Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Διημερίδα Ανάδειξης του έργου των φιλολόγων Ν.Σερρών
Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών συνεχίζοντας την παράδοση ανάδειξης του έργου των συναδέλφων φιλολόγων διοργανώνει και φέτος σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Σερρών τη διημερίδα: «Με λογισμό και μ' όνειρο, οι Φιλόλογοι μιλούν και συνομιλούν»... Διημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Ιουνίου και ώρα 17.00 -21.00 και την Τρίτη 24 Ιουνίου 11.30-2.00 μ.μ. στην αίθουσα «Γ. Χρηστίδης» του Επιμελητηρίου Σερρών. Στη διάρκεια της διημερίδας φιλόλογοι θα παρουσιάσουν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και διδακτικές πρακτικές. Την πρώτη μέρα της Διημερίδας θα γίνει η παρουσίαση του τόμου των Πρακτικών της Ημερίδας του Ιουνίου 2012, καθώς και η βράβευση των μαθητών των σχολείων της Π.Ε Σερρών, οι οποίοι διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου 2014. Παράλληλα, καθιερώνοντας ένα νέο θεσμό, τo Δ.Σ του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Σερρών θα βραβεύσει τους μαθητές και τις μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων της Π.Ε. Σερρών που διακρίθηκαν στον 1ο Μαθητικό Ποιητικό Διαγωνισμό, τον οποίο οργάνωσε στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας ποίησης 21 Μαρτίου 2014 και με τίτλο «Γιορτάζουμε την ημέρα της ποίησης με τους μαθητές μας». Η βράβευσή θα γίνει την Τρίτη 24 Ιουνίου 2014 στην αίθουσα «Γ.Χρηστίδης» του Επιμελητηρίου Σερρών και ώρα 12:00.Τέλος ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών αποχαιρετά τη σχολική χρονιά και επιβεβαιώνει την προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης παρουσιάζοντας το Σύνολο Μουσικής Δωματίου σε μια Μουσική Συναυλία που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 23 Ιουνίου και ώρα 21.00 μ.μ. στον εμβληματικό χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου της πόλης μας, Μπεζεστένι σε συνδιοργάνωση με την ΚΗ΄Εφορεία Αρχαιοτήτων και την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.


Η Παναγία του Κάστρου " Επιστρέφει" στο Ισσάρι
Πανηγυρικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου θα τελεστεί την Πέμπτη 26 Ιουνίου στο Βυζαντινό Κάστρο του Σιδηροκάστρου στις 7.30 το απόγευμα. Ελάχιστοι γνωρίζουν πως στο Ισσάρι , το κάστρο που η πόλη του Σιδηροκάστρου οφείλει την ονομασία του , υπάρχουν τα ερείπια ενός βυζαντινού ναϊδρίου. H καμπάνα θα ακουστεί και πάλι στο Ισσάρι, απο το 1384 οπότε και η περιοχή κατακτήθηκε απο τους Τούρκους Οθωμανούς που κατέστρεψαν το ναϊδριο του κάστρου και 101 χρόνια απο την απελευθέρωση της πόλης. Πρόκειται για τα ερείπια του παλαιότερου χριστιανικού ναού του Σιδηροκάστρου. " Η πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου, ας αποτελέσει απαρχή για την αξιοποίηση και την ανάδειξη του σημαντικού αυτού μνημείου, που αποτελεί "σήμα κατατεθέν" για ολόκληρο το Δήμο Σιντικής", αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης.
" Ο Αχόρταγος" στο Σιδηρόκαστρο
Η θεατρική ομάδα της "Α.ΠΟ.ΔΡΑ.ΣΙ" του Δήμου Σιντικής ανεβάζει την θεατρική παράσταση του Δημήτρη Ψαθά "Ο ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ", την Παρασκευή 27 Ιουνίου στο ανοικτό θεατράκι του Κρουσοβίτη στις 9 το βράδυ.
Η παράσταση δίνεται στο πλαίσιο των Ελευθερίων της πόλης.
Επίδειξη Tαε Κβο Ντο και Μοντέρνου Χορού στο Σιδηρόκαστρο
Την Τρίτη 24 Ιουνίου στο πλαίσιο των Ελευθερίων του Σιδηροκάστρου θα πραγματοποιηθεί επίδειξη Ταε Κβο Ντο και Μοντέρνου Χορού απο τον Αθλητικό Σύλλογο Σιντικής στο θεατράκι του Κρουσοβίτη στις 9 το βράδυ.
5ο Χορωδιακό Φεστιβάλ στο Σιδηρόκαστρο
Το 5ο Χορωδιακό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Ιουνίου στο Σιδηρόκαστρο στον προαύλιο χώρο της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Σιδηροκάστρου, στις 8.30 το βράδυ. Θα συμμετέχουν οι χορωδίες του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής και Δημοτικής Μουσικής Σιδηροκάστρου, Ροδολίβους και Προβατά.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται στο πλαίσιο των Ελευθερίων της πόλης του Σιδηροκάστρου
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54