Αρνούνται να προβάλλουν το Cyclades Regatta επειδή χορηγός είναι η ΝΕΡΙΤ


Στην δημοσιογραφική κάλυψη και την προβολή του 20ου  Διεθνούς  Ιστιοπλοϊκού Αγώνα «Cyclades Regatta 2014» αρνήθηκε να προχωρήσει η ενημερωτική ιστοσελίδα www.parosnews.gr επειδή χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι και η ΝΕΡΙΤ.

Ο Κώστας Δραγάτης δημοσιογράφος και δημιουργός του www.parosnews.gr εξηγεί στους διοργανωτές τους λόγους για τους οποίους αρνούνται να προβάλλουν το «Cyclades Regatta 2014» υποστηρίζοντας έτσι τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους που κρατούν εδώ και έναν χρόνο την ΕΡΤ ανοιχτή μέσα από την ΕΡΤ3, τις περιφερειακές ΕΡΑ και το www.ertopen.com.
Ολόκληρη η επιστολή του Κώστα Δραγάτη προς την Κέλυ Παυλίδου έφορο Δημοσίων Σχέσεων του Ναυταθλητικού Ομίλου Τζιτζιφιών - Καλλιθέας.


Date: Thu, 12 Jun 2014 17:43:57 +0300
Subject: Re: Fwd: Fwd: ΔελτίοΤύπου για 20 χρόνια Cyclades Regatta
From: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
To: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
WWW.PAROSNEWS.GR
Διασταύρωση Περιφερειακού Παροικιάς
Τ.: 22840 28150
Φ.: 22840 24405
12|06|14
ΠΡΟΣ: Ναυταθλητικό Ομιλό Τζιτζιφιών Καλλιθέας
             Έφορο Δημοσίων Σχέσεων ΝΟΤΚ

Αξιότιμη κα Παυλίδου,

Σας ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση σχετικά με τους αγώνες που πραγματοποιείτε. Καίτοι δεν συμπεριλαμβάνουν την Πάρο και την Αντίπαρο νησιά που αποτελούν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας, είναι βέβαιο ότι θα κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να υποστηρίξουμε επικοινωνιακά τη διοργάνωσή σας διότι αποτελεί έναν ισχυρό θεσμό με παράδοση για τις Κυκλάδες, μέρος του οποίου είναι τα δύο νησιά μας. Ελπίζουμε να τα συμπεριλάβετε σε μελλοντικές σας δράσεις.

Όμως ειδικά για την φετινή σας διοργάνωση, ακόμη και αν αφορούσε την Πάρο και την Αντίπαρο, δεν θα μπορούσαμε να την καλύψουμε δημοσιογραφικά, παρά μόνο με ειδικό τρόπο αναφοράς, μόνο για Παρανούς ή Αντιπαριώτες οι οποίοι τυχόν θα αναμιγνύονταν ή στα πληρώματα ή στη φιλοξενία.

Η αντίληψη μας αυτή προκύπτει από το γεγονός ότι χορηγός επικοινωνίας των αγώνων είναι το κρατικό μόρφωμα επικοινωνίας με την ονομασία «ΝΕΡΙΤ» του οποίου τη λειτουργία δεν αναγνωρίζουμε.
Κατανοούμε ότι εκεί εργάζονται κάποιοι άνθρωποι που έχουν ανάγκη τον μισθό που λαμβάνουν. Αλλά τασσόμαστε απολύτως υπέρ εκείνων των αγωνιζόμενων συναδέλφων μας που απολύθηκαν από την ΕΡΤ Α.Ε η οποία κατά τη γνώμη μας, υπάρχει και λειτουργεί δια του www.ertopen.gr και των περιφερειακών ΕΡΑ ανά την Ελλάδα. Οι συνάδελφοι μας της www.ertopen.gr ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ μισθό, παρά του ότι συνεχίζουν να εργάζονται.
Είμαστε όμως πρωτίστως, αντίθετοι στη λογοκρισία και το «μαύρο» με κρατική παρέμβαση (ή άλλη), άσχετα με το αν ένα μέσο ενημέρωσης μας αρέσει λίγο, πολύ ή πάρα πολύ. Τη θεωρούμε αντιδημοκρατική πράξη που συνιστά εκτροπή του πολιτεύματος.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και επιφυλασσόμαστε για συνεργασία σε περίπτωση που στο μέλλον οι οργανωτικές σας αποφάσεις δεν θα συμπεριλαμβάνουν τη «ΝΕΡΙΤ». Δεν σας κρύβουμε δε, ότι επιθυμούμε οι εξελίξεις σύντομα, να μην μας οδηγήσουν πάλι σε τέτοιου είδους επικοινωνία. Δηλαδή, εργαζόμαστε και συνεργαζόμαστε με σκοπό η ΕΡΤ να αποκατασταθεί σύντομα ως η μία και μόνη δημόσια τηλεόραση.

Με εκτίμηση
Κώστας Ν. Δραγάτης
Δημοσιογράφος.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54