Συγκέντρωση εκπαιδευτικών ενάντια στις συγχωνεύσεις την Τρίτη 27/5 στις 14:30 στο Υπουργείο Παιδείας

Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετέχουν δάσκαλοι, καθηγητές και σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων.
Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της: Ένα ακόμα χτύπημα δέχεται η Δημόσια Εκπαίδευση από την πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Μετά το νόμο 4186/13 και τις καταστροφικές συνέπειες που αυτός προκαλεί, επιβάλλοντας τις εξετάσεις με τράπεζα θεμάτων και αλλάζοντας τον τρόπο προαγωγής των μαθητών της Α΄ Λυκείου, τις διαρκείς περικοπές δαπανών, την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, την ουσιαστική κατάργηση της μονιμότητας και τις απολύσεις, το ΥΠΑΙΘ προχωράει σε νέο γύρο συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολείων α΄βαθμιας και β΄βάθμιας εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, πρόκειται να συγχωνευτούν 74 Νηπιαγωγεία, 128 Δημοτικά και 28 Γυμνάσια – Λύκεια – ΕΠΑΛ και να καταργηθούν 30 Νηπιαγωγεία, 15 Δημοτικά, 3 ΕΠΑΛ και ένα Γυμνάσιο. Δεν μας διαφεύγει επίσης το γεγονός ότι στον προϋπολογισμό του 2014 προβλέπονται 1676 συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων.

Παρά την κατηγορηματική αντίθεση του συνόλου του εκπαιδευτικού κόσμου, των Συλλόγων και Ενώσεων Γονέων, των μαθητών, όλου του εργαζόμενου λαού και αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευση και των μαθητών μας, το ΥΠΑΙΘ συνεχίζει την πολιτική που στερεί από τα παιδιά το δικαίωμα στη μόρφωση, τα οδηγεί στην αγκαλιά των εμπόρων της γνώσης, τα καταδικάζει στην ημιμάθεια και την πρόσκαιρη κατάρτιση.

Το εκπαιδευτικό κίνημα, όλοι οι εργαζόμενοι, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τις καταργήσεις - συγχωνεύσεις σχολείων, με τη συνολική πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να τις ανατρέψουμε".