Ειδήσεις από την ΕΡΑ Λάρισας

Σπείρα από την Αλβανία με 107 κιλά χασίς

Συλλήψεις και στην Λάρισα

Εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε από την Αλβανία μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης εξαρθρώθηκε, με τη σύλληψη πέντε μελών της.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η οργάνωση προωθούσε τα ναρκωτικά σε άλλες χώρες της Ευρώπης, χρησιμοποιώντας την Ελλάδα ως ενδιάμεσο διαμετακομιστικό κέντρο.
Κατά την αστυνομική επιχείρηση, κατασχέθηκαν πάνω από 107 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.
Οι συλλήψεις έγιναν σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αττική και Λάρισα. Τρεις από τους συλληφθέντες είναι Έλληνες (μία 57χρονη γυναίκα και δύο άντρες, ηλικίας 65 και 41 ετών), ενώ συνελήφθησαν και δύο αλλοδαπές, η μία από την Ουκρανία και η άλλη από τη Ρουμανία.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών.
Ένα από τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης κρατείται στο Κατάστημα Κράτησης Πατρών, και είχε συλληφθεί στις 13-3-2014 στα Εξαμίλια Κορινθίας, μαζί με άλλα τέσσερα άτομα, για εισαγωγή και διακίνηση 458 κιλών ακατέργαστης κάνναβης.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών (πηγή http://www.larisanew.gr).

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πανεπιστημιακό

Νοσοκομεία με προσωπικό ασφαλείας

Μόνο τα επείγοντα περιστατικά δέχονται σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία καθώς λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν γιατροί και εργαζόμενοι, αντιδρώντας στο νέο σύστημα αξιολόγησης, που, όπως εκτιμούν, θα οδηγήσει σε απολύσεις.
Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας και όπως δήλωσε χθες ο νέος υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, είναι διατεθειμένος να τους δεχτεί και να συζητήσει με τη συνδικαλιστική ηγεσία των απεργών, τις παραμέτρους του συστήματος αξιολόγησης, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι «υπάρχει νόμος για την αξιολόγηση» και ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος είναι υπέρ.
Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ζητά την απόσυρση «των αυθαίρετων κριτηρίων αξιολόγησης του προσωπικού των Νοσοκομείων που οδηγούν σε απολύσεις και απαιτεί την επείγουσα κάλυψη των ελλείψεων σε νοσηλευτικό- παραϊατρικό προσωπικό, γιατρούς, αναλώσιμα, αντιδραστήρια, φάρμακα». Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), κάνει λόγο για καθολική άρνηση των υγειονομικών υπαλλήλων να συμμετάσχουν στο νέο σύστημα αξιολόγησης το οποίο χαρακτηρίζει σύστημα «βαθμολογικής κατάταξης» διότι όπως εξηγεί τουλάχιστον το 15% των υπαλλήλων κάθε φορέα «υποχρεωτικώς κατατάσσεται σε χαμηλή βαθμολογία και τίθεται σε διαρκή κινητικότητα». Η ΠΟΕΔΗΝ εκτιμά ότι «συστήνουν τη νέα δεξαμενή διαθεσιμοτήτων- απολύσεων στο Δημόσιο και ταυτόχρονα ανακατανέμεται το ίδιο μισθολογικό κόστος με την καθιέρωση ατομικών μισθών».
Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τόνισαν επίσης, ότι οι Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας υποφέρουν από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση, σημειώνοντας, ότι «κανείς νέος μόνιμος εργαζόμενος δεν φόρεσε «ποδιά» τα τέσσερα τελευταία έτη σε Νοσοκομείο, παρ'ότι αποχώρησαν πάνω από 15.000 Υγειονομικοί με συνταξιοδότηση και φέτος αναμένονται πάνω από 5000 νέες συνταξιοδοτήσεις».
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχουν προγραμματίσει οι γιατροί του Πανεπιστημιακού για τις 11:00 σήμερα το πρωί, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τα γραφεία της 5ης ΥΠΕ (πηγή http://www.larissanet.gr).

