Φωτογραφία EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Θεσσαλονίκη: Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και στις πτήσεις από ξαφνική καταιγίδα

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση πολλών περιοχών της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε πτήσεις, προκάλεσε η καταιγίδα που ξέσπασε περίπου στις 11 το βράδυ της Τετάρτης. Η βροχόπτωση ήταν πολύ έντονη και συνοδευόταν με δυνατές αστραπές και βροντές.

 
 
Από τις άσχημες καιρικές συνθήκες δημιουργήθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση των περιοχών της Περαίας, των Βασιλικών και των Ταγαράδων.
Συνεργεία της ΔΕΗ έχουν σπεύσει στις περιοχές για να εντοπίσουν και να επιδιορθώσουν τις βλάβες. Από την πλευρά της, η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει, μέχρι τα μεσάνυχτα, σε δύο κοπές δένδρων καθώς και σε δύο αντλήσεις υδάτων.

Επίσης όπως έγινε γνωστό από τον αερολιμενικό έλεγχο του αεροδρομίου «Μακεδονία» της πόλης, εμπορική πτήση που θα έφτανε στο αεροδρόμιο, λίγο μετά τις 11 το βράδυ, αναγκάστηκε, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη Θεσσαλονίκη, να επιστρέψει στην Αθήνα.
Νωρίτερα ξαφνικό μπουρίνι αλλά και χαλαζόπτωση έπληξε τις περιοχές των νομών Κιλκίς και Σερρών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από τον ισχυρό αέρα, τη δυνατή βροχή και το χαλάζι που έπεσε στην περιοχή των Μουριών του Κιλκίς, υπήρξαν πτώσεις δένδρων και υπερχείλισε ξεροπόταμος.

Πηγή: ΑΜΠΕ