Η EBU δεν αναγνωρίζει τη ΝΕΡΙΤ ως πλήρες μέλος

Δεν πείσθηκαν τα στελέχη της EBU, που βρέθηκαν στην Αθήνα και είχαν συνάντηση με τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ σήμερα, πως ο νέος κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας βρίσκεται σε λειτουργία.
Η EBU δεν αποδέχεται ακόμη το αίτημα της ΝΕΡΙΤ να γίνει μέλος της Ένωσης Δημόσιων Ραδιοτηλεοπτικών Οργανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Γενική Γραμματέας της EBU, Ingrid Deltenre, δήλωσε πως "ευελπιστεί πως η ΝΕΡΙΤ θα γίνει σύντομα τακτικό μέλος, μόλις ολοκληρωθεί η πλήρης ανάπτυξή της". Σημαίνει αυτή η δήλωση του ανώτατου στελέχους της EBU πως η ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει έμμεσα πως έδειξε υπερβολικά καλή πίστη στις διαβεβαιώσεις του απερχόμενου αρμόδιου υφυπουργού Παντελή Καψή πως σύντομα η ΝΕΡΙΤ θα λειτουργεί ως πλήρως ανεξάρτητος φορέας.
Γεγονός είναι πως τα στελέχη της EBU που συναντήθηκαν σήμερα στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής με τη διοίκηση της ΕΡΤ, ο Πρόεδρός της Jean Paul Philippot, η Γενική Διευθύντρια Ingrid Deltenre και η Διευθύντρια Νομικών Υπηρεσιών της Ένωσης, Jane Vizard, ζήτησαν πλήρη ενημέρωση για τις διαδικασίες που ακολουθούνται ώστε να τεθεί σε πλήρη λειτουργία ο φορέας. Διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε επιχειρησιακό σχέδιο, προγραμματισμός, οργανόγραμμα, κ.λπ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΕΡΙΤ, τα στελέχη της διοίκησης ενημέρωσαν τα στελέχη της EBU για τα έως σήμερα πεπραγμένα καθώς και για τις προγραμματισμένες ενέργειες και διαδικασίες.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Αντώνης Μακρυδημήτρης ανέφερε πως η εταιρεία βρίσκεται πλέον σε πλήρη λειτουργία, κάτι στο οποίο δεν συμφώνησε η EBU.

Πηγή: digitalTV info

 
Αυτή είναι η πραγματική είδηση. Εμείς, για λόγους δεοντολογίας, δημοσιεύουμε και το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΝΕΡΙΤ, σχετικά με τη συνάντηση "κορυφής" EBU - ΝΕΡΙΤ. Επισημαίνουμε, όμως, ότι η πραγματική είδηση, ότι δηλαδή ένα χρόνο μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, η EBU δεν αναγνωρίζει ακόμα τη ΝΕΡΙΤ, παρά τις "φιλότιμες" προσπάθειες όλων όσοι επιχείρησαν να νομιμοποιήσουν το πραξικόπημα Σαμαρά (Καψής κ.λπ.), είναι ουσιαστκά κρυμμένη και εξωραϊσμένη στο τέλος του Δελτίου Τύπου. Οι τεχνικές "μονταζιέρας" έχουν βρει πλήρη εφαρμογή στο ... "ανεξάρτητο από την κυβέρνηση" μόρφωμα.

Το Δελτίο Τύπου της ΝΕΡΙΤ:

Με τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ συναντήθηκαν σήμερα (Τετάρτη 18 Ιουνίου) στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ο πρόεδρος της EBU κ. Jean Paul Philippot, η Γενική Διευθύντρια κυρία Ingrid Deltenre και η Διευθύντρια Νομικών Υπηρεσιών της Ένωσης, κυρία Jane Vizard.
Στη συνάντηση εργασίας, η αντιπροσωπεία της EBU ενημερώθηκε από τα μέλη της διοίκησης και τα στελέχη της ΝΕΡΙΤ σχετικά με την πρόοδο των διαδικασιών για την πλήρη λειτουργία του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα που αφορούν στην ολοκλήρωση της στελέχωσης της εταιρείας, τον επιχειρησιακό προγραμματισμό, τον προϋπολογισμό, την κατάρτιση του οργανογράμματος, τη σύνθεση και ποσόστωση του ραδιοτηλεοπτικού και διαδικτυακού περιεχομένου της ΝΕΡΙΤ, την παροχή καθολικής υπηρεσίας προς τους Έλληνες πολίτες, καθώς και τις απαιτούμενες ενέργειες για την ένταξή της ως πλήρους μέλους της EBU. Αρμόδια στελέχη της ΝΕΡΙΤ έκαναν σύντομη παρουσίαση των πεπραγμένων και των προγραEBU.jpgμματισμένων ενεργειών στον τομέα ευθύνη τους, ενώ έδωσαν διευκρινίσεις στα ερωτήματα των εκπροσώπων της EBU.

Η Γενική Γραμματέας της EBU, κυρία Ingrid Deltenre, αναφέρθηκε στη βαθμιαία ανάπτυξη των λειτουργιών της ΝΕΡΙΤ και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα προς αυτή την κατεύθυνση, εκφράζοντας την αισοδοξία της ότι σύντομα θα αποτελέσει τακτικό μέλος της Ένωσης «μόλις ολοκληρωθεί η πλήρης ανάπτυξή της», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ, κ. Αντώνης Μακρυδημήτρης,  τόνισε ότι η εταιρεία βρίσκεται πλέον σε πλήρη λειτουργία, παρέχοντας ολοκληρωμένο και ποιοτικό ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα, ενώ εξέφρασε την επιθυμία της διοίκησης για την ανάπτυξη ενός ειλικρινούς και γόνιμου διαλόγου με στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων με την EBU. Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, υπογραμμίζοντας ότι θα εξεταστούν οι παράμετροι και θα πραγματοποιηθούν όλα τα απαραίτητα βήματα για την ένταξη της ΝΕΡΙΤ στην Ένωση.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19/06/2014 - 17:30