Τί συμβαίνει με τα 2 (πλην 1) υπόγεια πάρκιγκ της Καλαμαριάς;


Τα δυο πάρκιγκ στο κέντρο της Καλαμαριάς, το ένα στην πλατεία Δημαρχείου και το άλλο στην οδό Μουρουζηδών, είναι το θέμα της επιστολής που λάβαμε:


"Το πρόβλημα: το ένα στην πλατεία λειτουργεί εδώ και 6 χρόνια ενώ το άλλο στην Μουρουζηδών παραμένει κλειστό 4 χρόνια λόγω κάποιων «ελλείψεων» και δεν λειτουργεί.
Το κόστος κάλυψης των «ελλείψεων» σύμφωνα με τη διοίκηση του δήμου  υπολογίζεται σε 70.000 ευρώ που η διοίκηση ευελπιστεί(!) η ανάδοχος εταιρία και η τράπεζα Αττικής να προσποριστούν το ποσό από την επιδότηση των θέσεων πάρκιγκ και να το ολοκληρώσουν.

Για την ιστορία: η κατασκευή και των δυο πάρκιγκ ήταν ενιαίο έργο που ανέλαβε το 2003 η Θεμελιοδομή (Θέση Α.Ε), η οποία στην πορεία εξ αιτίας οικονομικής αδυναμίας το παρέδωσε στην  Ergo3 η οποία και αυτή αδυνατούσε να το ολοκληρώσει λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Έτσι σήμερα το δεύτερο πάρκιγκ παραμένει κλειστό ενώ ο δήμος δεν παρέλαβε ποτέ το έργο (δηλ.συνολικά και τα δυο πάρκιγκ).

Παρ όλα αυτά το ένα πάρκιγκ λειτουργεί 6 χρόνια χωρίς την παραλαβή του έργου.
Η εταιρία που το διαχειρίζεται εισπράττει έσοδα και σύμφωνα με την αρχική σύμβαση έχει την υποχρέωση να αποδίδει ένα ποσοστό στο δήμο.
Κατα δήλωση του νομικού συμβούλου του δήμου,ο δήμος έχει 2,5 χρόνια να εισπράξει το ποσοστό που του αναλογεί.
Εν ολίγοις:
1.Στην Καλαμαριά λειτουργεί ένα υπόγειο πάρκιγκ ΧΩΡΙΣ να έχει γίνει παραλαβή του έργου.
2.Ο Δήμος μη εισπράττοντας έσοδα από αυτό στην ουσία χρηματοδοτεί εταιρία και τράπεζα με δημοτικό-δημόσιο χρήμα
3.Το δεύτερο υπόγειο πάρκιγκ παραμένει κλειστό εδώ και 4 χρόνια για 70.000 ευρώ όπως δηλώνει ο δήμος και με αβέβαιο το μέλλον του".

*Τα στοιχεία από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς στις 16-6-2014

για την μεταφορά:
Μιχάλης Παναγιωτίδης
Δημοτικός σύμβουλος με την
Κίνηση Ενεργών Πολιτών Καλαμαριάς
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54