Σωματείο Εργαζομένων Π.Γ.Ν. “ΑΤΤΙΚΟΝ”: Κλιμάκωση σε όλο το δημόσιο ενάντια στην "αξιολόγηση"

Το Σωματείο Εργαζομένων του Αττικού Νοσοκομείου καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία τις ομοσπονδίες του δημοσίου και την ΑΔΕΔΥ να κλιμακώσουν άμεσα τις κινητοποιήσεις σε όλο το δημόσιο τομέα με αιτήματα:


-ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΘΛΙΟΣ ΝΟΜΟΣ Μητσοτάκη για την Αξιολόγηση-Λαιμητόμο
-Να επαναπροσληφθούν άμεσα όλοι οι απολυμένοι - διαθέσιμοι σε όλους τους οργανισμούς του δημόσιου τομέα.
Η απεργία των υγειονομικών την Τετάρτη 18 Ιούνη πρέπει να μετατραπεί σε πανδημοσιοϋπαλληλική κινητοποίηση με σχεδιασμό για άμεση και δυναμική απεργιακή κλιμάκωση εάν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα παραπάνω αιτήματα.

Το σωματείο μας καταδικάζει την άγρια και προκλητική επίθεση των ΜΑΤ στις απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών. Το μήνυμα της κυβέρνησης και της τρόικας είναι σαφές: «Νόμος, τάξη και σταθερότητα» για να συνεχίσουν την αντιδραστική τους πολιτική κατά των εργαζομένων και του λαού. Γι’ αυτό προωθούν τις ομαδικές απολύσεις, όπως στη Χαλυβουργία. Γι’ αυτό ετοιμάζουν δεκάδες χιλιάδες απολύσεις - διαθεσιμότητες από το δημόσιο με πρόσχημα την «αξιολόγηση» σύμφωνα και με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ Τόμσεν. Γι’ αυτό διαλύουν και ξεπουλάνε τα δημόσια κοινωνικά αγαθά στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Η ΜΑΖΙΚΗ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ του νόμου Μητσοτάκη για την δήθεν αξιολόγηση, οι συνεχείς απεργίες, διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι δεν το βάζουν κάτω.
ΤΩΡΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ! ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!
-Άμεση επαναπρόσληψη των καθαριστριών και όλων των απολυμένων-διαθέσιμων.
-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
-Κάτω ο αντιδραστικός νόμος για την «αξιολόγηση».
-Δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία για τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι των τοκογλύφων δανειστών. Όχι στο δημοσιονομικό σφαγείο του ΔΝΤ και της ΕΕ.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
με εντολή της Γενικής Συνέλευσης