φωτο αρχείου από κινητοποίηση στα ΑΕΙ

O Σύλλογος Φοιτητών Φυσικού απαντάει στην παραπληροφόρηση για τα γεγονότα της 18ης Ιουνίου

Για άλλη μια φορά έγινε αναπαραγωγή της "είδησης", όπως την έδωσε η μια πλευρά, χωρίς να βρεθεί η διάθεση για διασταύρωση. Να ήταν και η μοναδική...
Ανακοίνωση του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικού

Την Τετάρτη 18/6 μέλη του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικού προσήλθαν στο γραφείο του προέδρου του τμήματος Φυσικής κ. Γεώργιο Τόμπρα για να μεταφέρουν την απόφαση του συλλόγου μας για συμμετοχή με κλειστή σχολή στις κινητοποιήσεις φοιτητικών συλλόγων, διοικητικών υπαλλήλων και καθαριστριών του Ιδρύματος ενάντια στη διάλυση του δημόσιου και δωρεάν Πανεπιστημίου και τις απολύσεις, την Πέμπτη 19/6.

Ο πρόεδρος του Τμήματος όχι μόνο δε δέχθηκε να ακούσει την απόφαση και τα αιτήματα του συλλόγου αλλά προχώρησε σε λεκτικές επιθέσεις απέναντι στους φοιτητές, προσωπικές απειλές για πειθαρχικές διώξεις και μηνύσεις με αποκορύφωμα τον προπηλακισμό μέλους του φοιτητικού συλλόγου. Ο ρόλος του προέδρου είναι γνωστός και ξεκάθαρος. Έρχεται να υλοποιήσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης, να εφαρμόζει τους αντιλαϊκούς νόμους και να τίθεται ενάντια στις δράσεις του φοιτητικού κινήματος με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο αποδεικνύοντας συνεχώς τον αντιδραστικό ρόλο των διοικήσεων.

Το συγκεκριμένο περιστατικό συνεχίστηκε με μια κλιμακούμενη παραφιλολογία και ακατάσχετη «λασπολογία» μέσα από τις ανακοινώσεις του κοσμήτορα, του Συμβουλίου Ιδρύματος και διαφόρων ΜΜΕ κάνοντας λόγο για άσκηση βίας απέναντι στον πρόεδρο από εξωπανεπιστημιακά στοιχεία.

Αυτές οι μεθοδευμένες ενέργειες του προέδρου όπως και η παραποιημένη εκδοχή των γεγονότων όπως παρουσιάστηκαν από τα ΜΜΕ μόνο τυχαίες δεν είναι αλλά έχουν ως στόχο να παρουσιάσουν στην κοινωνία μια εικόνα «βίας και ανομίας» μέσα στα Πανεπιστήμια. Έτσι προετοιμάζουν το έδαφος για την ποινικοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων, των αγώνων και των μορφών πάλης του Φοιτητικού Κινήματος ώστε να προωθηθεί και να εφαρμοστεί ανενόχλητη η συνολική επίθεση που διεξάγουν κυβέρνηση και υπουργείου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τόσο ο φοιτητικός μας σύλλογος όσο και το φοιτητικό κίνημα συνολικά έχει δεχθεί επανειλημμένα τέτοιου είδους επιθέσεις και μεθοδευμένες καταγγελίες γνωρίζοντας πολύ καλά ποιον εξυπηρετούν. Τέτοιες ενέργειες όπως αυτές που παρουσιάζονται από τα ΜΜΕ δεν αποτελούν πρακτικές του φοιτητικού μας συλλόγου και του φοιτητικού κινήματος συνολικά και ως αποτέλεσμα έχουν την αμαύρωση των αγώνων που δίνονται μέσα στο Πανεπιστήμιο. Πάντοτε το φοιτητικό κίνημα απαντούσε και θα απαντάει ανοιχτά, οργανωμένα και περιφρουρημένα μέσα από τις δημοκρατικές του διαδικασίες και αποφάσεις χωρίς να υποκύπτει σε εκβιασμούς, τρομοκρατία και απειλές.

Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους πανελλαδικά καθώς και τους εργαζόμενους μέσα κι έξω από τα Πανεπιστήμια να εναντιωθούν στη στοχοποίηση των αγώνων και των οργάνων του κινήματος και να βρεθούμε από κοινού στο δρόμο του αγώνα ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση που βιώνουμε.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54