Ηλικιωμένα μέλη του τοπικού ΚΑΠΗ αγόρασαν λαπ τον για το Ιαρτρείο Αμπελώνα

Ένα λαπ τοπ, προσέφεραν στο Περιφερειακό Ιατρείο Αμπελώνα, ηλικιωμένοι μέλη του ΚΑΠΗ του Αμπελώνα, προκειμένου να διευκολύνουν την ομαλή λειτουργία του ιατρείου και βεβαίως τους εαυτούς τους, που εξυπηρετούνται από το ιατρείο.
Το λαπ τοπ, έρχεται να καλύψει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν εδώ και τρεις μήνες, όταν εκλάπησαν οι υπολογιστές του Ιατρείου. Μέχρι σήμερα οι ανάγκες καλύπτονταν από τους υπολογιστές και το προσωπικό του ιατρείου.
Οι αρμόδιοι του ιατρείου, βλέπουν τα χέρια τους πλέον να λύνονται, αφού η γνωστή γραφειοκρατία και τα προβλήματα που υπάρχουν στο Συστημα Υγείας καθυστερούσε την αποστολή νέων υπολογιστών.
Σημειώνεται ότι και πριν δυο εβδομάδες, τα μέλη του ΚΑΠΗ Αμπελώνα, αγόρασαν και προσέφεραν αναλώσιμο υλικό και ειδικότερα μελάνι για τους εκτυπωτές (πηγή http://www.larissanet.gr).

Εθελοντική αιμοδοσία σε Δελέρια, Ροδιά, Αμπελώνα

Ξεκινάει αύριο Πέμπτη, 19-6-14 από τα Δελέρια, συνεχίζεται την Παρασκευή, 20-6-14 στη Ροδιά και ολοκληρώνεται την Κυριακή, 22-6-14 στον Αμπελώνα το 1ο τακτικό τριήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας, που κάθε χρόνο τέτοια εποχή, αρχές καλοκαιριού, διοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα "Η ΕΛΠΊΔΑ".
Σκοπός των αιμοδοσιών αυτών είναι να δοθεί μια ευκαιρία στους κατοίκους της περιοχής, πριν φύγουν για διακοπές, να προσέλθουν με τη θέλησή τους στους χώρους, που θα γίνονται οι αιμοληψίες από το κινητό συνεργείο του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας και να δώσουν με την καρδιά τους μια φιάλη από το αίμα τους για τον άρρωστο συνάνθρωπό μας.
Η διοίκηση του συλλόγου απευθύνει θερμή παράκληση προς όλους τους κατοίκους της περιοχής, παλιούς και νέους εθελοντές αιμοδότες, καθώς και σε όσους από αμέλεια ή αναβλητικότητα δεν έχουν δώσει ακόμη αίμα, να είναι και πάλι μαζικά παρόντες, για να δώσουν με το αίμα τους ΕΛΠΊΔΑ και ΖΩΉ σε όποιον θα το χρειασθεί. Το Δ.Σ. του Συλλόγου "Η ΕΛΠΊΔΑ" και το συνεργείο αιμοληψίας θα είναι εκεί και θα σας περιμένει.
Σημείωση για όσους θα δώσουν αίμα για πρώτη φορά:
Δεν παίρνουμε χάπια τις 3 προηγούμενες μέρες. Δεν πίνουμε αλκοολούχα ποτά την παραμονή. Κοιμόμαστε καλά το βράδυ. Τρώμε κάτι ελαφρύ το πρωί. Πάμε ευδιάθετοι και χαρούμενοι να δώσουμε αίμα και να σώσουμε κάποιον συνάνθρωπό μας. Να γίνουμε κι εμείς εθελοντές αιμοδότες.
«Προκλήθηκε με αποκλειστική υπαιτιότητα συμπολίτη»

