ΕΜΕΙΣ: Μια ακόμα κακοποίηση του ΙΚΑ

Στις εξελίξεις με τις "ρυθμίσεις" οφειλών προς το ΙΚΑ, αναφέρεται με ανακοίνωσή του το ενωτικό μέτωπο εργατικών ισχυρών συνδικάτων (ΕΜΕΙΣ). Όπως επισημαίνει:

"Σε νομοσχέδιο που αφορά την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών, επέλεξε η κυβέρνηση να «τακτοποιήσει» τις οφειλές προς το ΙΚΑ, κολλητού του κ. Σαμαρά.

Συγκεκριμένα, στο εν λόγω νομοσχέδιο εξαιρούνται τα Ναυπηγεία Σύρου – ιδιοκτησίας κ. Ν. Ταβουλάρη – από την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες και επιπλέον αναστέλλει κάθε καταδιωκτικό μέτρο εναντίον του, όπως και κάθε άλλου υπευθύνου ναυπηγικής επιχείρησης, για οφειλές του σε ασφαλιστικά ταμεία.
Επειδή η μνήμη μας δεν είναι «κοντή», θυμόμαστε καλά ότι ο κ. Ταβουλάρης υπήρξε διευθυντής της Πολιτικής Άνοιξης…! Λέτε να έπαιξε ρόλο αυτή η γνωριμία…;

Τη «ζημιά στο μάρμαρο» από τα ελλείμματα που δημιουργούνται από τέτοιες χαριστικές ρυθμίσεις, που βέβαια γίνονται μόνο στους κολλητούς, αφού χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις για αντίστοιχες οφειλές οδηγούνται στο κλείσιμο, θα κληθούμε για μια ακόμα φορά να την πληρώσουμε τα μόνιμα κορόϊδα δηλαδή οι ασφαλισμένοι, είτε μέσα από τη μείωση των παροχών, είτε μέσα από τη μείωση των συντάξεων και την αύξηση των ορίων ηλικίας, που οσονούπω έρχονται!
Πάντως υπάρχει και η ευχάριστη διάσταση. Όταν το σύστημα καταρρέει βολεύει του κολλητούς πριν γκρεμιστεί. Η ανατροπή έρχεται!".
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54