Κινητοποίηση του Συνδικάτου Οικοδόμων στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στις 26 Ιουνίου

Η προσυγκέντρωση των οικοδόμων θα γίνει στις 10:30 π.μ., στο σταθμό του μετρό «Άλιμος». Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνδικάτου οικοδόμων:


"H ανεργία στον κλάδο των κατασκευών συνεχίζει να καλπάζει με αμείωτη ένταση, αφού και η πολιτική  της συγκυβέρνησης  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που συνθλίβει το λαό για λογαριασμό των κατασκευαστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και όλων αυτών που ζουν από τον δικό μας ιδρώτα συνεχίζεται χωρίς σταματημό.

Τα ελάχιστα έργα που γίνονται και θα γίνουν το επόμενο διάστημα θα απασχολήσουν πολύ μικρό αριθμό συναδέλφων, με συρρικνωμένους μισθούς, με πετσοκομμένα μεροκάματα. Η συμβατική οικοδομή ελάχιστα κινείται.

Τις επιπτώσεις από την παρατεταμένη ανεργία δεν χρειάζεται να τις περιγράψει κανείς, τις ζούμε όλοι στο πετσί μας. Τις βιώνει η πλειοψηφία του κλάδου, οι ανασφάλιστοι.

Ήρθε η ώρα να πεις: φτάνει πια!

Δεν μπορεί να βλέπεις τη ζωή να περνάει δίπλα σου και να περιμένεις με το τηλεκοντρόλ στο χέρι να σου λύσει άλλος τα προβλήματα. Η συγκυβέρνηση “έλαβε” το μήνυμα των εκλογών δίνοντας σινιάλο για νέα αντεργατική επίθεση με όπλα τους ήδη ψηφισμένους νόμους.

Μην τους αφήσεις άλλη μια φορά να σε κατεβάσουν πιο χαμηλά, να υποβιβάσουν ότι έχει απομείνει από  τα δικαιώματά σου.

Το συνδικάτο σε καλεί να πάρεις μέρος και εσύ στον αγώνα για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών σου.

Συνάδελφε την ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΟΥΝΗ, στις 11 π.μ., προχωράμε σε μαζική παράσταση στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ, στον Άλιμο για να διεκδικήσουμε:

    Έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ για όλους τους άνεργους οικοδόμους.
    Επίδομα ανεργίας για όλους τους άνεργους και αύξησή του στα 600 ευρώ.
    Μείωση των προϋποθέσεων για τη χορήγησή του.
    Δωρεάν μετακίνηση με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.
    Μέτρα για την ικανοποίηση των αναγκών των παιδιών μας για δωρεάν κατασκηνώσεις. Να μην αποκλειστεί κανένα παιδί οικοδόμου.
    Επαναλειτουργία του ΟΕΚ και κατασκευή φτηνών εργατικών κατοικιών".

 


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54