Υποβάθμιση – Απαξίωση – Ξεπούλημα στο σιδηρόδρομο

Για κυβερνητικές μεθοδεύσεις με στόχο την απαξίωση του σιδηροδρόμου και τη διευκόλυνση άλωσης του χώρου από ιδιώτες, κάνει λόγο η κίνηση "δίκτυο σιδηροδρομικών" σε ανακοίνωσή της:


"Το τρίπτυχο της παράδοσης της δημόσιας περιουσίας στα ιδιωτικά και ξένα συμφέροντα συνεχίζεται. Την ώρα που οι επιβάτες στοιβάζονται στα τραίνα θυμίζοντας εικόνες που προέρχονται από κοινωνίες φτώχειας και εξαθλίωσης, την ώρα που το επιβατικό κοινό καθημερινά ταλαιπωρείται με καθυστερήσεις και κατάργηση δρομολογίων ο κ. Σαμαράς δίνει ΣΙΝΙΑΛΟ σε εμπορικό τραίνο με αφετηρία τον σταθμό  Ικονίου για να δείξει την ανάπτυξη.

Κάνοντας τον Κινέζο σε ιδιώτες που έχουν παρεισφρήσει  και στις τρεις ( μετά τον διαμελισμό) σιδηροδρομικές εταιρείες, ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΕΕΣΣΤΥ, αφήνοντας χρέη, δημιουργώντας τεχνικές ατέλειες και καθυστερώντας την υλοποίηση των έργων όπως π.χ. η Σήραγγα στο Καλλίδρομο που συναγωνίζεται το Γιοφύρι της Άρτας μετρώντας 18 έτη και ακόμη φτιάχνεται.

Την ώρα όπου κυριαρχεί η έλλειψη ανταλλακτικών για να κινηθούν τα εμπορικά και επιβατικά τραίνα, με την μείωση του ανθρώπινου δυναμικού για να τα συντηρήσει,  να τα οδηγήσει και να ρυθμίσει την κυκλοφορία τους ώστε  να προσφέρει άνεση και ασφάλεια στον επιβάτη όπως προβλέπουν οι διεθνείς κανόνες ασφάλειας.
Σε ποιους απευθύνεται;
Σε ποιους τελικά δίνει το ΣΙΝΙΑΛΟ;".
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54