«Προμηθέα, τα πάθη σου»


Από την ομάδα "Θεώρηση" - www.theorisi.gr


Η φετινή επιλογή της ομάδας «Θεώρηση», που συμπλήρωσε φέτος το καλοκαίρι 23 χρόνια συνεχούς θεατρικής δραστηριότητας, είναι η τραγωδία του Αισχύλου «Προμηθέα, τα πάθη σου» που θα παρουσιαστεί στο Παλιό Πανεπιστήμιο, Θόλου 5 στην Πλάκα, την Πέμπτη και Παρασκευή 26 & 27 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. και εν συνεχεία στην Αυλή του Συλλόγου των Αρχαιολόγων, στην οδό Ερμού, την Πέμπτη και Παρασκευή στις 10 & 11 Ιουλίου και το Σάββατο και Κυριακή στις 19 & 20 Ιουλίου στο Σκιρώνειο Αμφιθέατρο, στο 50ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Αθηνών Κορίνθου, στην Κακιά Σκάλα.

Όπως αναφέρουν οι συντελεστές της παράστασης: "Θεωρούμε το έργο αυτό του Αισχύλου το πιο καθαρόαιμο πολιτικό θεατρικό της παγκόσμιας δραματουργίας και το οξύτερο αντιτυραννικό κείμενο όλων των εποχών, είναι δε εκπληκτικές οι αντιστοιχίες του με την τρέχουσα πολιτική συγκυρία.  Αφιερώνουμε τις παραστάσεις του «Προμηθέα» στον Μανώλη Γλεζο, τον περισσότερο προμηθεϊκό Έλληνα, σ’ έναν άνδρα σύμβολο φορτισμένο μ’ ένα ιστορικό  κατόρθωμα, εξάγγελο μιας παλιάς όσο και μιας νέας μαρτυρίας.

Μετά την πρώτη παράσταση, ένα σεμνό κέρασμα για τη χαρά που θα’ χουμε να τιμούμε τον Γλέζο κάτω απ’ τον ιερό βράχο και στο σημείο ακριβώς που σκαρφάλωσε και έφτασε και κατέβασε την σημαία του κατακτητή.

Το έργο του Αισχύλου ανεβαίνει σε μετάφραση και σκηνοθεσία Γιώργου Χατζηδάκη, μουσική Αλέξανδρου Πάντσου, χορογραφίες Αιμιλίας Κατσικαδέλη, κοστούμια Ντέμπορας Γιαννακοπούλου, μάσκες Αφροδίτης Πουρνάρη. Με βοηθό σκηνοθέτη την Έλενα Χριστοπούλου, στις Δημόσιες Σχέσεις την Δήμητρα Φιλίππου και φωτογραφίες της Νικολέτας Γιαννούλη. Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί: Δήμητρα Βαμβακάρη, Μιχάλης Δρόσος, Νατάσσα Μήττα, Δημήτρης Μικέλης (Προμηθέας), Σταυρούλα Ντέμκα, Επιστήμη Πλαταρά. Χορεύει η Αιμιλία Κατσικαδέλη. Διάρκεια παράστασης 80’".

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54