Ειδήσεις από το δικαστικό ρεπορτάζ

Τελικά ο 15χρονος υιός του προφυλακισθέντος εφοπλιστή Γιανουσάκη, είχε κεντρικό ρόλο στη διακίνηση του τόνου της ηρωίνης, τουλάχιστον στο τελικό στάδιο της υπόθεσης.
Αυτό προέκυψε από την απολογία  στην ανάκριση, του 29χρονου Αλβανού υπαλλήλου του εφοπλιστή, ο οποίος παραδέχθηκε πως τα τελευταία μηνύματα στο κινητό του, για τις έρευνες του Λιμενικού και της Αστυνομίας, προέρχονταν από το 15χρονο υιό του εφοπλιστή.  Ο 29χρονος Αλβανός πάντως προφυλακίστηκε και έτσι οι προφυλακισθέντες για την υπόθεση έφθασαν τους εννέα μαζί με τους 5 Τούρκους διακινητές.«Μιλούσε στο κινητό με τον εραστή της, δεν μπορούσα να το αντέξω και τη σκότωσα». Αυτός ήταν ο λόγος και το κίνητρο του 53χρονου Αλβανού εργάτη, που με ένα τραπεζομάχαιρο δολοφόνησε τη 48χρονη σύζυγό του, μέσα στο διαμέρισμα τους στα Αγιοβλαστίτικα Αχαίας, σύμφωνα  με όσα είπε ο δράστης παραδινόμενους, στους αστυνομικούς της Κάτω Αχαγιάς.
Προχθες το βράδυ, εξήγησε στους αστυνομικούς την άκουσα να ομιλεί με τον εραστή της στο τηλέφωνο,, και την παρακάλεσα να το κλείσει. Δεν το αποδέχθηκα θόλωσα και τη σκότωσα.».
Οι καυγάδες του ζευγαριού ήταν συνεχείς και η δολοφονία , έγινε ύστερα από έναν τέτοιο διαπληκτισμό , επιβεβαίωσαν οι γείτονες.

Και μία εξωτερική είδηση, που αφορά, ωστόσο, τη χώρα μας και το μέλλον της, εντονότατα: «Οι τραπεζίτες και το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, μπορούμε να εξολοθρεύσουμε ολόκληρα έθνη» . Αυτή την άνατριχιαστική και κυνική δήλωση –βόμβα έκανε πρώην Γερμανός μεγαλοτραπεζίτης στο Ευρωπαικό κανάλι ΑΡΤΕ, αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύει το γνωστό ανθελληνικό περιοδικό «Φόκους».

Οι δηλώσεις αυτές του Ράινερ Φος, έγιναν με αφορμή τον προσεχή παρουσίαση του συγκλονιστικού ντοκιμαντέρ με τίτλο «κυρίαρχος του σύμπαντος» και στα Αγγλικά «Μάστερ οφ δε ουνιβέρσε» στο οποίο αναλύει όλα τα κόλπα του διεθνούς τραπεζικού συστήματος.

Για τη χώρα μας εκτιμά και προβλέπει δυσοίωνα πράγματα, από  το γεγονός και μόνον  αφότου υποχώρησε στις πιέσεις, και τα δάνεια να διέπονται από το διεθνές και μάλιστα το Αγγλικό Δίκαιο. Και εξηγεί το μνημονιακό αδιέξοδο της  χώρας μας, λέγοντας, ότι με το ελληνικό δίκαιο δίνεις  4χιλιάδες ευρώ αντί για 10.000. Με το διεθνές δίκαιο όμως οι δανειστές ασκούν βέτο και τα ζητούν όλα εδώ και τώρα η σε αφήνουμε να τιναχτείς οικονομικά στο αέρα. Δυστυχώς εκτίμησε η Ελλάδα υπέκυψε  στον εκβιασμό και νίκησαν τα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα».

Θόδωρος   Βαρίκος.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54