Mία απάντηση για τον απέραντο σκουπιδότοπο

Άμεση ήταν η απάντηση της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων στο θέμα της larissanet για τα «βουνά» σκουπιδιών στους πεζόδρομους.
Ειδικότερα η Υπηρεσία, στην απάντησή της που υπογράφει ο διευθυντής της κ. Ευάγγελος Λαχανάς τονίζει τα εξής:
"Αξιότιμε Κύριοι,
Σε συνέχεια δημοσιεύματος της 16ης Ιουνίου 2014 στον ιστότοπο "LARISSANET.GR " με τίτλο «Απέραντος σκουπιδότοπος οι πεζόδρομοι.» σας γνωρίζουμε τα εξής:
(1) Το συγκεκριμένο συμβάν στην αρχή του πεζοδρόμου της ΚΟΥΜΑ προκλήθηκε με αποκλειστική υπαιτιότητα συμπολίτη μας, ο οποίος προέβη, χωρίς καμία ειδοποίηση της Διεύθυνσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, στην έκθεση στον πεζόδρομο μεγάλου όγκου απορριμμάτων, κυρίως ανακυκλώσιμων, χωρίς καμία μέριμνα για συμπίεση σε δέματα ως όφειλε.
(2) Η Υπηρεσία ανταποκρίθηκε ως όφειλε στο έκτακτο περιστατικό και μετά από ειδοποίηση του αρμόδιου επιστάτη το σύνολο των απορριμμάτων συλλέχθηκε άμεσα από το βραδινό απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης.
(3) Η ύπαρξη τέτοιων εκτάκτων περιστατικών που δεν οφείλονται όμως σε παραλείψεις της Υπηρεσίας μας απαξιώνει την όλη προσπάθεια που κάνουμε εδώ και χρόνια για να προσφέρουμε ικανοποιητικές υπηρεσίες στους πολίτες.
(4) Η έλλειψη περιβαλλοντικής παιδείας ορισμένων, δημιουργεί τέτοιες καταστάσεις που αμαυρώνουν το προφίλ της πόλης μας στα μάτια των επισκεπτών.
(5) Επιπλέον των ανωτέρω η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας έχει αφαιρέσει από τους δήμους ένα σημαντικό εργαλείο για την προστασία της δημόσιας υγείας και την τήρηση της ευκοσμίας και ευπρέπειας στην πόλη μας.
Παρακαλούμε τους συνδημότες μας σε περίπτωση που πέφτει στην αντίληψή τους οποιοδήποτε παρόμοιο περιστατικό να το αναφέρουν στο τηλεφωνικό κέντρο της Υπηρεσίας 2410-680200 ώστε να αντιμετωπίζεται άμεσα» (πηγή http://www.larissanet.gr).

Κάλεσμα εθελοντών στο Faethon Olympus Marathon

Ο FAETHON OLYMPUS MARATHON πλησιάζει και πέρα από τους εμφανείς «ήρωες», που είναι οι αθλητές, οι οποίοι, υπερβαίνοντας εαυτούς, συμμετέχουν στον απαιτητικό αυτό αγώνα, υπάρχουν και οι αφανείς «ήρωες», οι εθελοντές, οι οποίοι στηρίζουν τον αγώνα με την παρουσία τους και την προσφορά τους. Που είναι στο βουνό μαζί με τους αθλητές και τους βοηθάνε, τους ενθαρρύνουν, τους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Όλοι αυτοί οι εθελοντές κινούνται από την αγάπη τους για το βουνό και το μοναδικό αίσθημα προσφοράς και αλτρουισμού.
Ο FAETHON OLYMPUS MARATHON καλεί όλους όσους ενδιαφέρονται να γίνουν εθελοντές του αγώνα και να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία. Εθελοντής του FAETHON μπορεί να γίνει όποιος επιθυμεί, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης, επαγγελματικής ιδιότητας και ηλικίας. Οι εθελοντές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τόσο στη διάρκεια της προετοιμασίας όσο και την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.
Σίγουρα η εμπειρία του αγώνα θα αποζημιώσει όλους όσους θα βοηθήσουν στη διεξαγωγή του. Άλλωστε, η ανταμοιβή του εθελοντή είναι η ίδια η προσφορά του. Για δηλώσεις συμμετοχής ως εθελοντές και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ: 6948839724 - Υπεύθυνη: Σαμαρά Φανή (πηγή http://www.larissanet.gr).