήθηκε σε απολογία


Η εποχή Βορίδη εγκαινιάζεται, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ένωση γιατρών Ρεθύμνου και o Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρεθύμνου και αναφέρονται στην κλήση σε απολογία του Μ. Μεραμβελιωτάκη. Όπως αναφέρε=ουν χαρακτηριστικά:


"Η τοποθέτηση Βορίδη στο Υπουργείο Υγείας δεν ήταν βέβαια τυχαία.
Στόχος ήταν η ολοκλήρωση του καταστροφικού έργου των μνημονιακών κυβερνήσεων στο χώρο της Δημόσιας Υγείας.

Στόχος ήταν επίσης η πλήρης φίμωση κάθε φωνής που θα αναδεικνύει τις δραματικές πια συνθήκες εργασίας των Γιατρών και των Εργαζομένων του Ε.Σ.Υ.

Τρανταχτό παράδειγμα, η κλήση σε απολογία του Μ. Μεραμβελιωτάκη, Γιατρού του ΚΥ Μοιρών, από το ΔΥΠΕάρχη Κρήτης κ. Γρηγοράκη. Ο λόγος; Ο εν λόγω Γιατρός ανέδειξε σε ομιλία του τα προβλήματα των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του ν. Ηρακλείου, επισημαίνοντας ότι οι πολιτικές των Μνημονίων οδηγούν αναπόφευκτα σε κλείσιμο κάποιων ΚΥ.
Ο κ. Γρηγοράκης δεν έχασε ευκαιρία. Πιστός απολογητής των πολιτικών της διάλυσης, ακολούθησε την τακτική Βορίδη:
Μιλάς; Πέφτει... τσεκούρι.
Ο λόγος για τον οποίο κλήθηκε σε απολογία ο Γιατρός είναι -κατά το ΔΥΠΕάρχη- ότι από τις δηλώσεις του “είναι ενδεχόμενο να τρομοκρατήθηκαν κάποιοι”.

Η πραγματική τρομοκρατία, κ. Γρηγοράκη, επιχειρείται να εδραιωθεί στις συνειδήσεις όσων ακόμη αντιστέκονται και δε φοβούνται να υπερασπιστούν την αλήθεια. Η πραγματική τρομοκρατία είναι η τακτική των πολιτικών διώξεων απέναντι σε κάθε καθαρή φωνή.

Την ώρα που η τραγωδία της Δημόσιας Υγείας στη μνημονιακή Ελλάδα γίνεται γνωστή και διεθνώς, το επιτελείο των έμμισθων υπαλλήλων της Τρόικα συνεχίζει να επιχειρεί τη φίμωση όσων φέρνουν στο φως την πραγματικότητα.

Οι κάτοικοι της υπαίθρου βιώνουν πρώτοι απ’ όλους την πραγματικότητα αυτή, με την υποβάθμιση των ΚΥ και την αποψίλωσή τους από προσωπικό, προκειμένου να ενισχυθούν τα υποστελεχωμένα Νομαρχιακά Νοσοκομεία.

Η δική μας βασική αποστολή λοιπόν, ως λειτουργοί του Ε.Σ.Υ, είναι να καταθέτουμε καθημερινά τη μαρτυρία μας για τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Δημόσια Υγεία στις μέρες των Μνημονίων.

Εδώ στο Ρέθυμνο άλλωστε, τις τακτικές των πολιτικών διώξεων τις έχουμε καταργήσει στην πράξη.
Είμαστε όλοι σύσσωμοι στο πλευρό του συναδέλφου, και δηλώνουμε ότι η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός θα πέσουν για ακόμη μια φορά στο κενό. Είναι γνωστό ότι σε ημέρες χαλεπές η αλήθεια είναι η μεγαλύτερη πράξη αντίστασης και θα συνεχίσουμε να την έχουμε σημαία μας".

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54