Συνδικάτο Μετάλλου: Μπαράζ παραβάσεων στα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη

"Τις τελευταίες ημέρες κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιούνται από τις Μικτές Επιτροπές Ελέγχου για την τήρηση των μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος σε επισκευαζόμενα Πλοία, διαπιστώθηκαν σοβαρότατες παραβάσεις των κανόνων ασφαλείας, αλλά και εκτεταμένη ανασφάλιστη (μαύρη) εργασία",  αναφέρει ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής:

"Συγκεκριμένα :

Την Τετάρτη 11/6/2014 σε έλεγχο που πραγματοποίησε η Μικτή Επιτροπή Περάματος – Σαλαμίνας για την Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων στο Πλοίο «Ε/Ο ΜΥΤΙΛΗΝΗ», στη μεγάλη πλωτή δεξαμενή του Περάματος, διαπίστωσε ότι σε τουλάχιστον πέντε (5) διαφορετικούς κλειστούς χώρους (δεξαμενές) γίνονταν ή είχαν γίνει εκτεταμένες εργασίες με χρήση φλόγας χωρίς αυτό να προβλέπεται από το ισχύον πιστοποιητικό απελευθέρωσης επικίνδυνων αερίων (gass free) του Πλοίου.

Για την παραπάνω παράβαση συνελήφθη ο ένας εκ των ιδιοκτητών της Επιχείρησης από το Λιμεναρχείο Περάματος.

Το συνεργείο ARCO ΕΠΕ που πραγματοποιούσε τις επισκευές στο Πλοίο ΜΥΤΙΛΗΝΗ είναι ιδιοκτησία του πρώην Προέδρου της Ένωσης Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά, που σαν Προεδρείο της παραπάνω Ένωσης, όλο το προηγούμενο διάστημα, πίεζε την Κυβέρνηση απαιτώντας την κατάργηση των Μικτών Επιτροπών Ελέγχου, με αποτέλεσμα η Κυβέρνηση, ικανοποιώντας το αίτημά τους, να προσπαθεί να απαξιώσει τις Μικτές Επιτροπές θεσπίζοντας «πλαφόν» ελέγχων (πέντε τον μήνα) και αδιαφορώντας για τα αιτήματα των εργαζομένων που κατ’ επανάληψη έχουν τεθεί από τα Προεδρεία των Σωματείων της Ν/ ΖΩΝΗΣ.

Στις 17/6/2014 στον Ν. Μώλο Δραπετσώνας, στο Πλοίο M/V VASTERVIK γίνονταν εκτεταμένες εργασίες επισκευής, με ανασφάλιστους εργαζόμενους και χωρίς να υπάρχει σχετική άδεια.

Στο Ναυπηγείο ΤΣΑΓΓΑΡΙΝΟΥ στο Πέραμα, στο Πλοίο ΓΙΑΝΝΗΣ γίνονταν εκτεταμένες εργασίες επισκευής, με ανασφάλιστους εργαζόμενους, χωρίς και εκεί να υπάρχει σχετική άδεια. Στο ίδιο Πλοίο το συνεργείο ΜΠΑΛΚΑΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΣΙΑ, πραγματοποιούσε εργασίες με φλόγα χωρίς άδεια.

Καλούμε όλες τις Αρμόδιες Αρχές, χωρίς ολιγωρία, να παρέμβουν και να επιληφθούν για όλα τα παραπάνω θέματα, πριν θρηνήσουμε για άλλη μια φορά θύματα".

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ  & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓ/ΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19/06/2014 - 21:58