Στάση εργασίας στην Ιntracom για συμμετοχή στη διαδήλωση στο πλευρό της ΕΡΤ

Από την πρώτη στιγμή που η συγκυβέρνηση επιχείρησε το «Μαύρο στην ΕΡΤ», οι εργαζόμενοι της Intracom ήταν συμπαραστάτες και μάλιστα ιδιαίτερα ενεργοί. Την Τετάρτη 11Ιουνίου, ένα χρόνο μετά, πραγματοποιούν στάση εργασίας για να διαδηλώσουν στο κέντρο της Αθήνας, μαζί με τους αγωνιζόμενους της ελεύθερης ΕΡΤ- ertopen. Aναλυτικά η ανακοίνωση του σωματείου τους:

"Την Τετάρτη, 11 Ιουνίου συμπληρώνεται 1 χρόνος από την πρωτοφανή (ούτε η χούντα), αυθαίρετη κυβερνητική απόφαση για «μαύρο στην ΕΡΤ», απολύοντας τους 2656 εργαζόμενους.

Ήταν μια νέα κλιμάκωση στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική της μνημονιακής συγκυβέρνησης:  πογκρόμ για μια μεγάλη συμπαγή ομάδα εργαζομένων, ταυτόχρονα δε ένα καίριο πλήγμα στο δικαίωμα στην ενημέρωση, ψυχαγωγία και πολιτισμό για όλο το λαό, παραδίνοντας στη συνέχεια και την εκμετάλλευση των δημόσιων ψηφιακών συχνοτήτων στους ίδιους τους διαπλεκόμενους εργολάβους – προπαγανδιστές των μνημονιακών πολιτικών στα ΜΜΕ. Η ενέργεια αυτή, πρωτοφανής στα διεθνή χρονικά, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και κινητοποιήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κλόνισε δε σοβαρότατα την κυβέρνηση.

Αυτό όμως που η κυβέρνηση, η τρόικα και τα εργολαβικά –μιντιακά συμφέροντα που βρίσκονταν πίσω από τη μεθόδευση δεν υπολόγισαν ήταν η αντίδραση των ίδιων των εργαζόμενων στην ΕΡΤ, οι οποίοι, με μαζική στήριξη, καθημερινή παρουσία αλληλεγγύης και συμμετοχή στα διαρκή δρώμενα από πλήθος εργαζόμενους και δημοκράτες συνέχισαν να παράγουν και να εκπέμπουν καθημερινό αυτοδιαχειριζόμενο πρόγραμμα από το ραδιομέγαρο για 5 ακόμη μήνες μέχρι την εισβολή των ΜΑΤ στις 7 Νοέμβρη. Συνεχίζουν πάντα ακατάβλητοι κεντρικά μεν με το διαδικτυακό πρόγραμμα www.ertopen.gr αλλά και από το ραδιομέγαρο Θεσσαλονίκης (ΕΡΤ3) και πολυάριθμους τοπικούς σταθμούς, δίνοντας πανελλαδική διάσταση στον αγώνα τους.

Αυτό που πραγματικά είναι επαναστατικό για τα δεδομένα των μέσων ενημέρωσης είναι ότι το αυτοδιαχειριζόμενο πρόγραμμα που παράγουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, χωρίς κυβερνητικές, κομματικές, «διαφημιστικές» ή «εργολαβικές» παρεμβάσεις, είναι ανοιχτό στα προβλήματα, στους αγώνες και τις πραγματικές ανάγκες των εργαζόμενων και της κοινωνίας, είναι μια παραγωγική κυψέλη εργαζομένων, δημοσιογραφικής και ψυχαγωγικής πρωτοβουλίας στην ενημέρωση και τον πολιτισμό, παρά τα τεράστια προβλήματα, υλικά, οικονομικά, τρομοκρατικά-κατασταλτικά που αντιμετωπίζουν. Δείχνουν έτσι αυτό που πραγματικά θα πρέπει να είναι η ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, κτήμα κι υπηρέτης των εργαζόμενων και της κοινωνίας κι όχι των οικονομικοπολιτικών συμφερόντων που λυμαίνονται το χώρο.

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης με το «στήσιμο» της ΔΤ και στη συνέχεια της ΝΕΡΙΤ, αποκαλύπτονται σα μια βουτιά στο πιο μαύρο παρελθόν (ΥΕΝΕΔ) φιλοκυβερνητικού λιβανωτού και εργασιακής-κοινωνικής συσκότισης, με ευτελή προγράμματα – κονσέρβα ή σκανδαλώδεις δαπανηρές αναθέσεις σε «ημετέρους» αλλά και μεσαιωνικές μεθοδεύσεις στις εργασιακές συνθήκες όσων εκβιάσθηκαν κι εντάχθηκαν σ’ αυτά τα μορφώματα-ανδρείκελα.

Ο συνεχιζόμενος αγώνας των εργαζόμενων στην ΕΡΤ, με μεγάλη συμβολική κι ουσιαστική αξία για τους εργαζόμενους και την κοινωνία που ισοπεδώνονται από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, έχει δεθεί ακατάλυτα με τους συνεχιζόμενους αγώνες των καθαριστριών στο υπ. Οικονομικών, των σχολικών φυλάκων, των καθηγητών, των χιλιάδων που μπαίνουν σε διαθεσιμότητες κι απολύονται στο δημόσιο, των ακόμη επιστρατευμένων (16,5 μήνες) στο ΜΕΤΡΟ, των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα (τσιμέντα, χάλυβας, ναυπηγεία, COCA-COLA, ΒΙΟΜΕΤ,…) που παλεύουν για θέσεις εργασίας, μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, της στρατιάς των ανέργων κι ανασφάλιστων που παλεύουν για επιβίωση, των συνταξιούχων που οδηγούνται σε κοινωνικό Καιάδα καθώς καταληστεύεται και καταρρέει η κοινωνική ασφάλιση, των νέων που καταδικάζονται σε ανεργία, φτώχεια, ξενιτεμό.

Όλων όσοι αγωνίζονται ενάντια στη μνημονιακή «Χιροσίμα» κι επιπλέον αντιπαλεύουν το ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών και περιουσίας, με νερό, ενέργεια, αιγιαλούς, υπέδαφος, σκουπίδια, λιμάνια, που τα έχουν βάλει στο στόχαστρο αρπακτικά απειλώντας και το περιβάλλον και την επιβίωση των μελλοντικών γενεών. Όλων όσοι αντιπαλεύουν το ρατσισμό και φασισμό που «σπρώχνουν» τα ίδια συμφέροντα. Απέναντι στη σάπια συγκυβέρνηση που φτιασιδώνεται για να κερδίσει χρόνο μετά το «μαύρισμα» στις 25.5.

Στον 1 χρόνο του «μαύρου» στην ΕΡΤ, στηρίζοντας τους ηρωικούς αγώνες των εργαζόμενών της μέχρι τη δικαίωση –δική τους κι ΟΛΩΝ ΜΑΣ-, συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που καλεί η ΠΟΣΠΕΡΤ και πλήθος άλλα συνδικάτα για τις 11/6, κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στην Αττική 12-3μμ και συμμετοχή με το πανό μας στο απεργιακό συλλαλητήριο στην πλ. Κλαυθμώνος 12:30μμ – πορεία στο Υπ. Οικονομικών (Σύνταγμα) ενώ καλούμε όλους να συμμετέχουμε και στο παλλαϊκό συλλαλητήριο έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής το βράδι στις 7μμ".

Η ΕΡΤ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΣΤΗ!

ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ!

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10/06/2014 - 18:48