ΕΡΤ - ΕΡΑ Ρόδου: Συνεχίζουμε μέχρι την τελική δικαίωση

Στις 11 Ιουνίου κλείνει ένας χρόνος από το φασιστικό «μαύρο» στην ΕΡΤ που προσπάθησε να επιβάλλει η μνημονιακή συγκυβέρνηση.
Ένα χρόνο μετά οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ αποδεικνύουμε καθημερινά ότι δεν μπορούν να φιμώσουν το δίκιο, δεν μπορούν να σταματήσουν τον αγώνα για αξιοπρέπεια, για δουλειά, για τους θεσμούς για τις αξίες, για ζωή, δεν μπορούν να βάλουν «στον γύψο» τη δημοκρατία. Δώδεκα μήνες μετά, τα εκτρώματα που προσπάθησε να στήσει η κυβέρνηση με όποιο όνομα και αν τους έδωσε (ΔΤ ή ΝΕΡΙΤ) συνεχίζουν να παραπαίουν ανάμεσα στην υπολειτουργία, τα σκάνδαλα, την κακοδιαχείριση, την ρουσφετολογία, την αδιαφάνεια, την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και την φτηνή προπαγάνδα.


12 μήνες μετά, εμείς, συνεχίζουμε με πίστη στον αγώνα για την ΕΡΤ, για την ενημέρωση, για τις δουλειές μας, για την αξιοπρέπεια μας για τη δημοκρατία.

12 μήνες μετά «ο Τσοπανάκος» εξακολουθεί να ηχεί στο ραδιοφωνικό αέρα όλης της χώρας. Από την Ορεστιάδα μέχρι το Ηράκλειο και τα Χανιά, από τη Ρόδο και τη Μυτιλήνη μέχρι την Καλαμάτα, την Πάτρα, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και την Κέρκυρα, οι ελεύθεροι περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΤ είναι στον αέρα και εκπέμπουν κανονικά.

Οι απολυμένοι-εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν να παράγουν ολοκληρωμένο τηλεοπτικό και διαδικτυακό πρόγραμμα ενημέρωσης-παρέμβασης και το www.ertopen.com έχει καταστεί σημείο αναφοράς με εκατοντάδες χιλιάδες «χτυπήματα» καθημερινά.

Ό,τι χτίστηκε ένα χρόνο τώρα δεν θα ήταν πραγματικότητα αν δεν είχαμε δίπλα μας την κοινωνία, αν ο αγώνας μας δεν συναντιόταν στην πράξη με τους αγώνες όλων των κλάδων των εργαζομένων.

Αυτή η σχέση κρατά ακόμη ζωντανό τον αγώνα των εργαζόμενων – απολυμένων της ΕΡΤ, όσο κι αν σε πολλές περιπτώσεις δίνεται πλέον υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Αυτή η μοναδική σχέση, έτσι όπως την αντιλαμβανόμαστε όλοι μας, είναι που μας κρατά ακόμα όρθιους.

Τώρα, ένα χρόνο μετά, έχουμε πολλούς επιπλέον λόγους να συνεχίσουμε μέχρι την τελική δικαίωση, δηλαδή την επαναλειτουργία της ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ που δεν προβλέπεται από κανένα κυβερνητικό σχεδιασμό.

Είμαστε βέβαιοι ότι με την στήριξη σας, η μέρα αυτή δεν θα αργήσει.

ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10/06/2014 - 19:23