"Χρειαζόμαστε πανεργατική απεργιακή απάντηση στις συνεχιζόμενες επιθέσεις της κυβέρνησης"

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Ιούνη στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, η σύσκεψη του Συντονισμού ενάντια στα κλεισίματα και τις διαθεσιμότητες για να εκτιμήσει την κατάσταση και να βάλει μπροστά να συντονίσει και να οργανώσει τα επόμενα αγωνιστικά βήματα. To κείμενο πυ προέκυψε από τη σύσκεψη είναι το ακόλουθο:


Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για πανεργατική κινητοποίηση στις 11 Ιούνη με αφορμή τον ένα χρόνο «μαύρου» στην ΕΡΤ. Απο το μεσημέρι στην πλ. Κλαυθμώνος μέχρι το βράδυ στο Ραδιομέγαρο, χιλιάδες εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους στέλνοντας το μήνυμα ότι απένατι στην «ανασχηματισμένη» βαρβαρότητα οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούμε το πιο δυνατό όπλο μας τους αγώνες και τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μας.

Για όλους μας αποτελεί έμπνευση η αποφασιστική στάση των ηρωικών καθαριστριών, που συνεχίζουν απτόητες τη μάχη για να ξαναπάρουν πίσω τις δουλειές τους, παρόλο που ο Άρειος Πάγος λειτουργώντας για μια ακόμη φορά σαν το μακρύ χέρι της κυβέρνησης δεν τις δικαίωσε. Δηλώνουμε ότι θα παραμείνουμε στο πλευρό τους στηρίζοντας με κάθε πολιτικό και πρακτικό τρόπο τον αγώνα τους, θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το κέντρο αγώνα που έχουν συγκροτήσει από κοινού με τους σχολικούς φύλακες και τους εκπαιδευτικούς στο υπ. Οικονομικών στην Κ. Σερβίας.

Χαιρετίζουμε τους διοικητικούς των πανεπιστημίων που ξαναμπαίνουν ορμητικά και απεργιακά στη σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική των απολύσεων. Δηλώνουμε την στήριξή μας στον αγώνα των εργαζόμενων στην Υγεία που με αφετηρία την απεργία στις 18 Ιούνη ανοίγουν την απεργιακή σύγκρουση των εργαζόμενων στο δημόσιο με την αξιολόγηση.

Ο ανασχηματισμός της μνημονιακής συγκυβέρνησης παίρνει από τους εργαζόμενους την απάντηση που του αξίζει. Ξανά στους δρόμους, ξανά στις απεργίες μέχρι να ανατρέψουμε την βάρβαρη πολιτική τους. Και σε αυτόν το δρόμο δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε. Για να μην επιτρέψουμε ούτε μία απόλυση εργαζόμενου, για να μην αφήσουμε να εφαρμοστεί η αξιολόγηση στο δημόσιο που αποτελεί τον προθάλαμο για χιλιάδες νέες απολύσεις εργαζόμενων.

Πιστεύουμε ότι είναι η ώρα για το οργανωμένο εργατικό κίνημα να βγει μπροστά κλιμακώνοντας τις απεργίες, για να τους σταματήσουμε. Χρειαζόμαστε πανεργατική απεργιακή απάντηση στις συνεχιζόμενες επιθέσεις της κυβέρνησης και απαιτούμε από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να προχωρήσουν σε αυτόν το δρόμο. Καλούμε κάθε σωματείο, κάθε συλλογικότητα και κάθε συνδικαλιστή να πρωτοστατήσουν για να οργανωθεί από τα κάτω αυτή η προοπτική της συντονισμένης πανεργατικής απεργιακής απάντησης

Προτείνουμε:

* Στήριξη του κέντρου αγώνα των καθαριστριών και των διαθέσιμων στην Καρ. Σερβίας. Οργάνωση της αλληλεγγύης, της περιφρούρησης και του απλώματος του αγώνα μέχρι τη νίκη.

* Στις 30 Ιούνη είναι η καταληκτική ημερομηνία για να ποσοτικοποιήσουν οι υπηρεσίες του δημοσίου, τους «άχρηστους» εργαζόμενους που θα βρεθούν στο μάτι της απόλυσης στο κοντινό μέλλον. Καλούμε τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς, με συνελεύσεις, απεργίες καταλήψεις να μπλοκάρουν αυτήν την διαδικασία.

* Στηρίζουμε την προσπάθεια του Συντονισμού των Νοσοκομείων να προχωρήσει σε απεργιακή κλιμάκωση με 48ωρη πανυγειονομική απεργία στις 1 και 2 Ιούλη. Καλούμε κάθε ομοσπονδία, κάθε εργατικό κέντρο, κάθε σωματείο και σύλλογο να μετατρέψει την 2 Ιούλη σε πανεργατική απεργία οργανωμένη από τα κάτω.

* Καλούμε νέα συνέλευση του συντονισμού για να εκτιμήσουμε τα βήματά μας και να οργανώσουμε τα επόμενα την Τρίτη 24 Ιούνη στις 6μμ στην ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου)
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54